Gerçekten çok yerinde haklı yorumlar.Gelişmiş ülkeler spor, sanat gibi çoklu zeka kuramına hitap ederek gelişimin peşinde biz ise bunun tam tersini yapmakta inat ediyoruz.Eğitim Fen labaratuarı değil deney yapmak için.Bir bilgisayar filanda değil format atasın.Ama harbiden cılkı çıktı.Zaten insanlar Beden Eğitimine boş ders muamelesi, not ortalamasının yükseltilmesinde basamak ve bizleride sıradan aparatif kişiler olarak görüyorlar.Üstelik bunlara aynı mekanı paylaştığımız kendine öğretmen diyen insanlarda dahil.( gerçi bunda klasik öğretmen olarak at topu oynasın mantığı ile davranan arkadaşlarımızın payı da var .)Sen ne kadar çalışırsan çalış kendini yenilersen yenile başarılı olursan ol bu bakış değişmiyor.Tabi azınlıkta olup Beden Eğitiminin ; öğrencinin geleceğine davranışına psiko-motor gelişimine ,fiziksel yeteneklerine,eşgüdümüne....v.s. yaptığı katkıyı bilenler de var. Bunların göz ardı edilerek ders saatinin düşülmesi , idarecilere açık kapılar bırakılması , müfredatın arap saçına dönüştürülmesi mesleğine aşık bir Eğitimci olarak( ben Beden Eğitimi Öğretmenlerini eğitimci olarak görüyorum öğretmenden ziyade...) beni idealistlikten uzaklaştırdı artık... Umarım bunun da bir yolu bulunur...
|