toprakçı75 |
07-03-2009 20:21 |
Geçen sene 23 Nisan da 2. sınıf öğrencilerime oynatmıştım.Hareketler aşağıda, müzik olarak ise TRT çocuk korosunun söylediği ‘Güzel Bir Dünya’ adlı şarkıyı kullandım.
/>
Hareketler:
- =Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">8 kız ,8 erkek öğrenci ile oynadık.Kızlar kırmızı boğazlı penye mayi kot etek ve kırmızı ve beyaz tül ellerinde, erkekler beyaz boğazlı penye ve kot pantolon giydiler.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">4 erkek , 4 kız şeklinde yan yana dizilerek dört sıra oluşturduk
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">Birinci harekete oturarak başladık. 4 sayıda sağ kolları sallayarak yavaşça ayağa kalkıyoruz.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">8 sayıda kolları sağa ve sola sallıyoruz, dizleri bükerek hareketi yapıyoruz.8. sayıda kolları yavaşça yana bırakıyoruz.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">8 sayıda önce sağ ayak çapraz yapılarak, kollarla öne eğilerek kalkıyoruz tekrar sol ayak çapraz öne eğilip kalkıyoruz.1 derken eğilip 2 derken kalkarak 8 sayıyı tamamlıyoruz.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">Sağ kolla başlayarak kol önden omuzların üstüne atılıp geri alınarak yine sol kol geriye atılarak sayı tamamlanacak. Yine dizler kırılarak yapılacak.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">3 sayıp erkekler oturacak . Kızlar erkeklerin etrafında aynı anda dönecekler.Erkekler kalkacak kızlar kollarının altından aynı anda iki kez bekleyerek dönecekler.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">Bir kız bir erkek peş peşe kollar sağ sol sallanarak iki halka oluşturulacak. Ortadaki halkada 6, dıştaki halkada ise 10 kişi olacak halka oluşunca eller yukarıda birleşip 5 adım sağa, beş adım sola doğru yürüyecekler.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">Sonra dıştaki halkadan başlayarak kolları sağ sol sallayarak yine yerlerine geçecekler.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">Herkes yerine geçince önce birinci grup 3 sayarak aynı anda dönüp oturacaklar. Sırayla tüm gruplar aynı yöne dönüp oturacak.
=Msonormal MARGIN: 0cm 0cm 0pt; LINE-HEIGHT: 150%; tab-stops: list 36.0pt; mso-list: l0 level1 lfo1">En arkadaki grup 3 sayarak aynı anda oturdukları yerden kalkıp yukarda ellerini birleştirecekler.Sonra diğer sıralar sırayla kalkıp selam verecekler.
12.Girişteki gibi bir kız bir erkek el ele sahneden çıkacaklar.
|