MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞINA BAĞLI EĞİTİM KURUMLARINA ÖĞRETMEN OLARAK ATANACAKLARIN ATAMALARINA ESAS
OLAN ALANLAR İLE MEZUN OLDUKLARI YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARI VE AYLIK KARŞILIĞI
OKUTACAKLARI DERSLERE İLİŞKİN ÇİZELGE AŞAĞIDAKİ ŞEKİLDE DEĞİŞMİŞTİR.
Beden Eğitimi
Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
Beden Eğitimi
Trafik ve İlk Yardım
Sağlık Bilgisi
Spor Etkinlikleri (6, 7 ve 8. sınıflar için)
Halk Oyunları
Spor Liselerinin Alan Dersleri
Beden Eğitimi ve Sporla İlgili Diğer Dersler
ÇİZELGENİN TAMAMINI İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ: İlişkin Çizelgeler
Peki 4.5. Sınıf spor etkinlikleri derslerine girebilecekmiyiz?
İlköğretim kurumları yönetmeliğinin 64. madedesinde gireceğimiz konusunda kesin bilgi bulunmaktadır.
(R.G: 2.5.2006/26156) İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve <I mso-bidi-font-style: (R.G:24.12.2008/27090) [/I] bilişim teknolojileri dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. <I mso-bidi-font-style: /><?: PREFIX = O /> [/I]
<I mso-bidi-font-style: (TD: 2566) [/I] İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen beden eğitimi, müzik, resim-iş, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil, iş eğitimi ve bilgisayar dersleri, aylık karşılığı ders saatini dolduramayan branş öğretmenleri ya da sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler veya yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan diğer sınıf öğretmenleri tarafından ders mübadelesi yoluyla okutulabilir.
Madde açık ve net şuanda bu maddeyi düşünmedenmi çıkarttılar acaba yada unutuldumu göreceğiz.