Beden Eğitimi ve Spor Portalı  


Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Kütüphane > Spor Sakatlıkları ve İlk Yardım

Spor Sakatlıkları ve İlk Yardım Spor Yaralanmaları, Kırıklar, Çıkıklar, Boğulmalar, Zehirlenmeler vs.

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

 
 
Seçenekler Stil
Prev önceki Mesaj   sonraki Mesaj Next
Alt 03-05-2007, 19:24   #1
webmaster
Administrators
 
webmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Üyelik tarihi: Oca 2007
Bulunduğu yer: Malatya
Mesajlar: 4.804
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10
webmaster is on a distinguished road
Standart

Reklam Alanı
Spor Yaparken Riskleri Azaltmak İçin Dikkat Edilmesi Gerekenler
Doç.Dr. Bülent BAYRAKTAR
0px; #d5d5d5 3px double; 0px; BORDER-LEFT- #d5d5d5; 0px; 0px; #d5d5d5 0px double; BORDER-RIGHT- #d5d5d5"

>
width=548>
Sağlıklı yaşam için spor yapanlar da dahil olmak üzere her seviyede spor yapanların dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

1. Sportif aktivasyon bir zorlanma getireceğinden, düzenli aralıklarla sağlık muayenesi ve tetkikler yaptırılmalıdır.

2. Muayene ve tetkik sonuçlarına göre önerilecek düzeyde, sıklıkta, şiddette ve şekilde spor yapılmalıdır.

3. Sportif aktivasyona başlamadan en az 2,5-3 saat önce (karbonhidrattan zengin) son yemek yenmiş olmalıdır.

4. Özellikle sıcak havalarda sportif aktivasyon öncesi belli aralıklarla bir bardağı geçmeyecek miktarda su içilmelidir.

5. Egzersiz öncesinde vücut, metabolizma ve kaslar yapılacak sportif aktivasyona hazırlanmalıdır. Bu amaçla önce ısınma hareketleri ve ardından germe egzersizleri mutlaka yapılmalıdır.

6. Yapılan branşa uygun olarak aşırı yüklenme olmamasına özen gösterilmelidir.

7. Tüm aktivasyon sırasında belirli aralıklarla bir bardağı aşmayacak miktarda su veya sporcu içeceği içilerek kaybedilen sıvı yerine konulmalıdır.

8. Sportif aktivasyon bittiğinde metabolizma hızının normale düşürülmesi yolunda soğuma egzersizleri ve hemen takiben kasların boylarını aktivasyon öncesine getirme amaçlı germe egzersizleri yapılmalıdır.

9. Sportif aktivasyon tamamlandıktan, vücut ısısı ve metabolizma hızı normale döndükten sonra sıvı alımına devam edilmeli ve ilk öğünde karbonhidrat ağırlıklı gıdalar yenmelidir.

10. Aktivasyon içinde ve iki çalışma arasında dinlenme periodlarına mutlaka gerekli özen gösterilmelidir.




Doç.Dr. Bülent BAYRAKTAR
İ.Ü. İstanbul Tıp Fakültesi
Spor Hekimliği Anabilim DalEdited by: webmaster
__________________
webmaster isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
 

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
azaltmak, dikkat, edilme, riskleri, spor, yaparken, İçin


Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)
 

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı

Hizli Erisim

Benzer Konular
Konu Konuyu Başlatan Forum Cevaplar Son Mesaj
Ders Dışı Egzersiz Çalışmaları Yaparken Dikkat Edilecek Hususlar webkerem Beden Eğitimi Ders Dışı Egzersiz Planları 14 16-09-2011 20:22
Spor Yaparken Müzik Dinlemeli mi? binali Bisiklet 2 08-01-2009 17:38
EGZERSİZ /SPOR YAPARKEN NABIZ ÖLÇMEK ÖNEMLİMİDİR? Beden Eğitimi ve Spor Kütüphanesi 1 29-12-2008 11:15
SPOR YAPARKEN SU İÇMEYİ UNUTMAYIN! binali Sporcu Beslenmesi 3 26-05-2008 21:06
Bivak yaparken dikkat edilecekler tunat Doğa Sporları 2 14-12-2007 14:20

Reklam Alanı


Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 21:54.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2006 - 2024, Türkiye'nin Beden eğitimi ve Spor Portalı
2007-2024 Türkiye'nin Beden Eğitimi ve Spor Portalı
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 44 45 46 47 48 49 50 51 52 53 54 55 56 57 58 59 60 61 62 63 64 65 66 67 68 69 70 71 72 73 74 75 76 77 78 79 80 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 91 92 93 94 95 96 97 98 99 100 101 102 103 104 105 106 107 108 109 110 111 112 113 114 115 116 117 118 119 120 121 122 123 124 125 126 127 128 129 130 131 132 133 134 135 136 137 138 139 140 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 151 152 153 154 155 156 157 158 159