![]() |
Beden Eğitimi, Spor ve İstanbul Olimpiyatları
Toplam 1 Eklenti bulunuyor.
VIII. BEŞ YILLIK KALKINMA PLANI BEDEN EĞİTİMİ, SPOR VE İSTANBUL OLİMPİYATLARI ÖZEL İHTİSAS KOMİSYONU RAPORU a- Spor Eğitimcilerinin Yetiştirilmesi Spor eğitimi, insanın genel eğitiminde büyük öneme sahiptir. Bu fırsatların yeterince değerlendirilebilmesi büyük ölçüde kaliteli spor eğitimcisi yetiştirmeye dayalıdır. Kaliteli spor eğitimcisi yetiştirmek ise; yeterli alan, araç ve gereç, yeterli spor eğitimcisi yetiştirebilecek akademik ve uygulamacı personel, çağdaş ve gereksinmeye uygun programlarla donanımlı kurumlarla gerçekleşebilir. Yükseköğretim spor eğitimcilerini iki ana bölümde toplamak mümkündür.Birinci bölümü beden eğitimi öğretmenleri, ikinci bölümü ise, spor antrenörleri oluşturmaktadır. Beden eğitimi öğretmenlerinin eğitimleri üniversitelerce sağlanõrken,antrenörlerin eğitimleri, üniversiteler, Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü Eğitim Dairesi ve federasyonlar işbirliği ile planlanan kurslarla gerçekleşmektedir.Üniversitelerden mezun olan beden eğitimi öğretmenleri ve antrenörler lisans eğitim düzeyine sahipken, antrenör eğitimine ilköğretim düzeyindekiler de kabul edilmektedir. |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:12. |