öncelıkle BESYO mezunu olmak yuzme antrenorlugu yapmak anlamına gelmez. Her yuzme bılende YUZME ANTRENORU OLAMAZ!!!Bu CAN GUVENLIGI arkadaslar LUTFEN!! Ben basketboldan en son sınavlarda gectım. Fakat ben basketbol antrenorluk belgesı ıstemıyorum ılgılı federasyondan. Bu ne tuaf bır durumdur anlayamıyorum. Ben yıllarımı yuzme sporuna vermıs bırısı olarak cok kınıyorum bu durumu. Hem okulunu okudum hemde yıllarca profesyonel sporculuk yaptım. Ama yok yere "Yuzme ogretmenıyın-antrenoruyum"dıyen ınsanlara cok tepkılıyım. kesınlıkle BESYO larda yuzme dersı alıpta sadece "Yuzme Antrenoru" belgesı alanlara cok karsıyım(tabı bu bızım federsyonun azızlıgınden de kaynaklanıyor). Bu benım EN HASSAS OLDUGUM KONULARDAN BIRISI ARKADASIM.
Antrenorluk belgesı alabılmek ıcınde 4 bransı hakkıyla yuzebılmen lazım. Ardındanda sadece kursta 3-4 km'lik antrenmanları yapabılırlıgının olması gerekıyor. Bunu yanında Özel antrenman bılgısı de cabası tabıkı. Anlıyacagın sevgılı arkadasım bu oyle dusundugun kadar basıte ındırgenmıs bır sey degıl...
kolay gelsınnn..
|