|
06-12-2009, 17:47 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
="_title"> ="spot_date"> ="short_">Milli atlet Nevin Yanıt, Dünya Salon Şampiyonası'nda koşmak istediğini söyledi. ="short_"> ="short_"> id=news_ =" _13"> Almanya'nın başkenti Berlin'deki ''12. Dünya Atletizm Şampiyonası''nda final koşamayan milli atlet Nevin Yanıt, Katar'da düzenlenecek Dünya Salon Şampiyonası'nda bu hayalini gerçekleştirmek istiyor Akdeniz Oyunları ve Dünya Üniversiteler Yaz Spor Oyunları'nda iki altın madalya kazanan, ancak Dünya Atletizm Şampiyonası'nda yarı finalde elenen Yanıt, hazırlıklarını yoğun bir tempoyla antrenörü Cüneyt Yüksel nezaretinde, Mersin'de faaliyete geçen sentetik yüzeyli atletizm pistinde sürdürüyor. Yanıt, yaptığı açıklamada, çok arzulamasına rağmen Berlin'deki şampiyonada yarı finalde elendiğini hatırlattı. Her yarışta ayrı bir deneyim kazandığını belirten Yanıt, ''Çok arzuladığım, ancak gerçekleştiremediğim finali, 12-14 Mart arasında, Katar'ın Doha kentinde düzenlenecek Dünya Salon Şampiyonası'nda koşmak istiyorum. Bu aynı zamanda önümüzdeki yıl İspanya'da yapılacak Avrupa Atletizm Şampiyonası öncesi benim için önemli bir sınav da olacak'' dedi. Çalışmalarını program dahilinde yoğun bir şekilde sürdürdüğünü anlatan Yanıt, şöyle konuştu: ''Kentimizde yeni faaliyete geçen atletizm pistinde sürdürdüğüm çalışmalarla bir yandan kendimi geliştirirken, diğer yandan eksikliklerimi gidermeye çalışıyorum. Eskiden toprak sahada çalışırken önemli başarılara imza atmıştım, şimdi bu başarının daha da artacağını düşünüyorum. Zorlu geçeceğine inandığım Katar'daki yarışa en iyi şekilde hazırlanarak, kentimizi ve ülkemizi temsil etmeye çalışacağım. Ancak asıl hedefim Avrupa Atletizm Şampiyonası'ndan altın madalya ile dönmek.'' HEDEF FİNAL KOŞMAK Antrenörü Cüneyt Yüksel de Nevin'in katıldığı her yarışmada tecrübesini daha da artırdığını söyledi. Katar'da Nevin'in 60 metre engelli koşacağını belirten Yüksel, ''Şubat ayına kadar çalışmalarımızı Mersin'de sürdüreceğiz. Daha sonra bir aylık kamp için Almanya'ya gideceğiz. Burada çeşitli salon yarışlarına katılarak Katar'a en iyi şekilde hazırlanacağız'' diye konuştu. Dünya Salon Şampiyonası'na ABD, Jamaika, Kanada gibi atletizmde başarılı ülkelerin katılacağını ifade eden Yüksel, şunları kaydetti: ''Bu da Nevin açısından bir dezavantaj oluşturuyor. Bu nedenle Katar'da altın madalyadan ziyade final koşmayı hedefliyoruz. Hazırlıklarımızı da bu doğrultuda sürdürüyoruz. Bizim için asıl önemli olan İspanya'daki şampiyona. Katar, bu hedefte önemli sınav olacak. Bunu en iyi şekilde değerlendirmek için elimizden geleni yapacağız.'' SPOR3
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
anlattı, hedefini, yanıt |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|