|
31-05-2008, 17:58 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Reklam Alanı
Herkese Güneş Yağı Güneş yağı kullanın. Geleceğe dair bir tavsiye isterseniz, söyleyebileceğim bir tek şey var: Güneş yağı kullanın. Güneş yağının uzun vadede yararları, bilimadamları tarafından kanıtlandı. Tavsiyemin geri kalan kısmı ise yalnızca kendi sıradan deneyimlerime dayanıyor. Şimdi bunlara göz atalım: Gençliğinizin kıymetini bilin. Gençliğin gücünü ve güzelliğini, onu kaybedinceye kadar anlayamayacaksınız. Ama inanın, 20 yıl sonra fotoğraflarınıza bakarken, şimdi asla bilemeyeceğiniz bir ruh haliyle, o zamanlar önünüzde ne çok fırsat olduğunu ve ne kadar güzel göründüğünüzü düşüneceksiniz. Tahmin ettiğiniz kadar şişman değilsiniz. Gelecek hakkında endişelenmeyin. Ya da endişelenin! Ama şunu bilin: Endişelenmek, bir denklemi sakız çiğneyerek çözmeye çalışmaktan daha etkili değil. Yaşamınızdaki gerçek sorunlar, endişe dolu zihninizden hiç geçmemiş şeylerdir. Her gün sizi ürküten bir şey yapın. Şarkı söyleyin. Başkalarının duygularına karşı duyarsız olmayın.Sizin duygularınızı rencide eden insanlara tahammül etmeyin. Diş ipliği kullanın. Kıskançlıkla zaman kaybetmeyin. Bazen önde olursunuz; bazen geride kalırsınız. Yarış uzun ve sonuçta bu yarış yalnız kendinizle. Aldığınız iltifatları hatırlayın. Hakaretleri ise unutun. Bunu başarırsanız, nasıl yaptığınızı bana da anlatın. Eski aşk mektuplarınızı saklayın. Bankadan gelen eski hesap özetlerini atın. Gerinin. Yaşamdan ne beklediğinizi bilmiyorsanız, kendinizi suçlu hissetmeyin. Tanıdığım en ilginç insanlar, 22 yaşındayken bile yaşamdan ne beklediklerini bilmiyorlardı. Tanıdığım ilginç insanlar arasında 40 yaşında olanlardan bazıları halen bilmiyor. Bol miktarda kalsiyum alın. Dizlerinize nazik davranın. Onları kaybettiğinizde çok özleyeceksiniz. Belki evlenirsiniz; belki de evlenmezsiniz. Belki çocuklarınız olur; belki de olmaz. Belki 40 yaşında boşanırsınız; belki de 75. evlilik yıldönümüzde çaça yaparsınız. Ne yaparsanız yapın, kendinizi çok kutlamayın ya da sorgulamayın. Seçimlerinizde yarı yarıya şansınız var. Diğer insanların da öyle. Bedeninizden zevk alın. Onu elinizden geldiğince kullanın. Bedeninizden ya da başka insanların onun hakkında ne düşündüğünden korkmayın. Bedeniniz, sahip olabileceğiniz en muhteşem araçtır. Salondan başka uygun yeriniz olmasa bile dans edin. Takip etmeseniz bile talimatları okuyun. Güzellik dergilerini okumayın. Bunlar, kendinizi çirkin hissetmenizden başka işe yaramaz. Ebeveynlerinizi tanımaya çalışın. Onları ne zaman kaybedeceğinizi asla bilemezsiniz. Kardeşlerinize iyi davranın. Onlar, hem geçmişinizle olan en güçlü bağlarınız, hem de gelecekte sizi destekleyecek olan insanlardır. Arkadaşlar gelip geçicidir; ama çok değerli gördüğünüz bir iki arkadaşınıza sıkı sıkıya bağlanın. Coğrafya ve yaşam tarzı arasındaki boşlukları kapamak için çok çalışın. Yaşlandıkça, gençliğinizi bilen insanlara ihtiyacınız olacak. New York'ta bir süre yaşayın; ama sizi katı bir insana dönüştürmeden oradan ayrılın. Kuzey California'da bir süre yaşayın; ama sizi duygusallaştırmadan oradan ayrılın. Seyahat edin. Bazı kaçınılmaz gerçekleri kabullenin: Fiyatlar artacak. Siyasetçiler, kadınlarla gönül eğlendirecekler. Siz de yaşlanacaksınız. Böyle yaptığınız zaman, gençliğinizde fiyatların makul, siyasetçilerin asil ve çocukların büyüklerine saygılı olduklarını düşüneceksiniz. Büyüklerinize saygılı olun. Başkalarından sizi desteklemelerini beklemeyin. Belki bir tröst fonunuz var. Belki de zengin bir eşiniz var. Hangisinin ne zaman sona ereceğini asla bilemezsiniz. Saçınızla çok oynamayın. Aksi takdirde, 40 yaşındayken, saçınız 85 yaşındaymışsınız gibi durur. Kimin öğüdünü aldığınıza dikkat edin ve bu öğüdü verenlere karşı sabırlı olun. Öğüt, bir çeşit nostaljidir. Öğüt vermek, çöplüğün içinden geçmişi yakalayıp temizlemenin, çirkin görünen kısımları boyamanın ve değerinden daha fazlasına yeniden kullanıma sunmanın bir yoludur.Ne var ki, güneş yağı konusunda bana kesinlikle güvenebilirsiniz.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
31-05-2008, 18:43 | #2 |
Çalışkan Üye
Teşekkürleriniz: 2
12 Mesajına 18 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 21 |
Binali bey, tam da damardan girdiniz ..gençlik öyle bir heba ediliyor ki! yol yarılandıktan sonra farkediliyor. Bu durumda salon sporu yapanlar ve sınıf öğretmenlerini bizden daha şanslı görüyorum ben. Yürümeye başladığımdan bu yana ''güneş'' enyakın arkadaşım oldu ama, güneşyağını dagüneşin yarı dost olduğunu öğrenince tanıdık. Yoğurt vardı yaa....
31-05-2008, 23:49 | #3 |
Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
hocam verdiğiniz bilgiler okadar değerli ki çok saolun |
31-05-2008, 23:54 | #4 |
Moderator
Teşekkürleriniz: 0
8 Mesajına 9 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
çok teşekkürler sevgili Binali Hocam...)
01-06-2008, 14:01 | #5 | |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Alıntı:
Evet GÜNEŞ benim hayatımını bir parçasıspor yaptımgüneş tepem de, Memur oldum güneş tepem de.Benim bir parçam oldu, bazı zaman beni çok ısıtıyor, bazı zaman ise beni hayat için de çok yakıyor. Bir beden eğitim öğretmeni arkadaşım vardı.Adı Cemal öğretmen onunla bir sportif temas içindeyken atlet olmasına rağmen, neden Atletizm ile uğraşmadığını sordum. Verdiği cevap beni şaşırtmadı.Salon spor'una aileyi ve taraftarı çekebilirsin ama doğa sporlarına aileyi ve taraftarı kolay kolay çekemezsin, çünkü kimse YAĞMUR'da ve GÜNEŞ'de kalmak istemezler. Haklıymış..., Varsın GÜNEŞ bizleri istediği gibi yaksın yada ısıtsın.Ben ATLETİZM ve DOĞA sporlarını çok seviyorum. GÜNEŞ derken bana nedense ATLARIDA VURURLAR romanı aklıma geldi.... Eveeet yoğurdu da çok seviyorum...Sizleri sevdiğim gibii..... Herkese teşekkür ederim.
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
|
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
gÜneŞ, herkese, yaĞi |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|