08-10-2009, 09:15 | #1 |
Administrators
Teşekkürleriniz: 0
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
Reklam Alanı
Planları indirmek için tıklayınız.... Haz. Gustavyo Hocamıza çalışmalarından dolayı teşekkür ederiz. |
webmaster adlı üyenin yazısını beğenenler: | Adem Tırpancı (05-01-2014) |
Reklam Alanı |
23-10-2009, 21:01 | #2 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 3
5 Mesajına 5 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Sayın Gustavyo hocam Okulu spor kulüpleri yönetmeliğini bir incele bakalım orada toplum hizmeti çalışması varmı?.Çalışmalarınıza başarılar diliyorum.Saygılar.
|
23-10-2009, 21:06 | #3 |
Girişken Üye
Sayın Gustavyo hocam Okulspor kulüpleri yönetmeliği:Madde 15- – Aynı Yönetmeliğin 15 inci maddesinin birinci fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.<?: PREFIX = O />
“Okul Spor kulüpleri, yetenekli olup üstün başarı gösteren öğrencilerin sportif çalışmalarını takip eder. Yaş, cinsiyet, fiziksel özellikleri ve yeteneklerine uygun faaliyetleri aşağıdaki kategoriler çerçevesinde yürütür. a) Minikler Kategorisi, b) Küçükler Kategorisi, c) Yıldızlar Kategorisi, ç) Gençler Kategorisi.” Bu kategoriler, yaş sınırları dikkate alınarak doğum yıllarına göre her yıl yeniden tespit edilerek ilân edilir. Yaş hesabında doğum yılı esas alınır. Ancak; ISF ile ulusal federasyonların uygulamaları ve spor branşlarının özellikleri dikkate alınarak gerektiğinde bu kategorilerin yaş sınırlarında değişiklik yapılabilir. Madde 16- Okul spor kulüplerinde yürütülecek faaliyetler şunlardır, a) Küçükler kategorisinde; atletizm, basketbol, cimnastik, hentbol, kayak, masa tenisi, voleybol, yelken (optimist), yüzme, b) Yıldızlar kategorisinde; atletizm, atıcılık, bisiklet, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol (özel yönergesine göre), güreş, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, voleybol, yelken, yüzme, c) Gençler kategorisinde; atletizm, atıcılık, basketbol, binicilik, bisiklet, boks, cimnastik, dağcılık, eskrim, futbol, güreş, halter, hentbol, judo, kayak, masa tenisi, okçuluk, tenis, taekwondo, voleybol, yelken, yüzme ve su topu. branşlarında yarışmalar yapılır. Eklenen “MADDE 16 – Okul spor kulüpleri, her yıl Bakanlıkça yayınlanan spor faaliyetleri programında yer alan branş ve kategorilerde faaliyet yürütebilir. Bakanlıkça yayınlanan spor faaliyetleri programında yer almayan branşlarda spor alıştırmaları, inceleme gezileri ve spor gelişim kampları, eğlenceli oyunlar, halk oyunları, müzikli ve müziksiz jimnastik ve benzeri gösterileri yapabilir.” saygılar.Oruçaybars |
23-10-2009, 21:08 | #4 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
diğer kulüplerin yönetmeliğinde var bu ama spor kulübünde de kullanıyor arkadaşlarımız anlaşılan.
23-10-2009, 22:25 | #5 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 114
40 Mesajına 85 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 16 |
sayın hocalarım yönetmeliği sizler kadar ben de okudum. Ancak bunun yapılması sizden istenirse bazen elden birşey gelmiyor . forumda biraz araştırma yaparsanız bu konuda tartışmalar olmuş. bizim kulüpte yok diyenler ama bizden istediler diyenler gibi tartışmalar olmuş. Eğer benden istedikleri gibi toplum hizmetinibaşka arkadaşlarımdan da isteyenler olabilir. Zaten onun için paylaştım. Bu çalışmalarıprojesi öğrencilerden geliyor, uygulamsı da öğrencilerden geliyorbiz rehberlik ediyoruz onun için pek bir yorucu tarafı olmuyor en azından okulum için ve dersim için güzel şeyler yapılmış oluyor. Bilgilendirmen için sağol. SAYGILAR. |
24-10-2009, 11:41 | #6 |
Girişken Üye
Sayın Gustavyo hocam" Ben otuz yıllık eğitimciyim yönetmelikte olmayan bir şey istenmez.Eğer bir okulda Beden Eğitimiöğretmeni varsa"TOPLUM HİZMETİ YAPIYORSA" ben beden eğitimi öğretmenlerinin dostu olarak bu duruma çok üzülürüm.Öğretmen arkadaş okul spor kulüpleri yönetmeliğini gösterip 15-16 maddelerdeki yapılaçak iş ve işlemleri toplum hizmeti çalıuşmasını yap diyenlere göstermesi lazım.Gösteremezse Kendini yenilemesi,beden eğitimi öğretmeni olduğunu ispat etmesi gerekir.
Dostlarııma saygılarımla. |
24-10-2009, 11:48 | #7 |
Girişken Üye
Saygı değer "hat64
=msg> "hocam " diğer kulüplerin yönetmeliği yönetmeliği hepsi aynı ama bizim kulübümüzün yönatmali ayrı "OKul spor kulüplei yönetmeliğinde tıplum hizmeti çalışması yoktur."Yapan arkadaşlar lütfen Beden Eğitimi Öğretmeni" olduklarını unutmasınlar.Dostlarıma saygılarımı sunarım. |
28-10-2009, 23:58 | #8 |
Guest
|
arkadaşlar bazı okullarda rehber öğretmenlik verilen sınıfla aynı zamanda spor kulübü çalışması yapılması isteniyor.mesela ben hem6/a nın sınıf öğretmeniyim hemde bu sınıfla spor kulübünü yürüticem.o yüzden bana çok olumsuz bişeymiş gibi gelmedi....işimizi kolaylaştırıcı olabilir...teşekkürler araştırıyorum bişey bulursam gönderrim....
|
29-10-2009, 21:02 | #9 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
TOPLUM HİZMETİ ÇALIŞMA ESASLARI
Madde 13 — Toplum hizmeti çalışmalarında aşağıda belirtilen hususlar esas alınır. a) Öğrenciler, bireysel olarak veya grup hâlinde yapacakları toplum hizmeti çalışmalarına Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı veya Sosyal Etkinlikler Proje Öneri Formunu hazırlayıp danışman öğretmenlerine onaylattıktan sonra başlarlar. Projelerini tamamladıklarında Sosyal Etkinlikler Proje Sonuç Raporunu danışman öğretmene verirler. b) Öğrenci kulübü çalışmaları kapsamında yapılacak toplum hizmeti çalışmaları da kulüp çalışmaları kapsamında hazırlanacak Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı veya Sosyal Etkinlikler Proje Öneri Formunda belirtilir, gerekli onaylar alındıktan sonra uygulamaya konur. c) Öğrenciler, ilköğretim kurumlarının 1 inci, 2 nci ve 3 üncü sınıflarında yılda 15 saat, 4–8 inci sınıflarında 20 saat; orta öğretim kurumlarının tüm sınıflarında 25 saat olmak üzere toplum hizmeti çalışmalarına katılırlar. d) Öğrencinin seçtiği toplum hizmeti çalışmaları sonucunda velisinin izni alınır (EK–11). e) Öğrenci kulübü kapsamında yapılacak toplum hizmeti çalışmalarında halk eğitim merkezleriyle diğer kurum ve kuruluşlar arasında iş birliği yapılarak bunların imkânlarından yararlanılır. R mso-special-character: line-break"> EK–11 VELİ İZİN BELGESİ Velisi bulunduğum ..................... sınıfı ...................... nolu öğrencinin planlanan .............................................. toplum hizmeti çalışmasına katılmasında herhangi bir sakınca görmediğimi bildiririm. …../…../ 2005 Veli Adı Soyadı İmza Adres: ……………………………………………………… Tel: ……………………………… /> R mso-special-character: line-break">
04-11-2009, 23:14 | #10 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 10
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Arkadaşlar son haliyle toplum hizmeti çalışma esasları ve çalışma saatleri bu şekilde. Toplum Hizmeti Çalışma Esasları Madde 13 — Toplum hizmeti çalışmalarında aşağıda belirtilen hususlar esas alınır. a) Öğrenciler, bireysel olarak veya grup hâlinde yapacakları toplum hizmeti çalışmalarına Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı veya Sosyal Etkinlikler Proje Öneri Formunu hazırlayıp danışman öğretmenlerine onaylattıktan sonra başlarlar. Projelerini tamamladıklarında Sosyal Etkinlikler Proje Sonuç Raporunu danışman öğretmene verirler. b) Öğrenci kulübü çalışmaları kapsamında yapılacak toplum hizmeti çalışmaları da kulüp çalışmaları kapsamında hazırlanacak Sosyal Etkinlikler Yıllık Çalışma Planı veya Sosyal Etkinlikler Proje Öneri Formunda belirtilir, gerekli onaylar alındıktan sonra uygulamaya konur. c) (Değişik bent:2.3.2008/26804 RG) Öğrenciler, ilköğretimin 1, 2 ve 3 üncü sınıflarında yılda 5 saat; 4, 5, 6, 7 ve 8 inci sınıflarında 10 saat; ortaöğretim kurumlarının hazırlık sınıfları dâhil tüm sınıflarında 15 saatten az olmamak üzere ders yılı başında yapılan öğretmenler kurulunca belirlenen toplum hizmeti çalışmalarına katılırlar. d) (Değişik bent:2.3.2008/26804 RG) Öğrencilerden seçtikleri toplum hizmeti çalışmalarına katılabilmeleri için Veli İzin Belgesi (EK-11) alınır. e) (Değişik bent:2.3.2008/26804 RG) Öğrenci kulübü kapsamında yapılacak toplum hizmeti çalışmalarında halk eğitim merkezleri, diğer resmî, özel kurum ve kuruluşlar ile sosyal etkinlikler kurulunca uygun bulunan sivil toplum kuruluşları arasında iş birliği yapılarak bunların imkânlarından yararlanılır. |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
gustavyo, hizmeti, planı, toplum, yıllık |
Konuyu Toplam 3 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 3 Misafir) | |
|
|