07-01-2008, 20:03 | #11 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
Sayın hocam; sayman, genel sekreter, malzeme koruyucusu, üyeler bu sekiz öğrenciden biri seçilir. Denet kurulu ise tüm okullarda 3 kişiden oluşur, bütün denetleme kurulları aynı şekildedir. bunu biz hep böyle yaptık bütün öğretmen arkadaşlarımda böyle yapıyordur.Elimizde 8 öğrenci yönetim kurulunda ise bu öğrencilerin her birine ayrı ayrı görevler veririz. Peki hocam bu işin standartı yokmu, bu işin standartı bellidir; 8 öğrencidir.Peki neden bütün illlerde veya ilçelerde farklı oluyor. Bunun nedenleri ise; - Okuldaki öğrenci sayısı az mı çok mu? Az ise yönetim kuruluna düşen işte azdır ama çok ise yönetim kuruluna düşen işte çoktur.Örneği spor kolu parası toplarken sayman sayısı arttırabilriz kalabalık okularda. Genel sekteretin görevi çoğalır vs. - Okulun malzeme açısından çokluğu yada azlığı. Örneğin malzemeniz çok bunun için bir tane malzeme koruyucusu seçemezsiniz herhalde, ne yapılmalıdır malzeme sayısı az olan bir okulda 1 malzeme koruyucusu yeterken malzemesi çok olan okulda belki 3 tane yetmeyecektir. Bu yüzden öğrenci sayıları belirtilmemiştir yönetmelikte. Sadece Yönetim kurulu belirlenmiştir. Yanigelmek istediğim nokta şu: Bu gibi durumlardaöğrencileri kendimiz sececeğiz. Aklıma bir fikir geldi çok büyük bir okulda çalışsaydım mesela birde genel sekreter yardımcısı seçerdim. Genel sekreter 2 tane olmuş olurdu. Evet arkadaşlar yönetim kurulumuz belli. 8 öğrenicden oluşur. Saymanü genel sekreter, malzeme koruyucusu da bu yönetim kurulu öğrencilerinden seçilir. İnş. anlatabilmişim hocam. çalışmalarınızda başarılar dilerim. |
Reklam Alanı |
07-01-2008, 20:12 | #12 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
yönetmelikte herşey net ve açık sayın hocam
ilgili, kulübüyle, soru, spor |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|