19 mayıs kutlamaları hakikaten çok problemli oluyor. görevimiz mi elbette... ama unutmamak gerekli ki eğitim öğretime sekte vuracak şekilde olduğunda ciddi sorun çıkıyor. matematik ingilizce edebiyat gibi derslerden öğrenci alırken insan 2 defa düşünüyor. ders sonunda çalıştırmaya kalksan kız öğrencileri aileleri göndermiyor (çünkü herkes il merkezinde çalışmıyor). diyelim ki tüm bu zorlukları göze alıp güzel bir program hazırladınız ve gösteriyi sorunsuz bi şekilde tamamladınız sene sonunda başarılı öğrencilerden bir tanesinin bile başarısız olduğunu gördüğünüzde benmi sebep oldum diye düşünmeye başlıyorsunuz. sorun sorun sorun. Bunlar çoğaldığında öğrenci 19 mayısı sevmemeye başlıyor. kaldırılmalımı? hayır ama biraz daha kolaylaştırılmalı. diğer önemli gün ve haftalar gibi kutlanabilir. örneğin 29 ekim Cumhuriyet bayramı gibi. işten güçten kaçmak için falan değil geçen yıl 2. dönem turnuva ve takım antrenmanları yüzünden okuldan eve saat 17:30 dan önce neredeyse hiç girmemiş bir beden eğitimci olarak yazdım bu yorumu.
|