sayın hocam hangi ilde oldugunu bilemiyorum ama ben istanbul için konuşuyorum(kurallar her zaman aynı ama bazı yerler esnek davranıyor) bir kere formada beyaz ve sarı renk kullanımayacak kesinlikle kız da olsa şort giyecek müsabakaya katılmadan önce okul müdürlügnden onaylı takım listesi alacaksın let aynen var.Masaya müdahale masa yerinden sarsılmadıgı sürece sorun degil tabi diger elini masaya koymayacak.Molalarda çok sık hataya düşülen bir durum maç boyunca bir mola hakkı var bir sette degil. 3 set alan kazanıyor.maçın başında kura çekilir a veya b takımı olursun a takımını oyuncuları a,b,c şeklinde b takımı ise x,y,z şeklinde kagıtlara yazılır.setlerin 2-1 olması durumunda a takımının a oyuncusu ile b takımının y oyuncusu karşılaşır ona göre oyucu sıralamanı iyi yap.Maçlar duruma göre elemeli veya lig usulü yapılabiliyor lig usulü yyapılırsa geçen senenin birincileri seri başı olarak grupta maçlara çıkmıyorlar gruplardan çıkanlar seri başları ile karşılaşıyor.İmkanınız vaarsa karbon raket kullanın.Brde servisler top en az raket boyu elden çıkmalı ve masa üstünden kullanılmamalı diger kolda file ile raket arasında kalmamalı.4oyucunuz varsa bir takımla karşılaştıktan sonra başka bir maç için oyuncu degiştirebilirsiniz.
|