Böyle bir şey hukuka aykırı. İlköğretim Kurumlar yönetmeliğini 64. Maddesininderki:
<I mso-bidi-font-style: (R.G: 2.5.2006/26156) [/I] İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen; beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil ve <I mso-bidi-font-style: (R.G:24.12.2008/27090) [/I] bilişim teknolojileri dersleri branş öğretmenlerince okutulur. Ancak, ihtiyacın branş öğretmenlerince karşılanamaması hâlinde bu dersler, yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan sınıf öğretmenleri veya sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler tarafından ders değişimi yolu ile okutulabilir. Bunun da mümkün olmadığı durumlarda bu dersler, sınıf öğretmenince okutulmaya devam edilir. <I mso-bidi-font-style: />[/I]
<I mso-bidi-font-style: (TD: 2566) [/I] İlköğretim okullarının 4 üncü ve 5 inci sınıflarında özel bilgi, beceri ve yetenek isteyen beden eğitimi, müzik, resim-iş, din kültürü ve ahlâk bilgisi, yabancı dil, iş eğitimi ve bilgisayar dersleri, aylık karşılığı ders saatini dolduramayan branş öğretmenleri ya da sınıf öğretmeni olup bu alanda hizmet içi eğitim sertifikası almış öğretmenler veya yüksek öğrenimlerini söz konusu branşlarda yapan diğer sınıf öğretmenleri tarafından ders mübadelesi yoluyla okutulabilir.
Ayrıca
> Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Öğretim Kurumlarına Öğretmen Olarak Atanacakların Atamalarına Esas Olan Alanlar ile Mezun Oldukları Yükseköğretim Programları ve Aylık Karşılığı Okutacakları Derslere İlişkin Çizelgesindebelirtilmiştir. .
>
>
border=1 borderColor=#008080 >
=govde_sun height=162 width="10%"> Beden Eğitimi
=govde_sun height=162 >
- >Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği
>Spor Bilimleri ve Teknolojisi Yüksek Okulu (Lisans) (*)
>Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (*)
=govde_sun height=162 >
>Beden Eğitimi
>Spor
>Trafik ve İlk Yardım Eğitimi
>Sağlık Bilgisi
>Spor ve Beslenme
>İnsan Anatomisi
>Grupla Çalışma Teknikleri
>Halk Oyunları
>Spor Psikolojisi
>Antrenman Bilgisi
>Spor Yönetimi ve Organizasyon
>Beden Eğitimi ve Spor alanının diğer dersleri
Madde açık ve nettir. Arkadaşlar, Hatay ilinde bulunan arkadaşlar bu uygulama ile karşılaşırsalar, bakanlığa dilekçe olmadı idari mahkemeye başvursunlar.