![]() |
=part_1>http://s.sporsitesi.net/images/news/81921.jpg =part_2> =inner> =er> =cn_er_1> =cn_er_2> =1> =2> =item> =title> Batman’da Yırtık Önlükle Eğitim Köyün dışındaki ilköğretim okulunun 62'si kız 114 öğrencisi bulunuyor. Köyde geçimlerini genellikle tarım ve köy koruculuğu yaparak sağlayan aileler, maddi durumlarının iyi olmaması nedeniyle çocuklarının ihtiyaçlarını karşılayamıyor. Önlüğü yırtık olan Çetin Üçmen, “Babamdan önlük almasını istedim ama, önümüzdeki sezon alacağını söyledi” dedi. Babası koruculuk yapan 8 yaşındaki Furkan Çıtanak, 10 kardeş olduklarından dolayı babasının kendisine önlük alamadığını belirtti. 20 çocuklu aileler var Öğretmenler Selde Doğan, Berin Karyağdı, İmran Ava ve Merak Bağ, öğrencilerin durumlarına kendilerinin de üzüldüğünü dile getirdi. Çocukların durumlarını ailelerine anlattıklarını ancak, bir sonuç alamadıklarını belirten öğretmenler, “Bir velimizin iki eşinden tam 20 çocuğu var” dedi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bozyıl, yırtık önlüklerle gelen öğrencilerin durumunu öğrendiğinde üzüldüğünü söyledi. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 18:16. |