BİRİNCİ AŞAMA SINAVI
1-TÜM BAYANLAR VE TÜM ERKEKLER 30 METRE HIZ KOŞUSU
30 metrelik bir parkurda başlangıç ve bitiş çizgileri arasındaki mesafeyi kat etme süresini ölçmeyi kapsar. Ölçüm elektronik kronometre ile yapılır.
Uyulması Gereken Kurallar :
? 30 metre sürat koşusunun çıkışı ayakta yapılır.
? Mekanikarızadan kaynaklanan durumlarda komisyon kararıyla bir hak daha verilir.
? Yukarıda belirtilen durumların dışında her öğrencinin iki koşu hakkı vardır.En iyi derecesi değerlendirmeye alınacaktır.
Erkek adaylar için en yüksek değer 4.80 sn.,bayan adaylar için ise 5.30 saniyedir. Adaylar bu değerlerden sonra puan almaya başlayacak ve en iyi değere ulaşan aday öğrenciye göre sıralama gerçekleştirilecektir Butestin sınavdaki ağırlığı % 25 oranındadır.
2-SPORCU ÖZGEÇMİŞİ
Sporcu özgeçmişindeki koşullara uyduğunu belgeleyen adaylar ilgili puanı alırlar. Belgeler sınav komisyonunca incelenerek geçerliliğikabul edilecektir. Sporcu özgeçmişi puanınınsınavdaki ağırlığı% 25 oranındadır.
İKİNCİ AŞAMA SINAVI
1-BİRİNCİ AŞAMAYI GEÇEN TÜM ADAYLAR DAYANIKLILIK (MEKİK) KOŞUSU
Aday test süresince 20 m.?lik bir parkurun bir ucundan diğer ucuna doğru sürekli koşar. Test sırasında adayın koşu temposu bir teyp bandının verdiği sinyaller ile sağlanır. Adayın, başlangıç hızı 8 km. / saat olan ve her dakikada artan teyp sinyallerine uyması gerekir. Bu, adayın 20 m? lik parkurun bitiş çizgisine ulaşması ile teypten duyduğu sinyalin eş zamanlı olması anlamına gelir.Aday, sinyal sesi geldiğinde şekil2? de belirtilen emniyet alanına girmiş olmalıdır. Sinyal sesinin duyulduğu anda emniyet alanına giremeyen aday, görevli tarafından uyarılır.
Aday birinci uyarı sonrası temposunu artırarak sinyalden önce emniyet alanına girdiğinde birinci uyarısı iptal edilir. Üst üste 3 uyarı alan aday testi tamamlamış kabul edilir ve 2. uyarıdaki mekik sayısı geçerli sayılır. Sinyalle eş zamanlı olarak emniyet alanına girmeyi başaran ve her iki ayağıyla bitiş çizgisi dışına çıkan aday herhangi bir uyarı almadan, dayanıklılık kapasitesinin elverdiği ölçüde kendisi testi bırakana kadar testi sürdürür.
Adayın sinyalden önce en az bir ayağının havadan ya da yerden emniyet alanına girmiş olması gerekir. Sinyal çaldığı sırada emniyet alanına girmeden dönerek devam etmek isteyen ve ya emniyet alanının dışına her iki ayağı ile çıkmadan devam etmek isteyen aday uyarılır, uyarıya rağmen hatasını düzeltmeyen aday testi tamamlamış kabul edilir ve doğru olarak yaptığı en son mekik sayısı geçerli sayılır. Testin değerlendirilmesi adayın 20'?şer metrelik mekiklerden kaç tane yaptığına göre değerlendirilir. Adayın mekik sayısı giriş kartına görevliler tarafından yazılarak imzalanır. Erkek adaylar için en düşük değer olarak 80,bayan adaylar için ise 50?dir. Adaylar bu değerlerden sonra puan almaya başlayacak ve en iyi değere ulaşan aday öğrenciye göre sıralama gerçekleştirilecektir. (Şekil 2) Butestin sınavdaki ağırlığı % 30 oranındadır.
2-DİKEY SIÇRAMA TESTİ
Bu testte adayın dikey sıçrama yüksekliği beline takılan bir kemer ve elektronik bir cihaz yardımı ile ölçülür. Hatasız olarak yapılan iki sıçrama sonucunda en iyi derece puanlamaya alınır. Erkek adaylar için en düşük değer olarak 25 cm bayan adaylar için ise 15 cm? dir. Adaylar bu değerlerden sonra puan almaya başlayacak ve en iyi değere ulaşan aday öğrenciye göre sıralama gerçekleştirilecektir. Dikey sıçrama testinin sınavdaki ağırlığı % 20 oranındadır
|