|
16-12-2012, 19:36 | #1 |
Yeni Üye
Teşekkürleriniz: 0
0 Mesajına 0 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
öne ve geriye takla
Reklam Alanı
|
Reklam Alanı |
25-12-2012, 00:14 | #2 |
Üye
Teşekkürleriniz: 43
47 Mesajına 76 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 15 |
[B]ÖNE TAKLA[/B]
Eller omuz genişliğinde açılarak yere konur, baş göğse çekilir, ve sırttan öne doğru eğilinerek, sırtın yuvarlak bir biçim alması sağlanır. İki bacağın yere itmesini takiben kollara dayanılarak ense yere konur. Daha sonra sırt üstünde yuvarlanılır. Yere itme anında gerilen bacaklar hızla karna çekilir ve yuvarlanma sonunda yere dayanır. Ellerle yerden destek almadan ayağa kalkılır. [B]YARDIM ŞEKLİ: [/B] Harekete üst bacaktan itme veya enseden başı yönetmek yolu ile yardım edilir. [B]ÖN ALIŞTIRMALAR [/B] Toplu ve açık bacak ‘’ Beşik Hareketi ‘’ uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulamayı takiben eğimli bir platform oluşturulmalı ve yuvarlanmanın kolay bir şekilde başın kollar arasına alınması, göğse çekilmesi, bacakların gergin durumdan toplanması ve kalkışda ellerin yere konulmaması hususlarına dikkat edilmelidir. [B]TEMEL CİMNASTİK DURUŞLARI İLE KOMBİNASYONLARI:[/B] Kartal duruşundan, diz üst duruştan, planör duruşundan, taklaya geçiş. Takladan sonra açık bacak kalkış, tek bacak kalkış, uzun oturuşa geçiş. Öne elleri dayamadan taklalar. Amuttan ön takla[LEFT][COLOR=#000000][B]GERİYE TAKLA[/B] Çömelik duruşdan geriye devrilme ile hareket başlar. Çene göğse deyecek şekilde öne alınır. Eller arkada başın yanında ve omuz genişliğinde açık parmak uçları omuzlar gösterecek şekilde pozisyon alınır. Sırt yuvarlatılır ve dizler karna çekilir. Yuvarlanmanın son safhasında, dönüş ellerin yeri itmesi ile desteklenir. [B]YARDIM ŞEKLİ:[/B] Kalçadan itme ile dönüş hızına destek verilir. [B]ÖN ALIŞTIRMALAR[/B] Toplu ve açık bacak ‘’ Beşik hareketi ‘’ uygulaması yapılmalıdır. Bu uygulamayı takiben eğimli bir platform oluşturulmalı ve yuvarlanmanın kolay bir şekilde, başın kollar arasına alınması, göğse çekilmesi, bacakların gergin durumdan toplanması ve kalkışta ellerin yere konulmaması hususunda dikkat edilmelidir. [B]TEMEL CİMNASTİK DURUŞLARI VE KOMBİNASYONLARI[/B] Uzun oturuş, bacalar açık uzun oturuş, diz üstü duruştan taklaya geçiş. Takladan sonra açık bacak kalkış, diz üstü duruşa, bank vaziyetine geçiş[LEFT][COLOR=#000000] [/COLOR][/LEFT] [/COLOR][/LEFT]
Etiketler |
geriye, takla, Öne |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|