15-11-2008, 21:45 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Spor Bilimleri Derneği Başkanı, Ege Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürü (BESYO) Prof. Dr. Birol Doğan, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları’nda hüsrana uğrayan Türkiye’nin yeni hüsranlar yaşamaması için öncelikle "olimpiyatlık sporcu" yetiştirmeyi istemesi gerektiğini söyledi. Doğan, "Uluslararası çapta sporcu istiyorsak önce ’milli’ spor-sporcu politikasına, seferberlik düzeyinde, 5-10-15 yıllık kalkınma planlarına ihtiyacımız var" dedi. Doğan, BESYO olarak Naili Moran Atletizm Eğitimi Vakfı ile İzmir’de 66 ilköğretim okulunda binlerce öğrenciyi kapsayan projeyi Eylül’de başlatacaklarını, bu projeden geleceğin elit sporcularının çıkacağını söyledi. Bizden yararlanılmadı Prof. Dr. Doğan, 29. Yaz Olimpiyat Oyunları’ndan sonra öğretim üyeleriyle bir araya gelip, ülkemizde neden yarışmacı sporcunun yetişmediğini masaya yatırıp çözüm önerileri ortaya koyduklarını söyledi. Türkiye’de üniversitelerde 30’un üzerinde Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu, 25 kadar da spor bölümü olduğunu belirten Doğan, içlerinde 10 yüksekokulun yüksek düzeyde eğitim verdiğini söyledi. Üniversitedeki bu öğretim üyesi ve yetiştirilen öğrenci potansiyeline karşın kendilerinden yararlanılmadığını belirten Doğan, "Maalesef okul-kulüp- üniversite işbirliği yok. İlköğretim ikinci kademede beden eğitimi dersleri bir saati indirildi.OKS ve ÖSS gibi sınavlar nedeniyle öğrenciler spora devam edemiyor, çünkü ailelerin spordan beklentisi yok. Tesisleşme, altyapı da önemli. 70 milyonluk Türkiye’de pekçok Avrupa ülkesinin nüfusundan fazla genç nüfusa sahibiz" dedi.hürriyet
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
okulda, sporcular, süper, yetişsin |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|