|
07-11-2011, 18:16 | #1 |
Super Moderator
Teşekkürleriniz: 14
89 Mesajına 129 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 19 |
Ana-Babaların Çocuklarının Beden Eğitimi Dersine Katılımına Yönelik Tutumları
Reklam Alanı
ANA-BABALARIN ÇOCUKLARININ BEDEN EĞİTİMİ DERSİNE KATILIMINA YÖNELİK TUTUMLARI Günümüzde sadece fikir eğitiminden sorumlu bir öğretim ve eğitim sistemi artık geçerli değildir.İnsanın en az zihni kadar eğitilmeye gereksinimi olan bir vücudu ve ruhsal durumu vardır. Bunu sağlayan en etkili yolun beden eğitimi ve spor etkinlikleri olduğu anlaşıldıktan sonradır ki; bütün ileri ve uygar ülkeler bu uğurda hiçbir fedakârlıktan kaçınmamışlar, büyük emekler, paralar harcamışlar ve bu yönde çabalarını arttırmaya devam etmişlerdir [1]. Beden eğitimi genel olarak, ‘hareket etmeyi öğrenmek ve hareket yoluyla öğrenmek; fiziksel hareketlerin planlı bir gelişme doğultusunda yaşantıya dönüştürülmesi’ olarak tanılanabilir [2]. Bir başka tanıda ise beden eğtimi; ‘ferdin fiziksel, psiko-motor, zihinsel, duygusal ve toplumsal gelişmine katkı amacına yönelik organize edilmiş bedensel etkinliklerin tümü’ şeklinde ifade edilmişir [3].
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
anababaların, beden, Çocuklarının, dersine, eğitimi, katılımına, tutumları, yönelik |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
|
|