Arkadaşlar öncelikle şunu belirteyim kimse beni yanlış anlamasın dersimizin 1 saate düşürülmesi yanlış bir karar yani 1 saatte hangi beceriyi sağlıklı verebiliriz ki en az 2 saat olmalı,Ancak şu an ben kız meslek lisesinde görev yapıyorum ve okul idaremizsadece 9. sınıflara dersimizi seçti 3 şube var sadec 10. 11 ve 12.ci sınıflara farklı dersler seçti şimdi;
1-Çizelge değişmeden önce hepimiz biliyoruzki lisede dersimiz seçmeliydi ve 4 sene boyunca en fazla 3 defa dersimiz seçilebiliodu ve buda 6 saate denk geliyordu.Yeni çizelgeye göre ise lise 1 = 2 saat, lise 2 = 1 saat, lise 3 = 1 saat ve lise 4 = 1 saat olmak üzere toplam 5 saat okutulmuş oluyor yani dersimizin eskiye göre kaybı 1 saat olarak görünüyor.
2-Benim durumuma gelince sadece 9.sınıflarda seçtikleri dersimizi şimdi mecburen diğer sınıflardada seçmek zorunda kalacaklar ve sonuç olarak 6 saat dersim varken bu ders saatim 18 saate çıkacak ve öğrenciler dersimizi her sene görecekler( kimse ek dersim fln artıyo diye düşünmesin lütfen dersimiz en azından benim okulumda 6 saat değil 18 saat okutulacak 12 saatlik bir kazanç olarak bakarsak olaya sevinirim) ve okul bana 10-11 ve 12.ci sınıflarda seçmiyorum beden eğitimi diyemeyecek
Yukarıda yazdığım tabiki benim durumum arkadaşlar tekrar söylüyorum kimse beni yanlış anlamasın 1 saat beden eğitimi dersi olmaz tabiki isteğim her sınıfta en az 2 saat zorunlu olarak dersimizin okutulmasından yana. HERKESE SAYGILAR İYİ BAYRAMLAR...