merhaba değerli arkadaşlar. öncelikle şunu belirtmek istiyorum. bende milli sporcuyum. ama öğretmenliği almam bu millilik neticesinde olmadı ve üniversiteye girerkende bu avantajımı kullanmadım. bazı arkadaşlar şunu düşünüyor. kesinlikle yargılamıyorum kimseyi sakın yanlış anlamayın. herkes bildiği mesleği yapsın ve uzman olduğu konularda uğraşsın. haklı olabilirsiniz. ama bakın bu kişiler senelerce ülkesinin menfaati için çalışmış. türk bayrağını göndere çektirerek türkiyeyi gururlandırmış. onurlandırmış ve dış ülkelerde reklamını yapmışlardır. ve ülkemizde bu kişileri öğretmenlikle ödüllendirmiş. (tabi üni mezunu olanları) yaklaşık 2 senedir beden eğitimi öğretmenlerine verilen kadro sayısı aynı. bu sene millilere ek kontejyandan kadro verilmiş ve bizler bunu istemiyoruz. özcelikfuat arkadaşım güzel bir konuya değinmiş yukarıda. sporun "s" sini bilmeyen kişiler okul bittikten sonra 1 sene kpss ye hazırlanıp öğretmenliği alıyorda milliler ömürlerini bu yola adadıkları halde 350 kadro alıncamı bizlerin gözüne çok görünüyor. yapmayın arkadaşlar lütfen. bizler bu kişileri istemessek gelecek nesilden nasıl başarı bekleyebiliriz. hangi arkadaşım beden eğitimi öğretmeni olupta bir çok branşta başarı yakalamış. hepimiz genelde bir branşa yoğunlaşır ve onda başarılı olmaya çalışırıs. onun için millilere verilen bu hakkı az bile buluyorum. inş. hayırlısı olur.
|