Pandemiden dolayı eksiklerin 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında nasıl tamamlanacağına dair değerlendirme raporu?
Dosya word hali ektedir.
DERSLERİN İŞLENİŞ ŞEKLİ
1- Ders yapılacak gün sayısı 6 gün olabilir
2- İlkokulda günlük 5 ders orta okulda 6 ders yapılabilir
3- Ders süresi 30 dakika tenefüsler 15 dakika olabilir
4- Sosyal mesafe kuralına uygun olacak şekilde Pazartesi Çarşamba cuma günleri 5 ve 6.sınıflar sabahçı 1 ve 2.sınıflar öğlenci olarak okula gelebilir
5- Sosyal mesafe kuralına uygun olacak şekilde Sah Perşembe cumartesi günleri 7 ve 8. Sınıflar sabahçı 3 ve 4. Sınıflar öğlenci olarak okula gelebilir
6- Sınıf içi sosyal mesafe kuralına uygun olması için Derslik sayılarımız 15 olacak şekilde ayarlanabilir
7- Sınıf içi sosyal mesafe kuralına uygun olacak şekilde Derslikteki sıra sayıları öğrenci sayımıza göre ayarlanabilir
8- 5.sınıf öğrenci sayımız 58’dir. Sınıf sayımız 7 olabilir 5 derslikte 8 öğrenci 2 derslikte 9 öğrenci olacak şekilde eğitim öğretim yapılabilir.
9- 6. sınıf öğrenci sayımız 52’dir. Sınıf sayımız 7 olabilir 4 derslikte 7 öğrenci 3 derslikte 8 öğrenci olacak şekilde eğitim öğretim yapılabilir.
10- 7.sınıf öğrenci sayımız 54’dür. Sınıf sayımız 6 olabilir her derslikte 9 öğrenci olabilecek şekilde eğitim öğretim yapılabilir.
11- 8.sınıf öğrenci sayımız 83’dür. Sınıf sayımız 9 olabilir 7 derslikte 9 öğrenci 2 derslikte 10 öğrenci olacak şekilde eğitim öğretim yapılabilir.
12- Geriye kalan 2 gün ise ana dersler dikkate alınarak EBA üzerinden canlı ders işleyerek tamamlanabilir.
- BEDEN EĞİTİMİ DERSLERİNİN İŞLENİŞ ŞEKLİ
1- Sosyal mesafe kuralına uyulması açısından öğrencilerin kıyafet değişimi yapılmayabilir
2- Sosyal mesafeye uymak için takım sporları ve geleneksel çocuk oyunları gibi temaslı konulardan ziyade mesafeli etkinlikler yapılabilir.
3- Öğrenciler arası mesafe ayarlanarak yürüyüşler nefes egzersizleri kültür fizik streching açma germe ip atlama egzersizleri gibi çalışmalar yapılabilir.
4- Sosyal mesafeye dikkat edilerek paslaşma çalışmaları yapılabilir
5- İstasyon kurup sıra ile istasyon çalışmaları yapılabilir.
6- Etkinlikler esnasında sosyal mesafeyi ayarlamak için koordinasyon çemberleri kullanılarak Öğrenciler arasındaki mesafe ayarlanır.
7- Ders sonrasında mutlaka eller ve yüzümüz bol su ve sabunla yıkanarak temizlik kurallarına uyulabilir.
İLHAN KURNAZ
Beden Eğitimi Öğretmeni