15-07-2008, 20:40 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
Yapılan yeni değişiklik ile gençler ve ümitler kategorisinde de ilk üç dereceye girenler de aynı imkandan yararlanabilecektir. Ayrıca Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa şampiyonaları da kapsama alınmıştır. Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 15.07.2008 Tarih Ve 26937 Sayılı Resmi Gazetede Yayımlanarak Yürürlüğe Girmiştir. Yönetmeliğin ek 4 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendi değiştirilmiştir. Bu hüküm daha önce; “ b) Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler kategorisinde Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlerin, …kendi istekleri üzerine, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde münhal bulunan sportif eğitim uzmanı ve antrenör kadroları ile öğretmenlik için aranan diğer özel şartları da taşımaları kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığında münhal bulunan beden eğitimi branşında öğretmen kadrolarına atanmalarında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.” Şeklinde iken yapılan değişiklikle; “b) Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dallarının büyükler, gençler ve ümitler kategorilerinde Dünya ve Avrupa şampiyonaları ile Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlerin, …kendi istekleri üzerine, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğünde münhal bulunan sportif eğitim uzmanı ve antrenör kadroları ile öğretmenlik için aranan diğer özel şartları da taşımaları kaydıyla Milli Eğitim Bakanlığında münhal bulunan beden eğitimi branşında öğretmen kadrolarına atanmalarında bu Yönetmelik hükümleri uygulanmaz.” Şeklini almıştır. Böylece sınavsız olarak Sportif Eğitim Uzmanı, Antrenör ve Öğretmen olarak sadece büyükler kategorisinde Dünya veya Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenler KPSS sınavına girmeden atanabilmekte iken, Yapılan değişiklikle bundan sonra Gençler ve Ümitler Kategorilerinde de ilk üç dereceye girenler aynı kapsama alınmışlardır. Ayrıca daha önce sadece Uluslararası Olimpiyat Komitesinin tanıdığı spor dalları kapsamda iken yapılan değişiklikle Uluslararası Askeri Sporlar Konseyince yapılan Dünya ve Avrupa şampiyonalarında ilk üç dereceye girenlerde aynı kapsama alınmışlardır. Bu kapsamdaki başarılı sporcular öğretmenlik için istenen diğer özel şartları taşımaları halinde Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarında KPSS sınavına girmeden öğretmen olabileceklerdir. http://[img]http://www.memurlar.net/....gif[/img] |
Reklam Alanı |
18-07-2008, 12:17 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
tşkler...
22-07-2008, 01:30 | #3 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |