Değerli meslekdaşlarım; törenlerde, toplantılarda kılık kıyafet konusunda 3 mevzuatı size hatırlatma ihtiyacı duydum.
1 - RESMİ BAYRAMLARDA VE ANMA GÜNLERİNDE ANITLRA KONULACAK ÇELENKLERİN HAZIRLANMA,TAŞINMA VE SUNULMASI HAKKINDA YÖNETMELİK' in 13 üncü Maddesi ( Uygunsuz görünüm ve Giysilerle Gelenler ) " Toplanma yerinde yapılacak denetim sırasında,günün anlam ve önemi ile bağdaşmayacak bir görünüm veya uygunsuz biçimde giysi ile geldikleri görülen taşıyıcılar ve beraberindeki çelenkler sıralamaya alınmaz.Bu hususa programlarda bir uyarma olarak yer verilmesi şarttır" Bu Yönetmelik hükümlerini Bakanlar Kurulu yürütür.( illerde Valiler yürütür)
2 - MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI OKULLARIN GEÇİT TÖRENİ YÖNERGESİ' nin 10 uncu Maddesi " Törenlerde Öğretmen ve Öğrenci Kıyafeti" başlığı altındaki; törenlere katılan öğrenci ve öğretmenler, törenlere katılmaları durumunda ; 25.12.1982 tarihli ve 17849 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Çalışan Personelin Kılık ve Kıyafetine Dair Yönetmelik hükümlerine uygun kıyafetle törenlere katılırlar.
3 - OBESİD 2000 baskılı Ders dışı çalışmalar rehberinde;BEDEN EĞİTİM ÖĞRETMENLERİ KIYAFET ŞEKLİ VE KULLANIMI" başlığı altında, beden eğitimi öğretmenleri; Okul Aile Birliği, Öğretmenler kurulu,Makama ve toplantılara eşofmanla katılamaz denilmektedir.
4 - Teorik ve uygulamalı ders olan günlerde uygulama; sabah 1-2 Bed.Eğt., 3-4 Trafik , 5-6 Bed.Eğt. dersi olduğu gün bu trafik dersine eşofmanla girilebilir.( Kendi düşüncem)