|
01-06-2008, 14:50 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Yazar: Jim Rohn 2.000 yıl önce, değerli bir üstadın dediği gibi, “Küçük çocuklar gibi davranmayı öğrenemezseniz, başarı şansınız sıfırdır”. Yetişkinler için düşünülmesi gereken bir konu. Çocuklar gibi olun. Yaşınız kaç olursa olsun, çocuklara benzemenin 4 yolu var: Merak : Meraklı olun. Çocuksu merak. Bir çocuk gibi meraklı olmayı öğrenin. Son derece kötü bir şeyi öğrenmek isteyen çocuklar ne yaparlar? Haklısınız. Sizi sinirlendirirler. Çocuklar, milyonlarca soru sorabilirler. Her şeyi sorduklarını düşünürsünüz. Ama, bir o kadar daha soru sorarlar. Sizi uğraştırmaya devam ederler ve uçurumun kenarına getirebilirler. Çocuklar öğrenmek için de meraktan yararlanırlar. Yetişkinler karıncalara basarlarken, çocukların karıncaları incelediklerini hiç fark ettiniz mi? Bir çocuğun merakı, bilgiye erişmesine, öğrenmesine ve büyümesine yardımcı olur. Heyecan : Bir çocuk gibi heyecanlanmayı öğrenin. Çocuksu heyecandan daha büyülü bir şey yoktur. Öyle heyecanlanırsınız ki gece uyumaktan nefret edersiniz. Sabah uyanmayı iple çekersiniz. Öyle heyecanlısınızdır ki kabınıza sığmıyorsunuzdur. Bu tür bir çocuksu sihire kim direnebilir? Ara sıra, “Bütün bu çocuksu heyecanlar için artık çok yaşlıyım,” diyenlere rastlıyorum. Hazin, değil mi? Bu tür insanlar için ağlamanız gerekir. Söyleyebileceğim tek şey, “Heyecanlanmak için çok yaşlıysanız, gerçekten yaşlanmışsınız demektir”. O kadar yaşlanmayın. İnanç : Bir çocuk gibi inanın. İnanç çocuksudur. Bunu başka nasıl tanımlarsınız? Bazı insanlar, “Bu konuda yetişkinler gibi davranalım,” derler. Hayır. Yetişkinler de sık sık aşırı şüpheci olmaya eğilimlidirler. Hatta, bazı yetişkinler, alaycı olmayı tercih ederler. Yetişkinler, şöyle derler: “Bu lafı daha önce de duydum. Bekleyecek olursam, iş işten geçer. Gerçekten işe yarayıp yaramadığını bana kanıtlamalısın.” Görüyorsunuz ya, yetişkinler böyledirler; ama çocuklar farklıdırlar. Çocuklar, her şeyi yapabileceğinize inanırlar. Gerçekten komiktirler. Onlara “Üç tane yüzme havuzumuz olacak,” deyin; yanıtları, “Harika. Üç havuz. Herkese bir tane. Benim yüzme havuzumdan uzak durun,” olur. Gördüğünüz gibi onlar, en başından havuzları bölüştürürler; ama büyükler, öyle değildirler. Onlar, “Üç yüzme havuzu mu? Sen aklını kaçırmışsın. Çoğu insanın bir havuzu bile yok. Arka bahçede bir banyo küvetin olursa, kendini şanslı say,” derler. Farkı fark ettiniz mi? Güven : Güven, çocuksu bir meziyettir; ama değeri büyüktür. “Bebek gibi uyumak” deyimini duymuş muydunuz? Gerçekten öyledir. Çocuksu güven. Günü, yıldızlı A alarak bitirdikten sonra, bir başkasının ellerine teslim edin. Merak, heyecan, inanç ve güven. Yaşamlarımıza (yeniden) katmamız gereken müthiş dörtlü!
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. Konu binali tarafından (11-10-2010 Saat 21:02 ) değiştirilmiştir. |
Reklam Alanı |
01-06-2008, 22:00 | #2 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Çok güzel ve anlamlı bir yazı , sağolun Binali hocam....)
01-06-2008, 22:11 | #3 |
Girişken Üye
4 Mesajına 4 teşekkür edildi.
teşekkür ederz hocam...emeginize saglık...
|
01-06-2008, 23:00 | #4 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 13
32 Mesajına 54 teşekkür edildi.
tşkler hocam emeğinize yüreğinize sağlık
03-06-2008, 20:30 | #5 |
Super Moderator
Sevgili arkadaşlar...
Teşekkürlerinize teşekkürle karşılık vermek istiyorum. Yazar Jim Rohn Bir Çocuk Gibi Davranmaya Çalışın yazısında okuduğumuz her düşünceyi yapmışımdır.Mektup dağıttığım mahalle aralarında çocuklarla ip atlama, seksek ve buna benzer oyunları oynamışımdır. Tabiki bunları sizlere inandırmak biraz zor ama benim için zor olmuyor.Bir önceki yazılarım da Çocukluk mutluluktur demişimdir. Aslıda bizler okumayı ve dinlemeyi sevmeyen bir toplum olarak (benim görüşüm)ki bunları yapsak inanın düşüncelerimizin daha iyi olacağına inanıyorum.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. Konu binali tarafından (11-10-2010 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir. |
03-06-2008, 21:18 | #6 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
'''' Merak, heyecan, inanç ve güven. Yaşamlarımıza (yeniden) katmamız gereken müthiş dörtlü! '''' oldu hocam.
Konu binali tarafından (29-11-2010 Saat 18:43 ) değiştirilmiştir. |
03-06-2008, 21:25 | #7 |
Super Moderator
Hızır gibisin................
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
03-06-2008, 21:41 | #8 |
Administrators
139 Mesajına 245 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 10 |
teşekkürler hocam
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
bir, Çalışın, çocuk, davranmaya, gibi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|