![]() |
2008 Anadolu Liseleri Sınavına giren arkadaşlar. Genel olarak nasıl bir sınav buldunuz. hatırladığınız soru ve cevaplar varmı?
|
kanın ph değeri 7.4
hentbol oyun süres 2*30= 60 dk futbol sahası 100-110 cirit ağırlığı 600 gr uluslarası basketbol fıba |
ayrıca sınav benim beklediğimden daha zordu
|
ilk kış olimpiyatları fransa
|
sınav çalışılsa yapılacak nitelikteydi ama çalışmadık.birde soruları ve cevapları nezaman bulabiliriz ki ? |
soruların cevap anahtarını bulan olursa lütfen sitede yayımlasın.
|
ya sorular ın maşllahı vardı ya evet bu yıl zordu voleybol da dizlişlerrle ilgili sorunun cevabıını merakla bekliyorum
|
ya Güngör hoca sen sanki tek başına bu sınava girmişsin baksana kimseden sorular gelmiyor.....
|
ortak sorular tarih
1- macaristan ile triyannon antlaşması imzalandı 2-mustafa kemal'in suriyede kurduğu Vatan - hürriyet fırkasıdır. 3 TBMM ilk başkanı Mustafa Kemal dir 4-Terakki Perver Cumhuriyet Fırkası İlk başkanı Kazım Karabekir 5-Laiklikle ilgisi olmayan inkılap Türk Dil Kurumunun kurulması 6- 2-4-3-1 izmirin işgali- samsuna çıkış- amasya genelgesi- iktisat kongresi 7-kaybedilen savaş eskişehir- kütahya yalnız 4 8- kabine sistemine geçiş Cumhuriyetin ilanı ile olmuştur 9-harf İnkılabı 1 kasım 1928 10- italya tehditi ile Balkan Atlantı yapılmıştır 11- anıtkabirin mimarları Emin Onat - Orhan Arda ( b grubu için C şıkkı) 12- lozanda Çözümlenmeyen Irak Sınırı 13- İçinde Aşar vergisi olan sorunun şıkkı aşar vergiisi |
14-laiklikte farklı inançtan olana farklı kurallar uygulnamaz
|
Tarihten.... Farklı inançlara sahip insanlara farklı hukuk uygulanır Türk Tarih Kurumu Kazım Karabekir 1 Kasım 1928 İzmir İktisat Kongresi 18 Mart 1923 Mustafa Kemal Atatürk Troyinen İtalya Sivas Kongresi Eskişhir-Kütahya Savaşları Türkiye-Kuzey Irak Sınırı İzmirin İşgali-Samsuna Çıkış-Amasya Genelgesi-Hilafetn Kaldırılması Cumhuriyetin İlanı Anıtkabir-o.arda filan........BUNLARI BULDUM İŞE YARA MI ACABA |
15- anadolu ve rumeli müdafai hukuk cemiyeti sivas kongresinde birleşmiştir
|
hocam valla en çok branş sorusu lazım bize sanırım:)
|
HAKLISIN BRANŞ SORULARINI NERDE BULSAK ACABA:))
|
voleybolla ilgili sorunun cevabı dizilişte pozisyon kağıdı verildikten sonra kaptan her yerde başlayamaz.
|
hentbolda serbest atış cezası gerektiren neydi
|
izometrik kasılma olacakmış
|
yokmu arkadaşlar soru hatırlayan branşımızdan
|
voleybol maçında orta hakem bulunmaz
tepki süresini ölçen spor atıcılık |
dekantlonda olmayan 800 metre
büyüme ve kas gelişimi protein |
dekatlon:800
selim sırrı :beden eğitimi öğretmeni futbol saha uzunluk:100-110 futbol hakem:4. hakem baş hakeme yardım basketbol :fiba basketbol kaptan: oyun anında her zaman itiraz edemez cirit:600gr cimnastik labut kanın ph: 7.4 kış olimpiyatları:frnsa hentbol süresi:30*2 futbol vuruş:direk endirek voleybol hakem:orta hakem yok sporcu öncelikle s:sağlık kontrolü ılık su-minaralli içeçek hepatit a kürek çekme akrobasi atıcılık hentbol kalecisi oyuna dahil olabilir BUNLAR BENİM HATIRLADIKLARIM TÜRKÇEDENDE öyküleme dergi sadece her ayın son pazarı yayınlanır güneşle ilgili olan deyim İPE UN SERMEK PARAGRAFTA ÇIKARILACAK BÖLÜM 4 BÖLÜM birde fırtına sadece cevapları hatırlayabiliyorum eğitim sorularındanda gestalt müşavirlik mod 64 açık uçluluk tarih türk tarih kurumu sivas kongresi triyannon türk harf kabul 1 kasım 1928 balkan antantı yayılmacı devlet italya ırak sorunu kazım karabekir terakki perver M.Kemal başkan kabine sistemi cumhuriyet dönemi sıralama izmirin işgali ile başlayan anıtkabir atatürk şam laiklikle ilgili bir soru kütahya eskişehir savaşı yenilgi şıklarda aşar vergisi olan soru var ve ben hala bu sorunun cevabını kesin olarak bilmiyorum |
eminmisiniz hocam çünkü soruda kasın boyunda ve tonusunda değişme olmaz diyordu izometrik kas kasılmasında kas boyu sabit ama kasın tonusu artıyordu bence o cevap oksotonik kasılma
|
haklı olabilirisin hocam
|
sizin benim hatırladığım beden eğitimi sorularından başka hatırladıınız varmı
|
birde eş zamanlı mesajlaşma forummuydu
|
cevabını hiç bilmedigim bir soru
-bilmem ne asit mi enzim mi aktiviteye girince neye dönüşür |
çok basit soruların yanında çok da zor soruların olduğuna inanıyorum
|
Onun cevabı Asetil ko Enzim A'ya dönüşür birde deri altı yağ tabakaları vardı. onus,da kahverengi-beyaz diye yaptım
|
45 soruda 23 tane falan çok basitti
ama diğerlerinde hiç duymadığım şeyler vardı |
kaptan istedi zaman pozisyon degiştiremez cevap o olcaktı
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley2.gif |
yanlışş yedek oyuncu degitirme olacak arkadaş
|
1 izometrik kasılma
2. 4. hakem orta hakemle maç yönetemez 3. basketbolda kaptan herşeye itiraz edemez 4. volaybolda orta hakem yoktur. 5. voleybolda oyuncu değiştirme şıkkı 6. halka 7. hentbol süresi 60 dak. 8. enerji kaslarda depolanır 9. futbol oyun sahası 100-110 10. cimnastikte yer serisi koordinasyon 11. kısa mesafe koşularında 02 kullanılmaz 12. çabuk kuvvet 13. hentbolde kaleci oyuuna girebilir 14. ph 7,4 15. fıba 16. atıcılık 17. asetil co enzim a 18. direkt-endirekt 19. sağlık kontrolü 20. ılık su- mineralli su 21. hepatit a 22. protein 23. cirit ağırlığı 600 gr 24. selim sırrı tarcan beden eğitimini yayan kişi 25. ilk kış olimpiyatları fransa 26. kahferengi ve beyaz yağ olarak depo edilir 27. vucuda en yararlı rekreasyon faaliyeti piknikte top oynamak 28. Alıştırma olmayan büroda yapılan alıştırmalar |
http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...s/smiley31.gifbaşka soru ve cevap hatırlayan yokmu arkadaşlar
|
arkadaşlar voleybol hakemi olarak ;
voleybolla ilgili sorunun cevabı pozisyon kağıdı hakeme teslim edildikten sonra kurallara uygun oyuncu değişikliği dışında değişiklik yapılamazdı. |
1. 1Dekatlon-<b ">800m[/b] 2. 2Selim sırrı-<b ">beden eğitimi öğretmeni[/b] 3. 3Futbol saha uzunluk-<b ">100-110m[/b] 4. 4Futbol hakem-<b ">4. hakem başhakemle sahayı ikiye bölüp…[/b] 5. 5Basketbol -<b ">fiba[/b] 6. 6Basketbol kaptan-<b ">oyun anında her zaman itiraz edemez[/b] 7. 7Cirit-<b ">600gr[/b] 8. 8Ritmik cimnastik-<b ">halka[/b] 9. 9Kanın PH değeri-<b ">7.4[/b] 10. 10Kış olimpiyatları-<b ">Fransa[/b] 11. 11Hentbol süresi:30*2-<b ">60 dak[/b] 12. 12Futbol vuruş-<b ">direk endirekt[/b] 13. 13Voleybol hakem-<b ">orta hakem yok[/b] 14. 14Sporcu öncelikle-<b ">sağlık kontrolü[/b] 15. 15Uzun ve devam eden koşuda sıvı alımı-<b ">Ilık su-mineralli içecek[/b] 16. 16Bulaşıcı hastalık-<b ">hepatitA[/b] 17. 17Eski Türklerde yapılmayan-<b ">kürek çekme akrobasi[/b] 18. 18Tepki süresini ölçen spor-<b ">atıcılık[/b] <b "> [/b] 19. 19Serbest atış verilmez-<b ">Hentbol kalecisi oyuna dahil olabilir[/b] 20. 20 Krebs çemberinde Pirüvik asit neye dönüşür-<b ">asetil koenzimA[/b] 21. 21 Derialtı yağlar-<b ">kahverengi/beyaz yağlar[/b] 22. 22 Büyüme ve kas gelişimi-<b ">protein[/b] 23. 23Kas boyunda değişiklik olmayan kasılma-<b ">İzometrik kasılma[/b] 24. <b ">24Voleybolda p [/b]<b ">ozisyon kağıdı verildikten sonra yerler değişmez [/b]<b "> [/b] 25. 25Ritmik cimnastik-<b ">erkeklerde yok[/b] 26. 26Karbonhidrat deposu-<b ">kaslar[/b] 27. 27Spora başlayanlara yapılan ilk test-<b ">solunum testi[/b] 28. <b ">28Antrenmanın sıklığı-yoğunluğu-süresi [/b] 29. 29Alıştırma olmayan<b ">-büroda yapılan çalışmalar[/b] 30. 30Rekreasyon faaliyeti-<b ">piknikte top oynamak[/b] 31. 31Cimnastikte yer serisi-<b ">koordinasyon[/b] 32. 32Kısa mesafe koşularında O2 kullanılmaz koykoyu renkliler cevaplarıdır.içinde yanlış olan olabilir. <b ">[/b] |
1. 33 Lenf sistemi-antikor üretimi |
eklemler kaça ayrılır
oynar-yarı oynar-oynamaz birde ritmik cimnastik aletleri soru kökünü tam hatırlayabileniniz var mı çünkü seceneklerdeki kurdela halka labut top hepsi ritmik cimnastikte kulanılıyor |
hocam o halka değil çember aleti
|
Kullanılan çember ama şıkta halka diye geçiyor. Böyle bir aldatma olabilir.
|
aldatma yok halka erkek aleti
|
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 05:06. |