![]() |
BEDEN EĞİTİMİ VE REHBER ÖĞRETMENLERİ İLE OKUL YÖNETİCİLERİNİN ÖĞRENCİLERİN MADDE KULLANIMI VE BAĞIMLILIĞINI ÖNLEMEYE YÖNELİK BİLGİ GÖRÜŞ VE ÖNERİLERİ. Günümüz gençliğinin “her alana yayılan hızlı bir değişmenin toplumsal ve ruhsal düzeyde yarattığı bunalımların, köklü bir rahatsızlığa dönüştüğü bir ortamda yaşaması” (Tolan, 1980), onların fiziksel, ruhsal ve sosyal açıdan topluma kazandırılmasını engelleyebilmektedir. Bu durum özellikle ilköğretim çağında bulunan gençliğin madde kullanımı ve bağımlılığını önleme çalışmalarının önemini arttırmaktadır. Nitekim, Öğel ve arkadaşlarının “Dokuz İlde İlk ve Ortaöğretim Öğrencilerinde Tütün, Alkol, Madde Kullanım Yaygınlığı” isimli araştırmasına göre; “Madde kullanımının ilköğretim seviyesine doğru indiği, Türkiye’de 15–17 yaş grubundaki gençler arasındaki sigara, alkol ve uyuşturucu maddeye başlama yaşının 13’e kadar düştüğü, öğrenciler arasında ilk kez esrar, eroin, ecstasy ve sakinleştirici hap kullanım yaşının ortalama 13 olarak belirlendiği, ilköğretim öğrencilerinin yüzde 16,1’inin yaşamları boyunca en az bir kez sigara kullandıkları ve bu çocuklar arasında sigaraya başlama yaşının da ortalama 11 olarak saptandığı kaydedilmektedir (Öğel ve Ark. 2004). DOWNLOAD |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 00:28. |