ÖN KAYIT VE BAŞVURU ŞARTLARI
2009-2010 Eğitim-Öğretim yılında Üniversitemizin Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun
Tablo 1 de
belirtilen bölümlerine ÖSS Ön kayıt - Özel Yetenek Sınav sistemi ile öğrenci alınacaktır. Bölümlere alınacak
öğrenci kontenjanları, taban puan ve türü ön kayıt tarihi yetenek sınavı tarihleri ile başvuru için gerekli belgeler
aşağıda belirtilmiştir.
Madde 5: Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu bölümlerine (programlarına) ön kayıtlar 10-15 Ağustos
2009 tarihleri arasında yapılacaktır. Adayların D.P.Ü. Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Germiyan
Kampüsü’ndeki Ön Kayıt Bürosuna şahsen başvurmaları gerekmektedir. Adayların dijital resimleri ve parmak
izi kaydı alınacağından posta ile veya vekâleten kayıt yaptırılamaz.
a-Ön Kayıt Koşulları
1 - Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
2 - Adayın Konuşma, Sağlık ve Fiziksel herhangi bir engelinin bulunmaması,
3 - Daha önce bir Yüksek Öğretim kurumundan disiplin cezası nedeniyle çıkarılmamış olmak,
4 - 2009 yılında ÖSS sınavına girmiş olanlardan Spor alan / kol bölümleri mezunları ile milli
sporculardan en az 170.000 puan almış ve spor alan / kol bölümleri mezunları dışında kalanlardan en az 180.000
puan almış (Yabancı dil hariç herhangi puan türünden biri) adaylar ön kayıt için müracaat edebileceklerdir.
* Sınavlara herhangi bir Yüksek Öğrenim Kurumu'na kayıtlı bulunan ya da herhangi bir Yüksek
Öğrenimi kazanmış adaylar da katılabilir.
2009-2010 Özel Yetenek Kılavuzunu indirmek için tıklayınız...