Dernekler (kulüpler) ile ilgili yasalar, yönetmelikler, tebliğler
DERNEKLER (KULÜPLER)
İLE İLGİLİ YASALAR, YÖNETMELİKLER, TEBLİĞLER
19 ‘ uncu, yüzyılın sonuna doğru ülkemizde Cemiyetlesme ( Dernekleşme ) girisimleri incelendiğinde:
1876 Teşkilat - ı Esas - iye Kanunu’nda
( Anayasada ) Cemiyet kurma ve toplanma hakkından söz edilmemiştir. 1908 yılında Teskilat - ı Esas - iye Kanunun da yapılan değişiklikle Cemiyet kurma hakkı ve Toplanma özgürlüğü tanınmıştır.
Cemiyetler hakkında 1 Temmuz 1901 tarihli Fransız Cemiyetler Kanunu’ndan tercüme edilerek 3 Ağustos 1325 ( 1909 ) tarihinde ilk Cemiyetler Kanunu çıkartılmıştır.
Bunu izleyerek; 20 Aralık 1923 tarih ve 387 sayılı, 15 Ağustos 1923 tarih ve 325 sayılı Cemiyetler Kanunları çıkarılmış ve yürürlüğe girmistir. Daha sonra : 4 Ekim 1926 tarihinde Türk Kanunu Medenisi çıkartılarak yürürlüğe girmiş ve bu Kanunun Birinci Kitabının İkinci faslı Cemiyetler ilgili hükmleri içermektedir.
__________________
7-8 Ağustos 2010 Tarihinde DİYARBAKIR'da yapılan Spor Tırmanış yarışmasını SİYASİ SEBEPLE protesto edip yarışmaya takım getirmeyen, aynı zamanda'da TDF Eğitmeni ve Spor kulübü BAŞKANI olan KİŞİ'yi ÖZEN'le kınıyorum.
|