iyi geceler, konuyla ilgili bir çift söz de ben yazayım istedim. arkadaşım çok haklı ders konusundaki sıkıntılarımızda, okulun spor aktiviteleri, bayramlar ve törenler öğrencilerle olacak etkinliklermecburen, velilere bu konuda pek bişey deme şansımız kalmadı bu sınav sistemine göre. yok sbs yok oks bilmem ne belki ilerde bizim çocuklarmız olduğunda biz de aynısını yapacağız bayram provalarından almak spor takımlarına girmemesini isteyeceğiz vs. ama bu mesleği icra ettiğimiz sürece biz işimizi yapmak zorundayız. 12 yıllık bir öğretmenim inanın veliler konuşarak ikna oluyo, yani derste antrenmanda çocuk deşarj oluyor enerjisini boşaltıyor kafasını temizliyor gibi söylemlerle onları aşıyoruz bir şekilde benim sıkıntım sanki özel olacak biraz ama ! ben okuldaki mesai arkadaşlarımı aşamıyorum bu konuda. ilköğretimde görev yapıyorum ve son 2 yıldır takımım grup ve yarı final dereceleri getiriyor haftanın en az 3 günü antrenman ve bir maç yaparak sezonu kapattık geçen yıl takımda sadece bir oyuncu düz liseye bir oyuncu sağlık meslek lisesine gitti diğerleri a.ö.l ne gitti canlı örneği burnunun dibinde olmasına rağmen arkadaşlarım velilere sporun başarıyı düşürdüğünü anlatıyor inanabiliyormusunuz. sorunumuzu bakanla yada veliyle değil de önce arkadaşlarımız ve idare ile aşıp sonra da ders saatlerimize gelmemiz gerekir diye düşnüyorum. umarım ders saatlerimizi de tekrar 2 saate çıkartırlar 2. kademede.. yapabileceğimiz bişey varsa taşın altına elimi bende sokmak isterim . tşkler.
|