Merhaba arkadaşlar..Herkese iyi çalışmalar diliyorum..Bir konu hakkında fikrinizi almak istiyorum..Okul spor kulübünde toplanan aidatlar Merkez bankası eğer yoksa Ziraat bankasınına yatırılıyor..Spor kulübü başkanı veya ( bu kısım hakkında net bir açıklama yok sanırımsporkulübü başkan yardımcısı olmadığı durumlardaspor başkanı ve sayman çekebilir hükmü çıkıyor) başkan yardımcısı ike sayman çekebilir ibaresi yer almakta..Peki bu para bankaya yatarken ortak imzayla mı yatırılıyor? Çekerken başkan ve sayman imzaları gerekiyor "Peki bu paralar bankaya yatarken üst yazı yazılıyor mu bankaya" ? Banka mevzuatını bilen arkadaş var mı ? Bu konu hakkında mevzuat bilgilerinizi bekliyorum...Ayrıca aidat toplama konusunda bir çok arkadaşın yorumlarını sunmuşlar.Fakat mevzuat konusunda yorum ve tecrübe esas alınmaz.Bir yerde aidat toplanmıyor diye bu esas alınıpta para toplanmaz hükmü çıkmaz.Ayrıca "işini bilmek" deyiminden eğer kurnazlık yapıp yasalardaki boşluklardan yararlanmak ve bununla böbürlenmek iş ahlakıyla bağdaşmaz diye düşünüyorum..Yaz döneminde katıldığım kurs esnasında yapılan toplantıda Eğitim yöneticisi A.Tahsin Sayın"ın Spor kulüpleri yönetmeliğinin değişeceğine dair görüşlerini bizzat dinledik..Umarım bunun gibi sorunlarla karşılaşmayacağımız bir yönetmelik olur.
Saygılarımla.
|