![]() |
Saatlik Beden Eğitimi dersinde ne yapılabilir? Arkadaşlar; hem yeni müfredatı uygulamamızı istiyorlar, hemde beden eğitimi dersini bir saate düşürüyorlar. Peki bu bir saat içinde yeni müfredata göre neler yapılabilir? Görüşlerinizi bekliyorum.Edited by: webmaster |
evrak dolduruyorum.varya yeni mufredata göre derecelı puanlama gözlem formları.......http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley1.gif |
hocam o evrakların hepsini doldurmak zaten baya zaman alıyor.Ayrıca bu evrakların yükünün altında nasıl kalkılacak.Ben önemli problemlerden biri bu. Ayrıca değerlendirme öçeklerinin hepsinin yeterli ve uygun olduğuda tartışılır. eski program ben ce daha iyiydi,eski programda herş çok net.örneğin basketbolda turnike yapma.. öğrencinin yapacağı davranışa kadar indirgenmiş.Ama yeni programda seçili spor branşına özgü hareketler yapar ...buraya basketbolla ilgili herşey girer... Diğer bir konu ise herkezin sıkıntısı 1 saat...özellikler bizim dersimiz için çok önemli....bence bir saat olacağına beden eğitimi dersi hiç olmasın daha iyi..ne öğretmen ne öğrenci dersten birşey anlamıyor... teşekkürler... |
yeni talim terbiye kurulu ders saatlerini değiştirdi inceleyiniz
|
arkadaşlar 4. ve 5. sınıflarda beden eğitimi 2 saate çıktı.6 zaten 1 saat 7. sınflar1 saate indi ve birde seçmeli beden eğitimi dersi getirildi. herkese hayırlı uğurlu olur inşallah. |
herkese selamlar. Arkadaşlar bence sesimizi bir şekilde duyurmamız gerekiyor hem de acilen!!!!! çünkü bizi bitirmeye çalışıyor gibi bir durumları var... sen kalk 2 saatlik dersi 1 saate indir ve yeni müfredata göre hazırlamamızı iste!!!??? olurmu öyle şey,bu bence çok saçma... hep birlikte buna şiddetle tepki göstermeliyiz... dersimizi seçmeli hale getirip bizi uyutuyorlar... buna kanmamalıyızçünkü seçileceği de kesin değil ki!!! Lütfen bu çağrıma dikkat edin... sevgilerimlehttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...1;n_smiley.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...1;n_smiley.gifhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...1;n_smiley.gif
|
Göreve yeni başlayan bir beden eğitimi öğretmeni olarak eğitim sistemimizin ve beden eğitimi dersimizin bu hallere gelmesine çok üzülüyorum daha bugün sınıf öğretmeni olan bir arkadaşımla konuştum ki4. ve 5. sınıfta eğer beden eğitimi dersi 2 saat olduysa seçmeli spor etkinliği dersini seçtirmeyiz haftada 4 saat beden eğitimiyapılmaz dedi eminim bir çok okulda da bu böyle olacaktır çok yazık...
|
ewet sevgili öğretmen arkadaşım bu durum aynen benim okulda da var.... yapacak bir şeyimiz de olmuyor maalesef... insanlar, yani ( eğitimciler,öğretmenler dahil) beden eğitimi dersinin boş bir ders olduğunu düşünüyorlarsa yapacak hiç bir şeyimiz kalmıyor... sevgilerimle
|
Evet arkadaşlar aynı sorunbende de vardı ama birazkanunları iyi bilirsek bu dersleri almamız en doğal hakkımız. Haftalık ders programı 2.3.4. maddesinde diyorki (aynen aşağıda yazılı)
2. Okutulacak seçmeli dersler, öğretim yılı başında okulun ve çevrenin şartları, öğrencilerin ilgi, istek ve ihtiyaçları ile velilerin görüşleri de dikkate alınarak “Seçmeli Dersler” bölümünden öğretmenler kurulunca belirlenir. 3. Herhangi bir seçmeli dersin seçilebilmesi için o dersin bir önceki yılda seçilmiş olması şartı aranmaz. 4. Okullar, öğrencilerin ihtiyaçlarını dikkate alarak seçmeli ders çeşidini Bakanlık onayı ile artırabilirler. Bu durumda, hazırlanacak programın/programların Bakanlıkça onaylanması gerekir. Bu durumda okulun şartları birinci sırada yer alıyor. okulun şartları ele alındığında eğer bilgisayar öğretmeni yok ise öğretmeni olan seçmeli derslerseçilir. yani eğer sizde başka seçmeli ders öğretmeni yok ise bu bizim endoğal hakkımız. Varsayalım ki bilgisayar öğretmenide var bu seferde malesef müdürün isteğine kalmış bir durumdur. Müdür adaletli bir şekilde dağıtırsa bir sorun olmaz. İsterizki beden eğitimi dersleri eskisi gibi 2 saat olsun. İnşallah öyle olur. |
bir derssaatinde dersi nasıl işleyeceğiz.çocuklar diğer derse nasıl hazırlanacak.konular nasıl yetişecek?pes yani.pes
|
ben bu konuda sadece ALLAH diyorum.
Artık insanlarda ne hak ne de hukuk var. bazılarının kendi çıkarları uğruna yapmaya çalıştıkları bu uygulamalar kaç cana mal oluyor biliyorlar mı acaba? Benim sınıf arkadaşım bu psikoloji altında canına kıydı. Hesap bu dünyada verilmeyecek. ama Mevlam da bu dünyada çalışmamızı her türlü emretmiş. Yazıklar olsun ekmeğimizle oynayanlara, yazıklar olsun bu canlara kıyanlara ve yazıklar olsun oturduğu yerde şu duruma göz yumanlara... karnı tok olan kodamanlar ne alar insan halini... inanın bu haksızlıklara o kadar doluyum ki. hastaneler de doktorlar, mevki sahipleri hep böyle. böyle olmak zorunda mı ya neden oynamak neden el uzatmak ekmeğe... daha söylenecek çok şey var da ben susayım. ALLAH YAR VE YARDIMCIMIZ OLSUN... |
merhabalar, ben bugün bu konuyu bizim müdürle konuştum, ama maalesef seçmeli olan spor etkinlikleri dersimizin yerine bilişim teknolojileri seçilecekmiş, bundan dolayı benim haftada sadece 10 saatim kalıyor. yani anlayacağımız işimiz allaha kalmıştır... umarım bu sıkıntıyı diğer arkadaşlar yaşamaz.... herkese sevgilerhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...1;n_smiley.gif |
arkadaşlar bis aatlik beden eğitimi dersinde anca oyun oynanır başkada bişey olmaz...biz yinede elimizden geleni yapacağız.Bakanlığın ne yaptığı belli değil.Ders saatleriyle sürekli oynuyor.Ama bu gidişle daha çok oynayacağa benzer.Çünkü bu yeni çizelgede beraberinde yeni problemler getirecek,getirdide.Biz beden eğitimciler için yine iyi olmadıHerkesinde bildiği üzere spor etkinliklerini hiç bir okul idarese seçmeyecek.Bence yeni programla gelen en iyi ders spor etkinlikleriydi.Bu yeni çizelgeyle onuda engellediler.Dediğim gibi arkadaşlar bu çizelgeler daha çok değişir bu gidişle...Siz canınızı sıkmayın...allah tayin bekleyen arkadaşlarımıza yardım etsin...selamlar.
|
bu kadar basitce derslerin saatiyle oynamak ve sonra iki saate çıkardık demek ne kadar adil.ben böyle bir şey görmedim.umarım bu hataları en kısa sürede düzeltirler.çalışan ve görev bekleyen arkadaşlar ne yapacağını şaşırdı.öğrenciler zaten perişan.yani spor yılında spora darbe vurmak.spor olmayan bir yerde her türlü kötülüğe yönelme olur.
spor etkinliklerini koyup müdürlerin insiyatifine bırakmak zaten olmayacak dua ya amin demek gibi olur.okul çevre şartı diyiyorlar ama bunlarda spora sekte vururyor. sporu bize değil müdür yardımcılarına takım elbiseli bile bıraktılar.al topu oyna mantığını bize söylüyorlar.ne kadar kolay dersiniz var diyorlar.yani bizi bizden ve öğrencileri hayattan kopardılar. Bilinçli olup bu mücadelemizi ve sesimizi duyurmalıyız. |
Allahınızı severseniz hangi beden eğitimi öğretmeni seçmeli derse girebiliyor.
Sene başında seçmeli olarak spor etkinliği seçtirdim (zorda olsa) ama maalesef dersime müdür ve yardımcısı girdi ben sadece seçtirdiğim dersle kaldım. Öğrencilerimde seçilen branştan hiç ders işlemedi. ha şu oldu alın beden eğitimi öğretmeninden bir top oynayın. benim işim var olayı .... |
1-öğrencinin derse hazırlanması 10 dk (öğrenciyi tenefüste eşofman giymesi için zorlayamayız ya zaten hakkımız yok çünkü dersten çıkmıştır ve dinlenmesi gerekir. ders zili çalınca da sınıfta kız-erkek sıra ile esofmanlarını değişir. her okuluda spor salonu yok bunu hesaba katan var mı?) 2-ders zilinin çalması ve derse giriş 10 dk (ders zili çalınca zaten ortalıkda daha tek tük öğrenci vardır 5-10 dakikaya hepsi toplanır.) 3-yoklama ve öğrencilerin genel durumunu sorma 10 dk (yoklama alınır ve genel bir sağlık durumu taraması yapılır sonra esas meseleye yani derse geçilir...????????) 4-uygulama olarak dersi anlatma ve gösterme????? dk (dersin girişi gelişmesi sonucu uygulaması teker teker bütün öğrencilere uygulatılması gerekir. dersten sonra bir de eğitsel oyun var ya hadi onu geçelim bu seferlik...) 5-Öğrencinin diğer ders için hazırlanması 10 dk (Diğer derslere eşofmanla girmeyecek ne de olsa. ) NOT: PEKİ DERS NE OLDU... |
Maalesef yandı bitti kül olduhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley5.gif
|
kesinlikle katılıyorum ayrıca 2 saat seçmeli spor etkinlikleri derslerini hiç verimli bulmuyorum 2. kademe öğrencileri zaten oks sınavı nedeniyle seçmiyorlar 1. kademedeki öğrencilerimizde beden eğitimi ders düzenini kavramadan (çünkü maalesef sınıf öğretmenleri giriyor beden eğitimi dersine ve doğru düzgün işlemiyorlar hatta hiç işlemiyorlar) spor eğitimi vermeye çalışıyoruz evet spora erken başlamak önemli ama tüm sınıfın bir branşı sevmesi yada o branşta yetenekli veya ilgili olması gibi bi durum söz konusu olamaz diye düşünüyorum oyüzden daha önce olduğu gibi beden eğitimi ders saatimiz yine 2 ders saati olmalıdır
|
seçmeli spor etkinlikleri dersinin verimli olabilmesi için öğrenciler kendi istedikleri, ilgi duydukları spor branşını seçmeli ve onun eğitimini almalıdırlar ama tabi bu da her branş için ayrı bir eğitimci gerektirir ki bu da maalesef uygulanabilir görünmüyo en azından şu an için durum böyle... Beden eğitimi ders saatimiz 2 ders saati olmalıdır
|
Evet biz beden eğitimi öğretmenlerinin en çok muzdarip olduğu konulardan biri bu ders saatinin yetmemesi aslında bu sadece biz beden eğitimi öğretmeni arkadaşların sorunu değil bu ülkemizin vatanımızın problemi sporcu bir geleceğin temellerini atılmaya başladığı körpecik vücutlara temel teknikleri sporcu kişilik oluşturmaya çalıştığımız beden eğitimi derslerinde söylermisiniz 1-2 derste neler verilebiliri ne kadar verim alınabilir sonra sokaklarda ülkemizi dünya şampiyonalarında olimpiyatlarda temsil eden sporcular yok deniliyor ama kusura bakmayın sporculuk haftalık 80 dk olacak bir şey değil onun için beden eğitimi dersine gereken önemi verelim... hem Türk sporu gelişsin hemde hemde gençlerimiz kötü alışkanlıklarından kurtaralım....
Saygılarımla...... |
SESİMİZE KULAK VERDİLER 4 VE 5. SINIFLARDA İKİ SAATE ÇIKTI, ŞİMDİ SIRA 6 VE 7.SINNIFLARDA
|
Herkese merhaba ,40 dakikalık beden eğitimi dersinde olimpiyat şampiyonlarını yetiştirmemizi isteyen zihniyetten ne bekleyebilirsiniz ki ?Yeni müfradatı hazırlayanlardan başka kimsenin anlamadığı (hoş onlarında anlayarak hazırladıklarından şüpheliyim ya neyse) anlamak için ayrıca bir ihtisas yapılması gerektiği ve yine boşa geçen yıllarımız.Bu kafayla daha çok olimpiyat şampiyonları çıkartırız,bekleyelim görelim.
|
Ahmet öğretmenim memleket nerasi? |
Hatay -Antakya dan ama kayseri de görev yapıyorum... sewgilerimle...
|
Salonu olan çok güzel bir okulda bile seçmeli ders olarak spor etkinliği seçtirilmiyorsa salonsuz arkadaşların vay haline!
|
Ders saatleri 2 saat arkadaşlar ama bu proje ödevler anketler biz yaparız çünkü özel okuldayım.ama devlet okulundaki beden eğitimi öğretmeni o kadar kağıdı nereden temin edecek bunu merak ediyorum.yolu iyi görmek lazım.Konuları ne kadar zamanda anlatacagız anketlerle ders geçeçek... |
sevgili hocam inanınki hiç bir şey yapamayız.çünkü yeni program kırtasiye gerektiren bir program.eminim bakanlık ne yaptığını bile farketmiyor.Beden eğitimi ders saati 2 yetmez çıkaracaz dediler 1 saate düşürdüler.biz 2 ye razıydıkki.üç onların olsun :(.
bu yeni programı yapan iki tane ünv hocası bize seminere geldi.dedkleri şu Avrupada böyle.yani avrupalı olduk.aştık arkadaşlar.onlarla aynı standarttayız ya. bu işten ne zaman dönerler bilinmez |
Yeni program pilot okullar ve özel okullar için biçilmiş kaftan. Öğrenci zil çalınca hemen soyunma odasına gidip üzerini değiştiriyor ve salona geçiyor. Öğrencileri düzene sokmak için zaman harcamıyoruz, yoklamada yapmıyoruz çünkü öğrenci sayısı o kadar az ki hepsini birebir tanıyoruz zaten yoklamaya gerek yok. Direk derse başlıyoruz öğrenci anlatılanı veya yapılmak isteneni anlıyor ( Yani leb demeden leblebiyi anlayan cinsten) ve yapıyor. AAAA dersin bitmesine daha yarım saat var ne yapsam ki siz kendi kendinize çalışın arkadaşlar (Eşli çalışma yapıyoruz ya) ben kenarda oturup bir çay içeceğim.
Ben bile ne söylediğimi anlamadım!!!!!! Siz anladınız mı? |
meslekte 2.senem olacak bu yıl ve ben küçük bir ilin dahada küçük bir ilçesinde tek beden eğitimi öğretmeni olarak görev yapıyorum bırakın spor salonunu yada yeni öğretim programının gerektirdiği kırtasiye gereksinimlerini eski programa göre ders işleyebileceğim malzemelerim materyallerim yok zar zor bulup buluşturup yada farklı materyalleri kullanarak ders işlemeye çalışıyorum öğrenci sayım çok kalabalık değil belki ama yeni programda hem maddi hemde manevi açıdan onlarda bende çok zorlanıyoruz |
işimiz zor ama bu ders saatını artırmakta bizim elimizde elimizden gelenin en ıyısını yapmaya calısalım.
HEPİMİZE ALLAH KOLAYLIK VERSİN |
40 dk içersinde yeni müfredata göre bir bedeb egitimi dersi işleyebilen biri varsa ben diplomamı yırtıcam ve ögretmenligi bırakıcam bu kadar iddalıyım
|
bu hükümet gerçekten ilginç..yaptıkları manasız...başta sözleşmeli öğretmen alır sonra sözleşmelileri kadroluya alıcaz müjde müjde diye ortaya çıkar..ek ders yönetmeliğinin yorumunu olumsuz bi şekilde değiştirir sonrada yeni bi yönetmelik çıkar ortaya sanki çok iyi yapmışlar gibi..beden eğitimi ders saatini 1 e indirir sonra bakarız bi açıklama daha 4 5 lerde 2 saat olmuş..bunun mantığı nedir???önce yık sonra da mantıksız şeyler yap.. boş boş şeylerle uğraşılıyor..madem olumlu şeyler yapıyosun neden yıkıyosun..madem yıktın niye ilginç değişiklikler yaparak kurmaya çalışıyosun kendince...nedir bu mantığını çözen varsa lütfen bana da anlatsın...
|
Biz bu sitede sadece Beden Eğitimi dersleri açısındanYeni eğitim proğramına bakıyoruz ama Program genel olarak hoş ama boş bir program. Uygulanabilse gerçekten ülkemiz açısından bir devrim olabilir ama uygulanabilmesi için altyapıya sahip değiliz. Program eskiye göre güzel ama uygulayamadıktan sonra neye yarar dememiz lazım. (Güzel olsun benim olsun demiyorsak tabii!!!!!) Zaman içinde şartlar olgunlaşacak ve biz bu programa alışıp, programdanmemnun olacagız derken biri gelip sil baştan yapacak. Ülkemin hali bu yazık!!!! |
eğer çay ve sigara içmeyi seviyorsanız 1 saatlik derse bunu yapabiliriz gülsek mi ağlasak mı? ikisini birden yapıncada deli derler... özür diliyorum arkadaşlar ama bu konu hakikaten çok asap bozucu |
bu senede spor etkinliği dersi seçilmedi..bizde idareciler seçiyorda ...öğrencilerin seçmesi gerekir ama öğrenciler onun seçmeli ders olduğunu kendilerinin özgür iradeleriyle seçilmesi gerektiğini dahi bilmiyolar...öğrencilere bırakılsa ki idarede adı gibi biliyor çocukların %90 ı spor etkinliğini seçicek...bende geçen sene idareme söylediğimi tekrar söyledim..benden 1 saatlik derstte bişey yapmamı beklemeyin...ama ben ne verirsem de bu da benim başarımdır dedim...soyunma odamız yok 70 75 kişilik sınıflar...siz düşünün artık...idarecilerin yaptıkları ise nerde boş bizim okuldauygulanabilirliği olmayan seçmeli ders var gidip onu seçiyorlar...ancak idare ediyorlar birbirlerini bide sevdikleri öğretmenleri....sporu düşünen çocukların yeteneklerini ortaya çıkarıcak çocukların kendilerini değerli hissedicek etkinliklere izin vermiyorlar...çünkü onların derdi başka...sevdikleri kişiye 30 saat gerisiyle de ilgilenmiyolar...çocukları düşünen yok
|
tabiki o bir saatlik bedne eğitimi dersinde ancak sırtay sokulup yoklama alınır ardından da belki birazcık koşturulur ve streching ve bittii :=) başka bişey yetiştirebilen varsa helal olsun.
|
arkadaşlar evet beden eğitimi dersi 4 ve 5. sınıflarda 2 saate çıktı ama seçmeli ders olan sportif etkinlik dersini seçemez hale geldik . SEÇİLSE dahi bu dersi müdür ve müdür yardımcıları alıyolar , derse girmemelerine rağmen . Arkadaşlar okullarda Beden Eğitimi ve Spor dersini boş bir ders oluyor idareciler ama bunun böyle olmadığını onlara göstermemiz lazım .. Tabiki çalışarak... |
sevgili arkadaşlar, ben başta da yazmıştım; sanki bizi bitirmeye çalışoyorlar yapılanları anlamak mümkün değil:(( Bu ders saatlerindeki değişiklikleri yapanlar aptal değildir heralde??? ve bu bir saat içerisinde hiç bir şey yapamayacağımızı gayet iyi biliyorlar ama gelin görün ki Din Kültürü dersinin saatleri de yükselebiliyor... bilmem anlatabildim mi??? sevgilerimle...
|
gerksiz evrak i?leri bir ço?u,etkinlik örenkerine bakty?ymyzda müfredatta de?i?ik geliyor.seçmeli spora ne gerek var yap ?unu zorunlu 4,5 ler oldu ama di?erleri.Yani bu sanat kültür dersleri yok edilmeye çaly?ylyyor.adah durn syra nelere gelecek... Toplumlara hak edildikleri ?ekilde yönetilirlermi? ,buna göre susumayalaym bunu sürekli dile getirelim.oyun ça?ynda çocu?un beden e?itimi derine ve disiplin kavramyna ihtiyacay var.ergenlik vs.kendini ispata bu anca sporla olur.ama ne oluyor çocuklarymyz kendilerini farkly yollarla kanytlamaya çaly?yyor ve olmadyk i?ler yapyyorlar. meslekta?larymyza ve bizmle ilgilenen herkese saygylarymla. |
1 saat beden eğitimi dersinde yoklama ve selamlama yapıyorum o kadar
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 09:06. |