01-02-2009, 18:07 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Fiziksel ya da fonksiyonel uygunluğu korumak ya da geliştirmek amacıyla ya- pılan, belirli bir yüklenme ve yüklenmeye uyum dönemi içeren, planlı, yapı- landırılmış, tekrarlayıcı bedensel etkinlik “egzersiz antrenmanı” ya da “antrenman” olarak tanımlanır. Uygun antrenman programı; bireyin sağlık durumu, hastalık risk faktörleri, fiziksel ya da fonksiyonel uygunluk düzeyi belirlenerek, ye- tersizliklerin ve gereksinimlerin saptanması, bireyin istekleri ve amaçları doğrul- tusunda planlanır. Değerlendirme sonuçları dikkate alınarak hazırlanan planda, antrenman tipi (aerobik, kuvvet, esneklik), sıklığı, yoğunluğu, süresi ve ilerleme öl- çütleri belirlenir. Egzersiz antrenman planı hazırlanırken, bireyin programa uyumunu sağlamak amacıyla, güvenlik sağlanmalı, motivasyonu veya şamkalitesini arttıracak etkinlikler seçilmelidir. http://www.dosya.tc/Ya_l_lardaEgzersiz-FitnessProgram_.pdf.html
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
egzersizfitness, programı, yaşlılarda |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|