|
06-05-2009, 00:45 | #1 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 7
16 Mesajına 19 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
=part_3_1> =title>Yapılması Gereken Yapıldı =part_3_2> =part_3_2_1> =part_3_3>Yeni bakan Çubukçu’ya “yol haritası bırakıldığını” vurgulayan Çelik: Bazıları boşa seviniyor, bakan değişti, iktidar değişmedi. Milli Eğitim Bakanlığı görevini eski Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'ya devreden Hüseyin Çelik, “Yapısal reform adına yapılması gereken ne varsa yapıldı. Tepki çekeceğini bile bile kimseden korkmadan reformlar yapıldı ve bakanlık <NOBR>otomatik<OBR> pilota bağlandı. Bakan arkadaşıma yol haritası bırakıldı. Bazıları bakan değişti diye boşa seviniyor. İktidar değişmedi bakan değişti” dedi. Bakanlıktan başı dik, alnı açık olarak ayrıldığını söyleyen Çelik, “Milletime, Allah'a, aileme veremeyeceğim hesabım yok. Makamlar geçici. Bizden farklı tavır bekleyenler hüsrana uğrayacak.İdeolojik husumetle yaklaşan medyanın yazdıklarını ciddiye almadım” diye konuştu. 2006 verilerine dayanarak yeni yayımlanan BM İnsani Gelişim Raporu'na göre eğitim alanında Türkiye'nin 102. sıradan 74. sıraya yükseldiğini söyleyen Çelik, görevi süresince “il ve ilçelerin röntgenini çektiğini” de sözlerine ekledi. Emine Erdoğan'ın çalışmaları Görevi Çubukçu'ya şerefle devrettiğini kaydeden Çelik, “Başbakanımızın ilgisi, eşleri Emine Erdoğan'ın çalışmaları, Sayın Bakan'ın elini rahatlatacak. Her konuda kendisine yardımcı olacağım. İlk <NOBR>kadın<OBR> Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'ya nöbeti devir etmekten mutluluk duyuyorum” dedi. Heyecanlı olduğu ve ellerinin titrediği gözlenen Çubukçu ise, “Sayın Başbakan'ın böylesine önemli bir görevi kadın bakana teslim etmesini cumhuriyet tarihinde ilk olması açısından çok önemsiyorum. Kız çocuklarımızın gelecek hayallerinde önemli bir rol model olma çabası içinde olacağım” diye konuştu. Çelik'e sözlü protesto Çelik, basın toplantısındaki konuşmasını tamamladıktan sonra, Çubukçu'nun salona girişini beklerken Personel Genel Müdürlüğü'nde çalıştığı belirtilen Mustafa Yakupcan ayağa kalkarak protesto gösterisinde bulundu. Yakupcan Çelik'e seslenerek “Sizi 'eğitimi, adaleti, liyakatı istişareyi ihmal etti' olarak hatırlayacağım” dedi. Çelik de bunun üzerine “Teşekkür ederim” diye yanıt verdi.
Etiketler |
bakan, Çelik, eski, gereken, yapıldı, yapılması |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|