ben bedeneğitimi öğretmeni değilim ama bu konuda sölemek istediğim birkaç şey var..gerek sınıf öğretmenleri gerekse diğer branş öğretmenlerinin en önemli görevi çocuğun içinde bulundğu ve tamamlamaları gereken bedensel ve ruhsal gelişim dönemlerini en iyi şekilde atlatmalarına yardımcı olmaktır.ve beden eğitimi dersinin bu noktada çok yararı olduğunu düşünüyorum.ders sayısını azaltmak başarıyı arttırmayacaktır aksine daha da düşecektir..buna bizzat şahidim..hele ki ilköğretimde ders sayısı arttırılmalı bence..çünkü bu dönemde çocuğun kendini en iyi ifade ettiği dersin bedeneğitimi olduğunu düşünüyorum..sınıf öğretmeni olduğum için her derste çocukları gözleyebiliyorum ve sportif faaliyetlrle ilgilenen öğrencilerimin daha aktif olduğunu düşünüyorum.. iyi öğrencilerim daha bir motive olurken vasat denebilecek öğrenciler de kendilerini bu derste ifade ediyorlar...sınıfımda böle öğrencilerim mevcut çünküü..hatta ilçe genelinde koşu da ödül almıs ilde ilçemizi temsil eden öğrencilerim var..bu etkinliklerden sonra sınıfta daha bir aktif gördüm çocukları..kendilerine güvenleri geldi..çünkü onlar bu şekilde ifade edebildiler kendilerini..bu öğrencilerin körelmelerini istemiyorsak bişeyler yapılmalı bence..eğitim sistemini tartışmaya kalksak içinden çıkamayız.ama bu insanlar hangi yönden bakıyolar anlam veremiyorum....
bu sadece siz bedeneğitimi öğretmenlerinin değil hepimizin sıkıntısı bence..saygılarımla.....
|