![]() |
arkadaşlar milli eğtim bakanlığını bu seminer döneminde tüm öğretmenleden istedikleri özellikle branş öğretmenlerinden istedikleri performans ve proje sunuları ile ilgili anlayıpta dökümanları olan arkadaşlar sitede bizimle paylaşırlarsa seviniriz
ilginize şimdiden teşekkürlerhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley9.gif |
evet hocam ben de o yazıyı okudum ama bizden istenen öğretim yöntem ve teknikleriyle ilgili sunu yapmamız şimdi anlamdığım performans ve projede bu yöntem ve tekniğin ne alaksı var bu birincisi ,ikincisi ise galiba bizden dersin işlenişi ile ilgili mi sunu istiyorlar? |
ne istediklerini bir anlayabilsek yapacağız,ama kimseden bir açıklama alamıyoruz ki.kastedilen nedir? Bilen varsa söylesin lütfen.
|
3 gündür bakmadığım site araştırmadığım kaynak kalmadı okuldanda adam gibi ne istediklerini acıklıyamıolar!!! en iyisi oturup verilen bos örneklere göre taslak cıkarmak.. yalnız sunu kısmı ne onu hala anlamış deilim :S
|
arkadaşlar yazı benimde elime ulaşmadı buna benzer birşey duydum bende , sanırım bizden etkinlik örneği, proje ve performans örneği isteniyor ve bu örneklerden iyi hazırlanmış olanlarını paylaşım için bir havuz oluşturarak talim terbiyenin sitesine atılacaklar. Bu sadece bir tahmin yazı gelseve açık ifade edilse bişeyler yapmaya çalışırız..
|
arkadaşlar istenilen seminer çalışmalarını yapanlar varsa bizlerlede paylaşırlarsa seviniriz.
|
arkadaşlar anladığım kadarıyla ilk önce taslak hazırlanıp 12sine kadar okul idarelerine plan şeklinde verilecek, seminer dönemindede bu hazırladığımız taslaklar doğrultusunda performans ve projelerimizi ay sonuna kadar gerçekleştirip sunu haline getireceğiz.örnek istasyon çalışması için platform hazırlama bunu taslağa yazacaz, seminer dönemindede bu proje ile ilgili çalışma okul imkanları doğrultusunda gerçekleştirilecek ve bu sunu haline getirilip ilgili müdürlüğe gönderilecek tabiki bunlar hazırlanırken ders işlemedeki yöntem ve tekniklere göre hazırlanacak ve değerlendirme ölçütleri de hazırlanacak.yani arkadaşlar anladığım kadarıyla bizim öğrencilerden yıl boyunca istediğimiz performans ve projelerin aynısını bakanlık bizlerden istiyor onlarda kendilerinde bir havuz oluşturup kılavuz kitaplarında değerlendirecekler kanımca.farklı bir anlam çıkaran varsa paylaşırsa sevinirim.
|
EVET ARKADAŞLAR BU SEMİNER SUNULARINI NE YAPTINIZ BEN ANLAMADIM ÇOK SAÇMA Bİ YAZI BU NE SORDUĞU BİLE ANLAŞILMIYOR. ŞEY YAPMAYI DÜŞÜNÜYORUM ÖNVE BU TEKNİKLER HAKKINDA BİLGİ VEREN YAZILAR İNDİRİP ARKASINADA BİR İKİ SINIF İÇİN HERBİRİNDE FARKLI TEKNİKLER KAPSAYAN DERS İŞLEYİŞİ EKLEMEYİ NE DİYORSUNUZ BÖYLE BİŞEYMİ İSTEDİKLERİ
|
arkadaşlar anladığım kadarıyla ilk önce taslak hazırlanıp 12sine kadar okul idarelerine plan şeklinde verilecek, seminer dönemindede bu hazırladığımız taslaklar doğrultusunda performans ve projelerimizi ay sonuna kadar gerçekleştirip sunu haline getireceğiz.örnek istasyon çalışması için platform hazırlama bunu taslağa yazacaz, seminer dönemindede bu proje ile ilgili çalışma okul imkanları doğrultusunda gerçekleştirilecek ve bu sunu haline getirilip ilgili müdürlüğe gönderilecek tabiki bunlar hazırlanırken ders işlemedeki yöntem ve tekniklere göre hazırlanacak ve değerlendirme ölçütleri de hazırlanacak.yani arkadaşlar anladığım kadarıyla bizim öğrencilerden yıl boyunca istediğimiz performans ve projelerin aynısını bakanlık bizlerden istiyor onlarda kendilerinde bir havuz oluşturup kılavuz kitaplarında değerlendirecekler kanımca.farklı bir anlam çıkaran varsa paylaşırsa sevinirim.
|
herbir sınıf için diyor yani 4-5-6-7-8. sınıflar için dersin işlenişinde kullandığımız öğretim yöntem ve tekniklerini anlatan birer sunu. örneğin 6. sınıflarda atletizm konusunu işlerken kullandığımız tartışma beyin fırtınası gösterip yaptırma gibi öğrenme yöntem vetekniklerin kullanış şekli .ayrıcabizden istenen performans ve proje ödevi yok idareciler öyle dedi yani resim müzik beden eğitimciler sunularını hazırlayacaklar,diğer branş öğretmenleri performans proje taslağı,ingilizce öğretmenleride performans proje ödevinin yanında DYNET ingilizce dil eğitim sistemini değerlendirecekler.Yazıyıda okudum aynen bu şekilde yazıyor
|
arkadaşlar milli eğitim yeni bir kitap hazırlıyor ve bunun için de bizim yollayacağımız sunularda yararlanacak
|
sanmıyorum bizimkiler büyük ihtimal formaliteye ayrılacak
|
slmm
|
teşekkür ederim
|
örnek sunuları olan benime paylaşabilirse sevinirim...
|
arkadaşların dediklerine kesinlimlekatılıyorum, son derece saçma bir uygulama isteniyor, bu yüzden ben de saçmalıklarına uygun bir saçmalıkla cevap vereceğim, verdikleri şablonu kafama göre dolduracağım...
|
Arkadaşlar, benim anladığım kadarıyla: Her branş öğretmeni her sınıf için (4-8 arası) birer performans görevi örneği ve proje ödevi örneği, tabiki bu gönderilen ekteki (ek4-5) şablona uygun şekilde olacak. Bir de, yine her bir sınıf için ek-2'deki öğr. yön. ve tek. kapsamındaetkinlik örneği sunum şeklinde isteniyor.Farklı sınıflarda farklı yöntemlerle ders sunumu |
arkadaşlar yazı bana ulaşmadı daha ama bir arkadaşımız yazıyı bana ulaştırabilirse elimizden gelidğince yardımcı olurum. Büyük bir ihtimalle pazartesi yada salı gnü yazı elime ulaşır. Arkadaşımızın biri bir örnek göndermiş sizlerle paylaşyım istedim.
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ID=44763#44763 |
Arkadaşlar performans ve proje konusu kafanızı karıştırmasın.
bizden istenilen öğretim yöntem ve tekniklerine dayalı bir günlük plan oluşturup bunu power point sunusu haline getirerek idareye teslim etmek o kadar. biz performansa projeye karışmıyoruz. yazıda bizim için ayrı başlık açılmış. |
beden eğitimi dersinin öğretim teknikleri ile ilgili sunu hazırlamamız istendi. yardımcı olursanız sevinirim
|
<a href="http://iogm.meb.gov.tr/pages.php?page=haber&id=296"
kerem hocam ilgili yazı bu sayfada mesleki çalışmalar 2009 dökümanı başlığı altında http://iogm.meb.gov.tr/pages.php?page=haber&id=296 </A> |
teşekkürler hocam yazı elime geçti. Bir çalışma yapacağız inş. Buradan paylaşrız.
|
ne zamn darda kalsam zor duruma düşsem hızır gibi imdadımıza yetişiyorsunuz iyiki varsınız teşekkürler......... emeğinize yüreğinize sağlık
|
Değerli arkadaşlar ilgili makamlarla görüştük. Konu tam olarak anlaşılmadığı için yeni bir açıklama yazısı gönderecekler. Yazı gelsin inş. buradan hep birlikte bir sonuç çıkartırız.
|
kerem hocam teşekkür ederiyorumm... |
arkadaşlar emeği geçen herkese teşekkürler.
Seminer dönemi okula hangi kıyafetle gidiyorsunuz.Bununla ilgili bizi bağlayan bir hüküm vaarmı.Şahsen ben bugün kumaş pantolon gömlek giydim ve resmen boğuluyordum.Kendimi eve zor attım.Yarın yine eşofmanla gidecem valla kim ne derse desin. |
ARKADAŞLAR YARATICI ÇALIŞMA DENİYOR.YANİ BİZ MÜFREDATTA OLAN BİR KONYU HİÇ KİMSENİN İŞLEMEDİĞİ ŞEKİLDE İŞLEYECEKMİŞİZ .BUNU SUNUM HALİNE GETİRİP,AYNI ZAMANDADA DOSYA YAPIP.GELECEK EĞİTİM VE ÖĞRETİM YILINDADA UYGULAYACAKMIŞIZ. |
BİZE MÜFREDAT SUNUSU DENMEDİ KONUYU KENDİNİZ SEÇECEKSİNİZ DENDİ.AMA ÖZGÜN OLACAKMIŞ İŞLENİŞİ
|
GİT ARKADAŞIM KİM NE DİYEBİLİR BİZİM RESMİ KIYAFETİMİZ EŞORTMAN ZATEN .BEN KAPRİ BİLE GİYİYORUM
|
BİZE DE MÜFREDAT SUNUSU DENMEDİ KONUYU KENDİNİZ SEÇİN DENDİ.KEŞKE MÜFREDAT OLSA
|
arkadaşlar seminer konusu ile ilgili çalışma yapanlar varsa paylaşırsa sevinirim...
|
arkadaşlar ben hazırladım webkerem hocamız yayınlayacak benim adıma yayınladı mı bilmiyorum siz takip edin siteyi
|
evet haklısınız. Yeni program için bizlerden orijinal performans görevi, proje görevi istiyorlar.
(her sınıftan birer tane) daha sonra belirli yöntem teknikleri kullanarak yine sınıf sınıf sunum istiyorlar. Benim anladığım ders planı istiyorlar. bence kullanma klavuzu için döküman araştırması yapıyorlar. Beden eğitimi dersi ile ilgili kullanma klavuzu yapmak(fen bilgisi vey matem....) çok zor. her okulun şartları ayrı, kullanma yerleri farklı. bizim dersimiz için bunlar imkansız. |
evet haklısınız. Yeni program için bizlerden orijinal performans görevi, proje görevi istiyorlar.
(her sınıftan birer tane) daha sonra belirli yöntem teknikleri kullanarak yine sınıf sınıf sunum istiyorlar. Benim anladığım ders planı istiyorlar. bence kullanma klavuzu için döküman araştırması yapıyorlar. Beden eğitimi dersi ile ilgili kullanma klavuzu yapmak(fen bilgisi vey matem....) çok zor. her okulun şartları ayrı, kullanma yerleri farklı. bizim dersimiz için bunlar imkansız. |
Arkadaşlar sizlere tavsiyem,elinizdeki Ek-4 ve Ek-5 kağıtlarına adınızı ve soyadınızı yazın ve başka birşey yapmayın değmez.Onlar bize ders saatini bire indirirken sordularmı.
Bir saatle; Kulüplere-milli takımlara- alt yapıya ve daha bir çok spor dalında profesyonel sporcu yatiştirilebilirmi diye...soruyorlarmı?...Yetenekli bulduğumz gençleri yönlendirebileceğimiz altyapı ve mekanizmalar hazır mı ki !benden performans ve proje değerlendirmesi istiyor.Bırakın önce kendileri bir taban hazırlayıp bu öğretmenler bir saatte nasıl sporcu yetiştirebilir onun performansını ve sunusunu hazırlayıp bize göndersinler. |
arkadaşlar zannedersem bu sunu günlük plan gibi olacak konuları uyguladığımız yönteme göre detaylı olarak işleyip sunacağız yani ben öyle anladım kılavuz kitapta bişeyler var gibi
|
arkadaşlarkendinizi o kadar sıkıntıya sokmanıza gerek yok bence,eşeği saldım çayıra mevlam gayıra, herkes aynı sunuyu hazırlasın onlarda bunu istiyo zaten
|
"mustcan48" hocam sana tamamen katılıyorum ama idarelerimiz isterse mecburen dolu yapmak durumundayız ama benim önerim hazırladığımız örnekleri 2 ders saati gibi gösterip yollarsak belki mesaj gider
<div id="proMenu44968" ="dropDownMenu"> <div>Üye Profili</div> <div>Özel Mesaj Yolla</div> <div>Üyenin Mesajlarını Bul</div> <div>Arkadaş Listeme Ekl</div> </div> |
arkadaşlar ben müdürüme sorum sadece bu yöntem ve teknikleri kullanarak bir sunum hazırlamamızı istiyor ben debunu yapıp bir cd hazırlayarak vercem okadar
|
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 04:26. |