‘’Ancak burada belirtilen araç/araçların her derste ve her öğrenci için ayrı ayrı kullanılması mecburi değildir.’’ = o ns = />
.’’Öğretmenin gözlemi ve öğrencinin performansının verilere çevrilmesi hem öğretmene hem öğrenciye hem de veliye sonuçların hangi amaçla kullanılabileceğine dair bir veri sağlar.’’
‘’Elbette ölçme ve değerlendirme araç/araçlarının amaçlara hizmet etmeyen ve sadece kâğıt israfını sağlayan çalışmalar yerine; değerlendirmenin sağlıklı yapılmasını sağlayacak verilerin elde edilmesi, öğrencilerin adalet duygusunu geliştirmesi ve öğretmenin değerlendirme ölçütleri üzerinden konumunu güçlendirecek tarzda oluşturulması önemlidir.
Calimero’cuğum, bence burada Cenk Hocanın kaçak güreştiği tek yer seni hatırladığını belirtmemiş olması (

) canım. Benim anladığım kadarıyla üstte de sıraladığım gibi
1. de ; tüm ölçme kağıtlarını kullanma, ölçme tarzını oluştur, ekonomik kağıt kullan,
2. de ; kağıtlar üzerinde yapılan değerlendirme öğrencinin güveninin , adalet duygusunun gelişmesinede neden olması,
3. de ; kağıt israfı olarak düşünülmemesi,(yıl sonunda geri dönüşüme verilerek değerlendirilecektir nasıl olsa ) bir not itirazı halinde ( ki bu S.B.S.nedeniyle çoğalacaktır) elde kanıt olarak gösterilecek bir belgenin bulunması açısından faydalı olması. Olarak bakıyorum . Ve Cenk hocanın açıklamasını böyle yorumluyorum.