![]() |
Ben 100 öğrencilik bir İlköğretim Okulundayım . Öğretmen arkadaşlar ve gelen müfettişler Beden Eğitimi dersinin sabah ilk saatlerde olmasına karşılar. çocukların yorulduğunu ve dersi anlayamadıklarını düşünüyorlar. İlk saatlere Türkçe Matematik, Fen vb. derslerin koyulmasını istiyorlar.Bu konuda sizlerde sorun yaşıyormusunuz. Beden Eğitimi Derslerinin ilk saatlerde olamayacağına dair veya ilk saatlerde olmasına dair bir literatür var mı? bana yardımcı olursanız sevinirim.
|
hayır istenirse konabilir arkadaşım.böyle bir yönetmelik yok.ama ben şahsen ilk saat olan beden eğitimi derslerinden öğrencilerimden verim alamıyorum. terli terli diğer derslere giriyorlar sağlıksız ayrıca.. son saatler daha uygun hele taşımalı eğitim varsa.
|
öyle birşey yok sayın arkadaşım.ama müfettişlerin söyledikleri bilimsel veri.ilk saaatlerde zihin daha açık olduğundan mat,fen gibi dersler tercih edilir.idare karar verir hangi ders ne zaman diye..
|
Öyle bir şey var arkadaşım nasıl yok. İlk saatlerde Fen matematik bunun gibi dersler konmak zorunda. Yönetmelik yeni çıktı. Bizim okul uyguluyor.
|
şu yönetmeliği öğreninde bakalım arkadaşım ben öyle bi şey duymadım Gurki55 kandırmışlar seni inanma her söylenene kanıtını iste dostum.
|
Ya ne farkeder ki derslerin ilk saat olması veya olmaması aslında sabah sporu iyidir güne daha zinde başlanır. ktü'de bir öğretim üyesinin yazısını okumuştum spor yapan insanlarında kan daha fazla pompaladığı için beyin daha iyi çalışıyormuş bilmem ne kadar doğru ama araştırıp bilmek gerekir. |
bu konunun tartışmaya açılması bana tuhaf geldi. böyle bir şey olabilir mi yaaa. varsa böyle bir iddiası olan o yöndeki yönetmeliği burada yayınlasın da görelim :))
|
Matematik öğretmeni arkadaş diretmişti dersinin sabah çok faydalı olduğu konusunda,diğer matematik öğretmeni arkadaşımda şöyle demişti;Buna katılmıyorum bu çocuklar 8 saat dersten sonra dershaneye gidip matematik, fizik dersi görüyorlar.nasıl orada dersi anlıyorlarsa burada da anlayabilirler öğrenciyi düşündükleri bahane böyle bir yönetmelik yok
|
dersleri son saatlere koyarsanız daha iyi olur ben öyle yapıyorum
|
derslerin son saatlerde olmasıyla öğrenciler rahatlıkla stres atabilir, bir sonraki derse yetişme kaygısı yaşamazlar ve en önemlisi enerjilerini rahatlıkla harcarlar
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 03:45. |