01-05-2009, 22:23 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
medium none; medium none; medium none; medium none" colSpan=2 height=30> SATRANÇ: MUSTAFA YILMAZ, TÜRKİYE'NİN EN GENÇ ŞAMPİYONU OLDU medium none; medium none; medium none; medium none" colSpan=2 height=63> 17 yaşında Türk satranç tarihine geçen Mustafa Yılmaz, ''İşin sırrı bunu severek yapmakta yatıyor'' dedi. medium none; MARGIN-TOP: 10px; MARGIN-BOTTOM: 20px; #c0c0c0 1px dotted" colSpan=2 height=16> Yılmaz, bu ay içinde düzenlenen Türkiye şampiyonasında 13 maçta toplam 11,5 puan toplayarak altın madalya kazandı. Böylece erkeklerde Türkiye'nin en genç şampiyonu olan Yılmaz, bir ilke imza atmış oldu. Yılmaz, satrancı büyük bir aşkla oynadığını belirterek, ''İşin sırrı bunu severek yapmakta yatıyor'' dedi. Eski Türkiye şampiyonlarından olan ablası Ezgi Yılmaz'ın teşvikiyle bu spora başladığını anlatan Yılmaz, ''Ablam üniversiteye girdiği için bir süre ara verdi, ama ben onun sayesinde 7 yaşında başladım bu spora. O zamandan beri de çok severek satranç oynuyorum'' diye konuştu. Şampiyonaya Satranç Federasyonu tarafından milli oyunculara dağıtılan diz üstü bilgisayarıyla hazırlandığını kaydeden Yılmaz, şöyle devam etti: ''Bizim satranç programlarımız var. İçinde 1800'lü yıllardan bu yana oynanan 3-4 milyon oyun bulunuyor. Bu oyunları izleyip strateji belirleyerek hazırlanıyorum. Benim de bu programda kayıtlı 224 adet oyunum var. Ayda bir defa 1 hafta süren milli takım kampları oluyor. Orada da antrenörlerimizle çalışıyoruz.'' İleride 2 bin 700 puanlı bir büyük usta olmayı istediğini dile getiren Yılmaz, bunu 23-24 yaşlarında gerçekleştirebilirse dünya sıralamasında iyi bir derece elde edeceğini de sözlerine ekledi.
Etiketler |
genÇ, mustafa, oldu, satranç, tÜrkİye'nİn, yilmaz, Şampİyonu |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|