diğer yorumları okuyuncabirde şunu demek ihtiyacı hissettim bi arkadaşımız "ben herkese 100 veriyorum 8 yıldır okulun en sevilen öğretmeniyim" diyor. hocamın okul şartlarını bilmiyorum ama bana göre herkese haddinden fazla not vermek sadece dersimizi biraz daha basit ve değersiz hale getirir bu sayede sevildiğini düşünmek te yanlış bence öğrenciler kolay not alabildikleri öğretmenleri severler haliyle ama bu sadece not sevgisidir:)Dersini layıkıyla işleyip konuları anlatan arkadaşlarımın hiç birinin okuldaki bütün öğrencilere 100 vereceğini düşünmüyorum önemli olan sapla samanı karıştırmadan adil not vermektir o zaman öğrenci zaten sizi sever ekstra birşey yapmaya gerek yok. okulumda notu 60 düştü diye mutluluktan elimi öpmeye kalkan öğrenciler var çünkü kendisi de ancak 60 alabileceğinin farkında. tabiki okullar askeriye değil ama bilmem farkındamısınız çok yılışık ve boş bir gençlik geliyor, umursamazlık had safhada her istediğine kolayca ve haksızlıkla bile olsa sahip olma istekleriağır basıyor bir de biz onlara haketmeden 100 leri verirsek bu boş gençliğin içini daha da boşaltmış oluruz. katılır mısınız bilmem ama emek harcayıp karşılığını almayı ve hakkına razı olmayı bir nebze de olsa öğretmemiz lazım diye düşünüyorum...
|