arkadaşlar ben size senin şansın şu kadar, seninki şu kadar dersem doğru olmaz. Öncelikle ben sizin performansınızı bilmiyorum, sporculuğunuz ne derecede bilmiyorum, sağlık durumunuz ne decede, psikilojik durumunuz nasıl, sınava hazır bulunuşluluk durumunuz nasıl gibi durumları bilmiyorum. İsterse puanınız 250 olsun, çok arkadaşım bu puanla BESYO sınavını kazanamadı. Aşağıda sayacağım faktörler dikkat etmeliyiz. Eğer BESYO sınavını kazanmak istiyorsanız;
1- Kendinize inanmalısınız. (puanınız düşük olsa bile)
2- Performansınızın en üst seviyesine çıkmalısınız. (Sınavlar genelde 2 hak o yüzden performasınızn en üst seviyesine çıkmalısınız)
3- Konsantrasyon son derece iyi olması lazım. (Sınavda 2 haktan başka şansınız yok)
4- Bir antrenörüz olması lazım (akıllı ve bilinçli çalışmak için şart)
5- Bilinçli çalışmanız lazım. (İyi bir antrenörle , doğru ve faydalı antrenmanlar yapılmalı)
6- Beslenmenize çok dikkat etmelisiniz. (Aldığımız besinlere, vitaminlere,tuzlara, şekerlere dikkat etmeliyiz)
7- Dinlenmeyi çok iyi yapmalısınız. 8bu işin en önemli faktörü bence bu, eğer dinlenme doğru yapılırsa antrenmanın faydası olur, aksi takdirde yorulmaktan öteye gidemezsiniz)
8- Sağlığınıza dikkat etmelisiniz.(anive bilinçsiz hareketlerde ciddi sakatlıklar olabilir)
Şimdi yukarıdaki saydıklarım eğer sizde var ise o zaman sınavı kazanırsınız.
umarım tüm üyelerimiz bir yerleri kazanırlar, sınava girecek tüm arkadaşlarımıza başarılar dilerim.