webmaster |
07-10-2008 12:32 |
sırayla sorularınızı yanıtlayalım.
Ayben_acar: spor kulübü faliyeti demek spor kulübünde yapacağınız faaliyetlerdir, Spor etkinlikleri faaliyetleride spor etkinlikleridersinde yada beden eğitimi dersinde yapacağınıetkinliklerdir. Ayrı kavramdır.
mhunal3: Düzen alıştırmaları kaldırıldı diyorsunuz, bununla ilgili cenk temel ile yaptığımız röportajı size sunayım cevabı orada var. Ayriyeten az öncede kendisini aradım ve düzen alıştırmalarını isteyen öğretmenlerimiz yapar istemeyen yapmaz dedi.
Soru: Beden Eğitimi derslerinin temel taşı olan düzen alıştırmaları neden yeni programda yok?<?:NAMESPACE PREFIX = O />
Cevap: Düzenin olmadığı bir ders ortamında dersin sağlıklı ve istenen şekilde gerçekleşmesi söz konusu değildir. Düzen alıştırmaları öğrencilerin takım halinde hareket etmesi, işbirliği vb. becerileri kazanmaları için kullanılan araçlardır. Düzen alıştırmaları araç - amaç ilkesi ile değerlendirilmelidir. Amacımız öğrencilerimize kazandırmayı hedeflediğimiz kazanımlar olmalıdır. Kazanımlara götürecek araçların neler olduğu öğretmenlerimizin öğretmenlik nitelikleri ile farklılık gösterebilir. Öğretmenlerimiz eğer düzen alıştırmaları ile kazanımların gerçekleştirildiğini düşünüyorlarsa öğretim programı buna uygundur bu aracı kullanabilirler. Ancak farklı araçları ve uygulamaları kullanarak kazanımların gerçekleştiğini düşünüyorlarsa düzen alıştırmalarını kullanmayabilirler.
milanbaros77: hocam 4.5. sınıfların günlük planlarını yaptım, 6.7.8. sınıf bu hafta yayınlayacağız. inş.
|