20-04-2009, 22:51 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Orhangazi Kurtuluş İlköğretim Okulu’nda Sınıf öğretmeni Yıllar önce henüz ben bu mesleğe başlamadığım tarihlerde duymuştum ismini. Sefa Yaman okuldaki öğretmenliğinin yanı sıra da başta Atletizm olmak üzere Kurtuluş İlköğretim okulundaki spor organizasyonlarının da başında yer alıyor. Bugün neredeyse benimle yaşıt bir çok Kurtuluş ilköğretim okulu mezununda emeği vardır. Hatta bugün okul yılları anılarını anlatan, albümlerde kalmış o eski atletizm şampiyonluklarının baş aktörleri bile çok var aramızda. Hem geçmişte, Hem de bugün aynı şey sürüp gidiyor. Futbol sevgisinin ve futbola yapılan milyarlarca liralık yatırımların hegemonyasının yaşandığı Orhangazimizde Sefa Yaman bu gidişe inat Atletizm konusundaki varlığını da sürdürme gayreti içinde. Kimi zaman bir çok kesimin desteğini alarak, Kimi zaman da hiç destek almadan okulunda ve bazen de kulüplerde geleceğin sporcularını yetiştirmek için özel gayretleri var. Ve belki de bu yolda Orhangazi’nin yetiştirdiği en başarılı isimlerin de başında yer alıyor. *** Dün Bursa’da yine bir Kurtuluş ilköğretim ve bir Sefa Yaman klasiğine şahit olduk. Milli Eğitim Müdürlüğü’nün düzenlediği Bursa Atletizm Şampiyonası’nda Sefa Yaman’ın başında olduğu Kurtuluş İlköğretim Okulu takımı Bursa şampiyonu oldu. Aslında Sefa Yaman denince böyle bir sonucun normal olduğunu düşünüyor herkes. Çünkü bu ne ilk ne de son olacak. Sefa Yaman, işini severek yapan ve işinde de son derece başarılı olan bir eğitmenimiz. İçki ve sigara kullanma yaşının ilköğretim çağına kadar düştüğü dünyamızda Sefa Yaman belki de minik öğrenciler adına en hayırlı uğraşı veren kişilerin de başında geliyor. Öğrencilerimizin normal eğitimlerini aldığı süreçte, kültürel ve sportif uğraşların onlar üzerindeki etkilerinin ne denli önemli olduğunu çok iyi bilen birisi olarak, Sefa Yaman’ın bu başarısının çok daha ayrı bir öneme sahip olduğunu söyleyebiliriz. *** Sefa Yaman ile birlikte Kurtuluş İlköğretim okulu müdürü Fuat Burhan’a da bir parantez açmakta yarar var. Fuat Burhan özellikle sportif etkinliklerde okulunda izlediği yöntem ile aslında bir çok eğitimciye de örnek olacak niteliktedir. Sefa Yaman’a sunduğu imkanlar ve özellikle başarıyı her fırsatta ödüllendirmesi ile bilinen özelliği ile Fuat Burhan’da Kurtuluş İlköğretim okulu’nun bu başarılarında büyük paya sahiptir. Sefa Yaman, bugüne kadar elde ettiği sayısız başarılar ile kendisini fazlasıyla ispat etmiş bir isimdir. Futbol dışındaki branşlarda Orhangazi’de bir çok başarılı sporcu ve antrenörün beklediği tek şey ise futbola verilen önemin ve ilginin yarısının diğer branşlara da verilmesi. Çünkü spor futboldan ibaret değil. Orhangazi’nin spor kamuoyu, işte futbol dışındaki bu amatör branşlara da gerekli ilgiyi göstermek durumundadır. Bunu yaparken de en önemli desteği verecek olan Orhangazi’deki spor kulüplerimizdir. Kulüpler futbol dışındaki branşlara da en azından her yıl gerekli ödeneği ayırmak ve ilgi göstermek durumundadır. Çünkü ilköğretim ve lise çağındaki öğrencilerimizin en fazla ihtiyacı olan şeylerin başında spor etkinlikleri ve sportif aktiviteler geliyor. HasanBozbey
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
21-04-2009, 16:31 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
hocam sayfa bende görünmüyor. [img]file:///C:/Documents%20and%20Settings/DREAMWORKS/Local%20Settings/Temporary%20Internet%20Files/Content.IE5/ELFI7J5P/basin_2009_7%5b1%5d.jpg[/img] şöyle renkli noktalar var.
21-04-2009, 16:39 | #3 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
bende göremiyorum ne tesadüf.
21-04-2009, 18:27 | #4 |
Super Moderator
Sevgili arkadaşlar benim pc'de inanın çok rahat gözüküyor.Ben gene de 1983'ten beri spor ve aile dostluğumuzu paylaştığım arkadaşımın haberi beni çok mutlu etti.Bende bunu sizlerle paylaşmak istedim.İşte Bursa/Orhangazi TUNA Gazetesinin haberi link'i...
http://www.tunagazete.com/makale_gos...=32&id=320
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
22-04-2009, 19:04 | #5 |
Guest
|
güzel..
|
23-04-2009, 00:11 | #6 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Sefa Yaman= Orhangazi 'de atletizm. Güzel gülüşlü arkadaşım. Başarılarını bizler takdir ediyoruz.hakettiğin değeri dilerim alırsın.
23-04-2009, 10:57 | #7 |
Super Moderator
Hocam..........Sefa çokkkkyaman bir insan .Onu özledimm inşallah kısa zamanda görürüm.Telefon sadece araç oluyor.Kendisi sporda ve derslerde ne kadar başarılı isede bir okadar pc konusunda özürlü (kendi sözü) kamerada bile göremiyorum.
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
haberi, kardeşimin, sefayaman |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|