1-ben anadolu lisesinde görev yapıyorum.günlük plan yapmıyorum.mecburiyeti yok bildiğim kadarıyla okul müdürüne kalmış birşey.
2-sadece 19 mayıs 10 kasım....vb törenler değil.örneğin 19 eylül gaziler gününden başlıyoruz.10 kasım, 24 kasım,Atatürkün kayseriye gelişi,29 ekim,19 mayıs vb.törenlere bayrak ve flama ile katılıyoruz.19 mayıs ve 29 ekim törenlerine il milli eğitim müdürlüğünün belirlediği okullar sırasıyla yapıyoruz.
3-okulda iki öğretmeniz.ben futbol diğer arkadaşta basketbol takımları çıkardı.tabi takım sayısını bizler artılabiliriz.(okul şartlarına göre)
4-ilçede hiç çalışmadım.11 senedir il merkezinde ve aynı okuldayım.kayseride il milli eğitim müdürlüğünün belirlediği okullar her sene 19 mayısta ve 29 ekimde yürüyüşe ve 19 mayıs hareketlerine katılır.okullara sıra hemen hemen 3 yılda bir sıra gelir.ilçede sanırım 4 liseden bir okul her sene katılır.eğer ketılımcı sayısı(öğrenci sayısı)yetmezse diğer okuldanda yardım istenir.örneğin benim çalıştığım okul geçen sene 29 ekim ve 19 mayıs hareketlerine katılmıştı.bu yıl bize görev vermediler.herşey sistemli şekilde sıraya bağlı kayseride.ayrıca ilçede teknik komite oluşturulur.her öğretmen sorumluluk alır.19 mayıs çalışmaları bir öğretmenin yapacağı iş değildir.
çok selamlar
ufuk oğuzcan
sema yazar anadolu lisesi
|