24-09-2008, 23:57 | #1 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
1 Mesajına 1 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
kulüp yönetmeliği ile ilgili bende biraz sorular oluştu.bunları sizlerle paylaşmak istedim. 1.anladığım kadarıyla bizler saadece danışman öğretmeniz.başkan ,yardımcısı vs.öğrencilerden oluşuyor. 2.peki kulüp temsilcisi tam olarak kimdir nasıl seçiliyor acaba ? 3.klüp ilk toplantısı genel kurul toplantısımı oluyor.eğer böyleyse neden ilk toplantımızı çoğu arkdaşlar yönetim kurulu toplantısı olarak yapmışlar.yönetimin oluşturulduğu toplantı -ki daha belirlenmemiş bir yönetim var- yönetim kurulu toplantısı olurmu. 4.yönetim kurulu kararları görüşmeleri mutlaka karar defterine yazılmak zorundamı 5.ilk toplantı (genel kurul toplantısımı yoksa yönetim kurulu toplantısımı ) tam olarak kimlerden ve nasıl oluşuyor 6.gönüllü velinin somut olarak toplantı süreçlerinde yeri nedir. sorularım biliyorum dağınık oldu umarım anltabilmişimdir. bu konuya hakim bir arkdaş bize derli toplu sırasıyla bir bilgilendirme yapabilirmi. şimdiden teşekkürler. |
Reklam Alanı |
25-09-2008, 20:55 | #2 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
yanlışın var spor kulubünde başkan beden eğitimi öğretmenidir
|
25-09-2008, 22:04 | #3 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Hocam sorularınızı sırası ile cevaplayayım.
1- Spor kulübünde başkanda başkan yardımcısa öğretmendir. Eğer okulda yetereli kadro yok ise o zaman başkan öğretmen yardımcısda öğrenci olabilir. 2- Temsilciler spor kulübü üyeleridir. yani sınıf öğretmenleri tarafından spor kulübüne seçilmiş öğrencilerdir. 3- İlk önce genel kurul olur, sonra yönetim kurulu. Görevleri aşağıdadır. Genel Kurul = o ns = /> Madde 8-Genel kurul, aşağıdaki üyelerden oluşur: a) Okul Müdürü, b) Beden eğitimi derslerini yürüten öğretmenler, c) Sınıflardan seçilen birer spor kulübü temsilcisi. Madde 9-Genel Kurul, okul müdürünün çağrısı üzerine; okulların yeni öğretim yılına başladığı tarihi takip eden 15 gün içinde, diğeri ikinci yarı yılın ilk haftası içinde olmak üzere yılda iki kez toplanır. Okul müdürünün bulunmadığı hallerde, Kurul'a müdürün görevlendireceği bir yetkili başkanlık eder. Kurul, ayrıca üyeleri arasından iki yazman seçer. Madde 10-Genel Kurulun görevleri şunlardır: a) Bir önceki öğretim yılına ait faaliyet raporunu inceler ve değerlendirir. b) Spor kulübü yeni yönetim kurulu üyelerini seçer. c) Yeni öğretim yılında yapılacak faaliyetler için dilek ve tekliflerde bulunur. d) Spor kulübünün faaliyetlerini çeşitlendirmek ve amaçlarını gerçekleştirmek için okulun her türlü imkanlarının kullanılmasına yardımcı olur. Yönetim Kurulu Madde 11-Yönetim Kurulu; okulun öğretmenler kurulunca; beden eğitimi öğretmenlerinden, yoksa diğer öğretmenler arasından seçilen 3 öğretmen ile spor kulübü genel kurulunca gösterilecek adaylar arasından seçilen 8 öğrenciden teşekkül eder. Öğretmenler kurulu; yönetim kuruluna seçilen 3 öğretmenden birini yönetim kurulu başkanı olarak belirler. Yönetim kurulu; ilk toplantısında genel sekreter, sayman ve malzeme koruyucularını seçer. Yönetim Kurulu Üyelerinin Görevleri Madde 12-Yönetim Kurulu üyelerinin görevleri şunlardır: a)(Değişik: 2.5.1997/22977 RG) Başkan, yönetim kurulu toplantılarına başkanlık eder, spor kulübünün yıllık çalışma programlarını hazırlatır, program ve alınan kararları okul müdürüne onaylattıktan sonra uygular. 1) Başkan, yönetim kurulundaki öğretmenlerden birinin başkan yardımcısı olarak görevlendirir. 2) Spor kulübünün çalışmalarında yönetim kuruluna rehberlikte bulunur. 3) Okul spor kulüpleri toplantılarında ve gerektiğinde okulun spor kulübünü temsil eder. 4) Spor kulübünün çalışmalarında, okulun beden eğitimi öğretmenlerinin görevlerini belirler. b) Genel Sekreter; 1) Yazışmaları yürütür, defterleri tutar ve gerekli belgeleri toplar. 2) Yönetim kurulu toplantılarının gündemini hazırlar. 3) İstatistikî bilgi formlarının doldurulmasına yarayacak bilgileri derler, dosyalar ve zamanında ilgili yerlere gönderilmelerini sağlar. 4) Spor kulübü faaliyetlerine katılacak öğrencilerin lisansları ile ilgili işlemleri başkan ve başkan yardımcısının gözetim ve denetimi altında izler, bunları bir dosyada saklar. c) Sayman, spor kulübünün bütçe taslağını hazırlayıp yönetim kuruluna getirir, banka işlemlerini izler, yapılması gereken harcamalar için memur aylıklarına uygulanan maaş kat sayısı x1000.TL. kadar parayı kasada bulundurabilir. d) Malzeme koruyucuları; spor kulübüne ait malzemeleri, demirbaş ve dağıtım defterlerine kaydeder, malzemeleri, çalışmalar ve yarışmalar için, ilgililere teslim eder ve teslim alır. 4- Yönetim kurulu toplanıp karar alacaksa yazılır, örneğin malzeme alımı, yada yönetim kurulu seçimi vb. 5-bu sorunun cevabı yukarıda. 6- Gönüllü veli bizim kulübün yönetmeliğinde geçmiyor. İnş. anlatabilmişimdir. |
25-09-2008, 22:12 | #4 |
Üye
hocam yanlız kulüp yönetmeliğinde madde 15 te danışman öğretmen görevleri net olarak belirlenmiş. yine sosyal kulüp başkanının görevleri c maddesinde "
. Rehber öğretmenin gözetim, denetim ve yönlendirmelerini kol üyelerine iletir" ibaresi var. ayrıca ister istemez şu soruda akla geliyor.madem danışman öğretmen başkan, görevleri neden ayrıca yazılmış.tutanaklarada bakarsanız başkan imzasından sonra en altta danışman öğretmenlerin onayı söz konusu. saygılar |
25-09-2008, 22:27 | #5 |
Üye
değerli yönetici arkadaşım yazınızı dikkatle okudum. yönetmeliği dikkatle okuduğum halde neden bu bilgileri bilmedeğim takıldı.tekrar kulüp yönetmeliğine bakınca bende 10 ve 11. maddelerin olmadığını farkettim. verdiğiniz bilgilerden dolayı teşekkür ediyorum. kolay gelsin.
|
26-09-2008, 02:13 | #6 |
Yeni Üye
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
spor kulübü defterlerini okul idaresi temin etmek zorunda değilmidir?
|
27-09-2008, 00:19 | #7 |
Üye
hayır. bu defterle kulüp bütçesinden ve yönetim kurulu kararıyla alınır. ama idarecilerde bunu isterlerse karşılıyabilirler.
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bazı, ile, ilgili, kulubü, sorular, spor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|