![]() |
S.a Hocalarım ben bu sene atandım bu spor paralarını kişi başına mı makbuz kesiyoruz acaba.
|
Alıntı:
|
yenilendi, güncelllll
|
Arkadaşlar bu para toplama ile ilgili bir yanlışlık yapılıyor şöyleki;
"Okul içi Beden Eğitimi ve Spor izcilik daire başkanlığını 30.04.1992 tarihli ve 3797 sayılı kanuna göre yapılan yapılanması, 14 Eylül 2011 tarihinde Resmi gazetede yayınlanan 652 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile Madde 44 de yer alan 30.04.1992 tarihli 3797 sayılı Milli Eğitim Bakanlığı teşkilat ve görevleri hakkında kanun yürürlükten kaldırılmıştır. Buna göre kapatılan birime bağlı olarak çalışan illerdeki Lig Heyetleri de işlevlerini yitirmiş ve kapatılmıştır" dolayısı ile bununla ilgili yani spor kolu (kulübü) yönetmeliği de buna bağlı olarak işlevini yitirmiş ve bir belirsizlik içinde kalmıştır kaldı ki siz dayanağı olmayan bir parayı neye göre toplayacaksınız bunu hangi yönetmeliğe göre miktar belirliyorsunuz. |
Öncelikle spor kulübü 9 bölümden oluşmaktadır. Bu belirsizlik içinde bir belirti vardır ve lig heyetleri kaldırılmıştır. Lig heyetlerinin olduğu bölümler ise 7.8.9. bölümlerdir. Spor kulübü yönetmeliği kaldırılmamıştır. Bu paralar spor kulübü yönetmeliğinin 5. bölümünün 25. maddesine göre toplanmaktadır ve Spor kulübünün gelirleri arasında gösterilmektedir. Sizin söylediğiniz kısım ise lig heyetlerinin gelirleri arasında yer almaktadır. Bu yüzden bu paralar okul spor kulübünün geliri olarak toplanmaktadır.
Spor kulübünün ilgili maddesi: Okul Spor Kulübünün Bütçesi, Gelir ve Giderleri Madde 25- Okul spor kulübünün yıllık bütçesi bir öğretim yılı için düzenlenir. (Değişik ikinci ve üçüncü cümle: 9.4.2009/27195 RG) Spor kulübünün gelirleri, kamu bankalarının herhangi birinde açılan hesaplarda saklanır. Paralar, bankadan yönetim kurulu başkanı ve saymanın ortak imzaları ile çekilir. Gelir ve giderleri aşağıda gösterilmiştir. a) Gelirler: 1) Bakanlık tarafından gönderilecek ödeneklerden, 2) (Değişik: 2.5.1997/22977 RG) Kişi başına yılda, devlet memurları aylığına uygulanan kat sayı x 50 gösterge tutarı TL.'nı geçmemek üzere spor kulübü üyelerinin aidatlarından, |
Teşekkürler.
|
Kendi okulumda 5 tl olarak topluyorum,toplarken büyük sıkıntılar ortaya çıkıyor,ögrencilere asla para toplatmanızı tavsiye etmem,paraları kendiniz toplayın,paraların nerelere harcandıgını ögrencilere izah etmek lazım,ögrenciler verdigimiz paralar nerelere gidiyor sorusunu sürekli önünüze getirecektir:)para getirmeyen ögrencilerede bir takım yaptırımlar uygulamak gerekiyor,okul takımlarına almamak veya turnuvalara almamak gibi.
|
Peki benim başımdaki sıkıntı ise şudur. Müdür kendine top ister, okullun kapısı çerçevesi bozulan neyi varsa spor klübünden karşılayalım der. Böyle bir yetkiniz yok anlamıyor iki iyilikten birini istiyor ama hadi hayırlısı. bu parayı ben bu sene toplamayacağım malzeme alımı içinde imza yetkisi vermeyecekmiişş. Hem görevini yapmayacak hemde yaptırmayacak allah ona akıl bana da sabır versin, varsa içinizde aynı sıkıntıları çeken o arkadaşlara da sabır versin her yeni gelen idareci çin malı çıkıyor.
|
2011-2012 yılındaki spor kulübü aidatını da yazabilirmisiniz acaba. Ne kadar dı?
|
Alıntı:
|
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 01:47. |