Beden Eğitimi ve Spor Portalı  

Go Back   Beden Eğitimi ve Spor Portalı > Genel Bölüm > Eğitim Haberleri

Eğitim Haberleri Eğitim camiasındaki tüm gelişmeler burada

beden eğitimi
beden eğitimi
Sitemize hoş geldiniz. Konuları beğenmeyi unutmayalım.

Seçenekler Stil
Alt 19-09-2009, 00:05   #11
artos
Üye

artos - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0
artos

Reklam Alanı
Yazık demiyorum, neden diyecek olursanız, kendim ettim kendim buldum misali. Egzersiz konusunda tartışma bölümüne bir sorunu yazdım. Ne yazıkki sadece bir kişi cevap yazmış. Buda demek oluyorki çok kötü ve iğrenç bir ata sözü ama bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın mantığı hepimizde hakim. İyi olur inşallah bu günlere şükür deriz ya. Çok şükür daha ölmedik.
artos isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Reklam Alanı
Alt 22-09-2009, 23:17   #12
cemisev
Yeni Üye

cemisev - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cemisev

Değerli Arkadaşlar hepimiz öğretmenlik mesleğimizin sonunu merak eder hale geldik sanırım.. Benim aklıma gelen bir fikri sizinle paylaşmak istedim. Hüseyin ÇELİK Bakanımız geldi ilk öğretimde ders saatimizi yükseltti dediler, derslerimiz yarı yarıya azaldı. Spor etkinliği koydurduk dediler tepkiler üzerine, o derse de müdürümüz ile yardımcısı girdiler çok anlıyorlarmış gibi biz avucumuzu yaladık. Nimet ÇUBUKÇU bakanımızın ne yapacağını düşünürken, kendiside bari lise ders saatlerini arttırmak istedi sanırım derslerimiz yine yarıyarıya gitti.. Üstelik bununla kalmayıp birçok beden eğitimci arkadaş norm fazlasıyla ödüllendirildi sonuçta.fazla uzatmayayım. Aklıma ne geldi biliyormusunuz. Bir sonraki bakan geldiğinde derslerimizi komple alacak ellerimizden ve diyecekler ki, okulda tek bir işiniz var; cumartesi pazar takım çalıştırın.. Hafta içide 23 Nisan a ve 19 Mayıs törenlerine öğrencilerimizi hazırlayın. Sizden daha iyi Öğretmen yok diyecekler, sırtımızı sıvazlayıp gönderecekler... Bir Sonraki bakan gelecek,, törenleri bayramları sadece ildeki beden eğitimi öğretmenleri çalışıp hep beraber organize olup, gösteri yapsınlar, diyecekler. Öğrenciler yerine bizi gösteride kullanacaklar yani.. Kule yaparız.. Step gösterisi yaparız. cimnastik gösterinde bulunuruz.. Birde güzel kıyafetlerden diktiririz kendimize.. Sonumuz böyle olmasında.. Sadece bu gidişat bunu gösteriyor arkadaşlar..... Allah beterin beterinden korusun bizi..
cemisev isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-09-2009, 00:15   #13
webceren
Çalışkan Üye

webceren - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
webceren is an unknown quantity at this point

/>
Sağlıklı, zinde, güçlü, verimli, yaratıcı bir toplum olmak uygar bir toplumun gerekleridir. Toplumların gelişmesi de fertlerin her yönüyle kendini geliştirmesi ve refah seviyesine ulaşmalarıyla mümkün olabilir. Fertlerin refahı ise, bedenen ve ruhen sağlıklı olmalarına bağlıdır. Fertlerin, özellikle de gençlerin beden ve ruh yapısının eğitilip geliştirilmesinde en uygun ve en önemli araç beden eğitimi ve spordur. ,
İlk ve Ortaöğretimde Beden Eğitimi dersleri,geleceğimizi oluşturacak çocuklarımız için çok önemelidir.Bu önem Devletimizin değişik kurumları aracılığı ile net olarak otaya konulmuştur. Devlet ve yerel imkânlarla çocuklarımız beden eğitimi ve spor faaliyetlerine yönlendirilmiştir. Bunlardan en önemlisi binlerce öğrencinin beden eğitimi ve spor faaliyetleri yapan ilk ve ortaöğretimlerdir. Milli Eğitim bakanlığımızın bu konularda ciddi çalışmaları olmuştur. Spor liseleri açılmış ve belli branşlarda branş çalışmalarının yapılabileceği liseler açılmaktadır. Beden Eğitimi ders programları çağın gerekleri çerçevesinde yenilenmiş ve öğrencilere daha aktif hareket sağlayan kazanımlar alınmıştır.
İlköğretime ve ortaöğretime gelen SON genelgelerle Beden Eğitimi Öğretmenlerinin hangi sınıflarda hangi derslere girecekleri açıklandı. İlköğretimde seçilen Spor Etkinlikleri dersine alanında uzman olan beden eğitimi öğretmeni girmesi gerekirken bu husus 4-5.sınıflar için kaldırıldı ve bu derslere herhangi bir spor alanı olmayan sınıf öğretmenleri veya idareciler girebilir genelgesi ortaya çıktı. 6-7-8.sınıflarda Beden Eğitimi 1 ders saati olarak uygulanmakta ve eğer Beden Eğitimi öğretmeni başarabilirse 1 saat de spor etkinlikleri dersi seçilmektedir.
Ortaöğretim de durum çok daha vahim bir hal aldı. Öğretmenlerin maaş karşılığı olarak girecekleri derslerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınladığı genelge ile Resim/Müzik/Beden Eğitimi ders saati 9.sınıflara toplam 2 saat,10-11-12.sınıflar da yine her üç ders için toplam 1 saat olarak belirlendi. Okul müdürlükleri herhangi bir sınıf için ister beden eğitimi, ister müzik ve isterse resim dersini zorunlu ders olarak gözükmesine rağmen seçerek programa koyabilmektedirler. Bu durumda spor salonu olan veya olamayan birçok okulda hiç beden eğitimi dersi olamayabilir. Bu ve benzer durunlar neticesinde binlerce beden eğitimi öğretmeni norm kadro dışı kalacaktır. Beden Eğitimi dersi zorunlu olarak gözükmesine almasına rağmen eğer okulda programa hiç alınmamışsa o okul hiçbir spor faaliyetine katılamaz, okul içi hiçbir spor faaliyeti yapılamaz.
Biz Beden Eğitimi Öğretmenleri, bakanlığımız tarafından şimdiye kadar bizlere verilen her türlü görevleri hiçbir farklı çıkar ve görev tanımı beklemeden yapmış eğitimciler olarak; Beden Eğitimi Derslerinin, İlköğretim 1.sınıfından başlayarak Ortaöğretimin son sınıfı olan 12.sınıfa kadar; aşağıda belirttiğimiz hususlar çerçevesin de tüm derslere Beden Eğitimi Öğretmenlerinin girmesini ve ders saatlerinin hafta da en az 2 saat olmasını bekliyoruz ve istiyoruz. Bu konu da yılgınlığa düşmeden ısrarcı olacağız. Her platform da bunu dile getirmeye devam edeceğiz.
NİÇİN İSTİYORUZ!
1-Anayasamızın 58. ve 59 maddeleri gereği için .( MADDE 58 .– Devlet, istiklâl ve Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençlerin müspet ilmin ışığında, Atatürk ilke ve inkılâpları doğrultusunda ve Devletin ülkesi ve milletiyle bölünmez bütünlüğünü ortadan kaldırmayı amaç edinen görüşlere karşı yetişme ve gelişmelerini sağlayıcı tedbirleri alır. Devlet, gençleri alkol düşkünlüğünden, uyuşturucu maddelerden, suçluluk, kumar ve benzeri kötü alışkanlıklardan ve cehaletten korumak için gerekli tedbirleri alır. MADDE 59 .– Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur .
2-1739 Milli Eğitim Temel Kanunun Gerekli Maddeleri için (1. (Değişik bent: 16/06/1983-2842/1 md.) Atatürk inkılap ve ilkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milletinin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk Devleti olan Türkiye Cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek;2. Beden, zihin, ahlak, ruh ve duygu bakımlarından dengeli ve sağlıklı şekilde gelişmiş bir kişiliğe ve karaktere, hür ve bilimsel düşünme gücüne, geniş bir dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, kişilik ve teşebbüse değer veren, topluma karşı sorumluluk duyan; yapıcı, yaratıcı ve verimli kişiler olarak yetiştirmek;
3-Ortaöğretim Kurumlar Yönetmeliğinin ilgili maddeleri için ( MADDE5 ğ) Öğrencilerin rehberlik ve psikolojik danışma hizmetleri yoluyla zihinsel, duygusal, sosyal ve fiziksel yeteneklerinin fark edilmesi, becerilerinin geliştirilmesi ve yönlendirilmesi; sosyal, kültürel, eğitsel ve akademik gelişmelerinin sağlanması için okul ve aile ile iş birliği yapılır. MADDE 19 – (1) Öğrencilerde; ders programlarıyla birlikte özgüven ve sorumluluk duygusunu geliştirecek, yeni ilgi alanları oluşturacak, bireysel yetenek ve beceriler kazandıracak, katılımcı ve demokratik eğitim ortamını destekleyici, okul veya kurum içi ya da kurumlar arası bilimsel, kültürel, sosyal ve sportif etkinlikler düzenlenir ve öğrencilerin bu etkinliklere katılmaları için gerekli tedbirler alınır. MADDE 64 – (1)Spor salonu, çok amaçlı salon, spor ve oyun alanları okul veya kurumun amaçlarına göre düzenlenir. MADDE 70– (1)Spor alanı, spor salonu ve çok amaçlı salonu bulunan okul veya kurumlarda bu yerler, beden eğitimi dersleri ile her tür sosyal, kültürel ve sportif etkinlikler için kullanıma hazır durumda bulundurulur.
4-17.Milli Eğitim Şurası Kararları İçin(MADDE 76-Öğrencilerin “barış kültürü” kavramını içselleştirebilmeleri için özellikle ortaöğretimde spor etkinliklerine yönlendirilmeleri ve beden eğitimi derslerinin saat sayısı artırılarak bütün sınıflarda zorunlu ders hâline getirilmelidir.
5- Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığının Görevleri için .( Eğitim sistemini, eğitim plan ve programlarını, bütün ders (beden eğitimi de bu dersler için de)araç ve gereçlerini araştırmak, geliştirmek ve uygulama kararlarını onaylatmak üzere Bakanlık Makamına sunmak
6- Olimpiyatlarda başarısızlığın faturasının Beden Eğitimi Öğretmenlerine kesilmemesi için.
7- Bakanlığımızın gençlerimizi kötü alışkanlıklardan kurtarmak için yapmak olduğu çalışmalara katılmak için,
8-Sağlıklı ve obez olmaktan kurtulan bir nesil için,
9-Beden Eğitimi dersinin çocuğa verilme ya da verilmeme hakkının okul müdürlerinin elinden alınması için .
10-Sizin, bizim, okuyan ya da okumayan herkesin evlatları için.
11-Büyük Türkiye için.
Buyurun Söz Siz de. Bu Nesil sizin eliniz de…
Onlara bu imkânı verin. Sizleri alkışlayalım.
BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ……….

Alt 23-09-2009, 01:45   #14
webceren
Çalışkan Üye

birlikte hareket etmezsek olacağı bu. (kendimizi alacagımız ücreti değil) branşımızın geleceğini düşünmek zorundayız. bana dokunmayan yılan bin yaşasın diyenler zamanı gelince ne kadar yanlış düşündüklerini anlayacaklar ama iş işten geçecek. iş işten geçmeden birlik olup birşeyler yapmalıyız. buna güzel bir örnek, bu yıl tepkimizi ortaya koysak egzersiz yapmasak,maçlara katılmasak ne olur. ayda alacagımız 144 tl para . almasak ne olur. bu ücret bizi ne zengin eder ne fakir. il maçları olmayacak,grup maçları,türkiye yarı finalleri,türkiye finalleri nasıl olacak.bizler yıllardır bu sorunlarla baş etmeye çalşıyoruz değişen birşey varmı?ne var bir yıl egzersiz ücreti almayalım.birlikte hareket edersek göreceksiniz bir çok şey değişecek.
Alt 23-09-2009, 01:57   #15
webceren
Çalışkan Üye

bir meslektaşımızın bu konu ile ilgili yazdıkları hepimize cesaret versin.!!!!
Butun Meslektaslarimin Bayramlarini tebrik ederim öncelikli olarak, maalesef hepimiz ders saatlerine uygulanan azaltmalar yuzunden buruk bir bayram gecirmis bulunmaktayiz. ..Degerli arkadaşlarim, toplu hareket etmek adina meslegimiz adına bir takim eylem planlari ortaya konmakta ve uygulanmaktadir. Bizler meslegimiz adina onurumuz adına yapılacak her turlu olumlu katkiya haziriz, ama burda birsey gözden kacmaktadir. Gerek mail vasitasiyla gereksede faxla veya basin yayin yolu kullanarak sesimizi duyurabilir ders saatlerimizi artirmaya yonelik birseyler yapilmaktadir. Bu eylemde kamuoyu yapmaya calısmaktayiz bunun farkındayim ama su var bizler ezik insanlar degiliz tasin altına elimizi artık bundan sonra koyalim ve koymayanlarida cesaretlendirelim. ..devamli kamuoyu yaparak birilerinden birsey beklemiyelim. ..gerekeni biz serefli beden egitimi öğretmenleri yapalim...nasilmi? Ders disi egitim faaliyetlerini askiya alalim...okullarin acilmasina bir gun kala butun meslektaslarim ders disi egitim plani yapma derdine dusmus durumda, deniz dalgalanmadan durulmaz, kavga olmadan barış olmaz, bizleri dusunmeyen bizlerin cocuklarini dusunmeyen atama bekleyen 20 bine yakın meslektasizi dusunmeyenleri biz hic dusunmeyelim. ..simdi diyeceksinzi, okuldaki cocuklarin ne gunahi yazik degilmi onlara, yazik degil arkadaslar bize acimayana biz hic acimiyacagiz, duygusal olmayin, ders disi egitim calismasi yapmayarak, okuldaki ogrenciyi ve onun velisinin dikkatinicekmeliyiz.ama su var icimizde acaba kac kisi aylık 170 liradan vazgececek oda bir muamma...sahsen ben bu sene tepki olarak ders disi egitim calismasi yapmiyacagim. ..Maildi basindi birakalimtribune oynamayida kendimiz icin bizler birseyler yapalim...Cikmasin bakalim okul takimlari, olmasin bakalim il ici maclar ses gelecekmi gelmeyecekmi?herkese kolay gelsin...
''
ARKADAŞIMIZA AYNEN KATILIYORUM BİZLER DE BU TEKLİFİ DAHA ÖNCE YAPMIŞTIK ANCAK RAĞBET GÖRMEDİ. TEPKİYİ KOYMAZSAN SONUCUNA KATLANIRSIN BAZEN RİSK ALMAK GEREKİR. KORKMAYALIM, CESARETLİ OLALIM, VAY MÜDÜRÜM NE DER, MİLLİ EĞT. MÜDÜRÜ NE DER DİYE DÜŞÜNMEDEN HERKES AMA HERKES TAKIM ÇIKARMAYALIM HİÇ OKULLARARASI FAALİYET OLMASIN İSTATİSTİKLER Bİ DİBE VURSUN YUKARDAKİLER TEPKİYİ Bİ GÖRSÜN SONRA GÖRELİM NE OLUYOR ERKEK!!! BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİNİ Bİ GÖRELİM.
'İĞNEYİ KENDİNE ÇUVALDIZI ELE BATIR' BAKALIM KAÇ KİŞİ TEPKİ KOYACAK
BU İŞLER AĞLAMAKLA OLMAZ
İCRAAT LAAZIM ''
Alt 23-09-2009, 18:22   #16
webceren
Çalışkan Üye

egzersizlerde sorun yaşıyoruz,ders saatlerinde sorun yaşıyoruz ,kısacası herşey sorun. bizler egzersiz yapmasak ne olur,bizler ek ders almasak ne olur .kendimizi düşünmeyelim hakkımızı elde etmek için artık bu sisteme dur demenin zamanı geldi ve geçiyor.artık birlik ve beraberlik içerisinde davranmanın zamanı.

bu konu ile facebook ta bir grup oluşturduk desteklerinizi bekliyorum.

http://www.facebook.com/home.php#/gr...354&ref=ts

Alt 23-09-2009, 19:05   #17
alikoglu
Yeni Üye

alikoglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

alikoglu

Bu hezimet biz Beden Eğitimi Öğretmenlerinin suçu.Sorgulamayan,hak aramayan,gazozuna bir okul maçını kazanıp okul idaresine yaranmak için her türlü çirkefliği,hileyi yapıp sonra da dürüstlükten bahsederler.Ders saatlerimiz kuşa dönmüş kimsede bir tepki yok.
alikoglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 23-09-2009, 21:57   #18
h_bora
Yeni Üye

h_bora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

h_bora

Arkadaşlar ya zaten mağduruz birde egzersizden neden olalımegzersizimi yapalım ama takım çıkarmayalım hemparamızı alalım hemde takım çıkmasın.Sen egzersiz yapmazssan kimsebundan etkilenmez dahası okul müdürün ve diğer öğretmenler sevinir...AMA takımçıkartmazssan sportif turnuvasız bir yıl geçer sence bu daha büyük bir tepki değilmi...
h_bora isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-09-2009, 00:24   #19
cavdaroglu
Yeni Üye

cavdaroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cavdaroglu

Arkadaşlar ben bu sene okul takımı çıkarmıyorum hiç bir müsabakayada katılmayacağım resmi bayramlarda artık kendimi yırtarcasına değil olduğu kadar olacak ben bu şekilde protesto edeceğim sizde okulunuzda takım çıkarmayın hiç bir müsabaka yapılmazsa tepkimizi görürler
cavdaroglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
Alt 24-09-2009, 00:27   #20
cavdaroglu
Yeni Üye

cavdaroglu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

cavdaroglu

Arkadaşlar ben bu sene okul takımı çıkarmıyorum hiç bir müsabakayada katılmayacağım resmi bayramlarda artık kendimi yırtarcasına değil olduğu kadar olacak ben bu şekilde protesto edeceğim sizde okulunuzda takım çıkarmayın hiç bir müsabaka yapılmazsa tepkimizi görürler
cavdaroglu isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla

Popüler Sitelerde Paylaş

Etiketler
beden, dersini, düşürme, eğitimi, gerçekleşti, meb’in, planı, saate

Konuyu Toplam 4 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 4 Misafir)