![]() |
Tahmini Bütçe Taslağı ???
Tahmini bütçe taslağı ve kesin bütçe taslağı nedir,arasındaki fark ne ve ne zaman hazırlamak gerekiyor bunları?
|
Hocam tahmini bütçe taslağı sene başında yapılır. Para toplayacağınız öğrenci sayısına göre tahmini bir meblağ belirlersiniz ve bunları nereye harcayacağınıza dair de tahmini gideri belirlersiniz. Bu bir bakıma yol haritası gibi bir şey.
Kesin bütçe taslağı da sene sonunda hazırlanır. Topladığınız para miktarı, kestiğiniz makbuzlardaki tutarlar, öğrencilerden aldığınız para miktarını ve öğrencinin imzasını gösterir sınıf bazında hazırlanmış imza sirkülerindeki para miktarları vb. hepsi birbiriyle uyumlu olmalı. Harcanmayan ya da artan paraları da bir sonraki eğitim - öğretim yılına gelir olarak kaydedip kesin hesabı bağlarsınız. |
Teşekkür ederim hocam,peki bu bütçe taslakları hazırlanmazsa sorun yaşanır mı ya da sorun olursa ne gibi bi yaptırımı vardır?
|
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
Alıntı:
|
Hocam nelerin yapılması gerektiğini biliyorum da zaten mesele bunun ne kadar büyük bir sıkıntıya sebep olabileceği ? Yani merakımdan soruyorum. Bazı yerlerde prosedüre dair inanılmaz gevşeklikler var,ben görüyorum ve şaşırıyorum.
Teşekkür ederim yönlendirmeniz için bu arada hocam. |
Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:46. |