![]() |
salonu olmayan okulları düşünerek volrybol,bsketbol gibi branşları yılın uygun aylarına koyarsanız çok iyi olur.ayrıca atletizm konularının daha doyurucu ve geniş olmasını temenni ederim.çünkü çocuklarımız artık koşmayı öğrensin.
|
kış aylarına salonu olmayan okullar da düşünülerek jimnastik,masa tenisi,satranç gibi sınıf ortamında uygulanabilecek konuların alınması faydalı olabilir...
teşekkürler ve kolay gelsin şimdiden... |
öncelikle bu konudaki DUYARLILIĞINIZA ÇOK TEŞEKKÜR EDRİM,BENİM ÖNERİM ARKADAŞIMIZINDA DEDİĞİ GİBİ SALONU OLMAYAN OKULLARA ÖZGÜ AYRI Bİ PLANLAMANIN YAPILMASI..TEŞEKKÜR EDERİM
|
Bende arkadaşlara katılıyorum.salonu olmayan okullara ayrı bir plan yapılması taraftarım.Kış şartlarında teorik bilgi ve sınıf içi oyunlara yönelik planlar ve branşları çoğaltarak temel konular üzerinde durmak bence daha mantıklı ve daha ii olur.Mesela herhangi bir branşta savunma hücum çalışması yerine veya futbol konusunun haftalarını kısarak badmintonda temel vuruş konuları veyahutta atletizm konularının oyunlarla beslenerek daha eğlenceli planlar bütün beden eğitimi öğretmeni arkadaşlar için daha ii olacaktır diye düşünüyorum.
Böylece bu hafta bu havada nasıl konular işleyeceğiz sorusundan kurtulmak istiyoruz.İyi,eğlenceli ve öğrencilerin anlayabileceği ve uygulayabileceği dilden bir yıllık plan yapılması taraftarıyım.Şimdiden eğitim öğretim yılı herkese hayırlı olsun. |
öncelikle herşey için çok saolun hocam allah sizden razı olsun.arkadaşların hava koşulları için söyledikleri çok doğru aynen katılıyorum.bende mümkünse sınıf seviyelerine göre farklı, öğrencilerin ilgisini çekebilecek eğitsel oyunlara yer verilmesin rica ediyorum.şimdiden tşkler.
|
Yeni müfredatta ve yeni ders saatleri düzenlemesinde Güzel sanatlar liseleri için Planlarda ve uygulamada bir farklılık varmı ? Varsa : bu tür okullar içinde birer örnek hazırlamanızı rica ediyorum .Teşekkürler ,iyi çalışmalar.
|
Yeni müfredatta ve yeni ders saatleri düzenlemesinde Güzel sanatlar liseleri için Planlarda ve uygulamada bir farklılık varmı ? Varsa : bu tür okullar içinde birer örnek hazırlamanızı rica ediyorum .Teşekkürler ,iyi çalışmalar.
Ayrıcaben MEB den baktım meslek liselerinde beden eğitimi ders saatleri 9. sınıflarda 2 saat 10.,11.ve 12. sınıflarda 1 er saat deniliyordu .Oysa okulumdan 9 ve 10. sınıflarda 2şer saat diğerlerinde yok denildi. Doğrumu. |
Alıntı:
arkadaşlar göruşleriniz için teşekkur ederim. çok guzel fikirler ortaya çıkıyor. |
hocam 9-10-11.sınıflarda meslek liselerinde 2 saat ders var ancak bu sene sadece 9 ve 10.sınıfda ders olacak çünkü uygulamaya liselerde kademli olarak geçilecek.11.sınıflara seneye konulacak ders
|
9.sınıflarda zorunlu 2 saate kademeli olarakta 10.sınıflarda eklenmesi kesinleştiğine göre 2 saat üzerinden planları yapabilirseniz ve oyun ,çeşitli branşlar eklenirse çok güzel olur.şimdiden emeğinize teşekkür ederim
|
ilginiz ve alakanız için teşekkür eder başarılarınızın devamını dilerim eğlenceli oyunlarla ilgili ders işleyebilirmiyiz
|
Yıllık plan
Salonu olan ve olmayan okullara yönelik 2 tip plan yapılırsa sevinirim.
Salonu olmayan okullarda kış aylarında sınıf içinde yapılabilecek etkinliklerin ağırlıklı olması bizleri daha da rahatlatacaktır kanısındayım. |
sayın hocam benim görüşüm yıllık planlarda daha çok spor branşından ziyade ; az sayıda spor branşına daha çok yer verilerek etkili öğrenmenin sağlanması yönünde bir adım atılmasıdır. bunuda belirlenen branşlarda daha çok etkinlik planlanarak yapılabilir. planda mesela voleybola 4 haft adeğilde 6 hafta yer verilebilir. yada bir sene de toplam minimum seviyede 4 sınav yapıyoruz. biz plana 4 branş yada bunun katları fazla olmamak kaydıyla konablir. ve bunların hepsinin sonunda ölçme değerlendirme bölümü gayette güzel olur. emeği geçen ve geçecek olan herkese şimdiden teşekkür ediyorum ...
|
sitede her türlü bilgiye ve dökümana sayenizde ulaşıyoruz. site yöneticilerinin yapmış olduğu çalışmalardan dolayı teşekkürler...
|
Hocam yorumları ive stekleri okudum herkes bi şeyler istiyor tabi her okulun imkanları göz önünde bulundurunca bu gayet makul ve kabullenilebilir bir durum hal böyle olunca birden çok plan yapılması içap eder gibi :))
Bence salon imkanı olmayan ve kış şartları nedeniyle bahçede ders işleyemeyen öğretmenler için çok amaçlı salonda yapılabilecek derslere ağılık vermek lazım masa tenisi minderde yapılacak jimnastik yada uygulamalı ilk yardım gibi Şimdiye kadar bu siten çok istifade ettim umarın bunsan sonrada böyle olur şimdiden teşekkürler iyi çalışmlar |
bıreysel sporlarada BIRAZ ONEM VERSEK IYI OLMAZ MI HOCAM
|
Emekleriniz ve paylaşımlarınız için teşekkürler.Sınıf içerisinde lise öğrencilerine verilebilecek teorik bilgileri serpiştirebilirsek güzel olur
|
yıllk plan
atletim konularına özellikle kısa mesafe koşuları,atmalar,atlamalar konularına yer verirseniz çok sevinirim.Allah kolaylık versin.
|
bekliyoruz hocam...
|
Değerli arkadaşım isteklerin olduğu yerde çözüm üretmek kafa yormak zor sanat hele birde yaranmak o işte imkansız gibi bir şey benim tek düşüncem liselerde farklı statüde bulunan öğrencilere uygulanacak program yani düz lise anadolu lisesi fen liseleri ticaret liseleri meslek liseleri spor liseleri bunların uygulama noktasında yaşanılan sıkıntıları. istekten ziyade sorum olacak siz bir fen lisesinde çalışıyor olsaydınız nasıl program uygulardınız öğrencilerinize?
|
hocam öncelikle elinize ve emeğinize sağlık..
Yanlız hatam varsa düzeltin lütfen; ben mi göremedim yoksa planlarda düzen alıştırmaları konularına değinilmemiş mi? Bildiğiniz gibi düzen alıştırmaları beden eğitimi dersinin olmazsa olmazı.geçenlerde bir yerde düzen alıştırmalarının kaldırıldığı ile ilgili bi yazı görmüştüm.Ne kadar doğru? |
hocam elinize saglık..
|
hocam ,yıllık planların yanında günlükleride olsa ne güzel olur.ayrıca planlarınız gerçekten güzel.bence tek eksik günlük planlar
|
Öncelikle 3 yıla yakın planlarınızı kullanıyorum teşekkür ederim. ancak dersi işlerken belli bir süreden sonra çocukların ilgileri dağılıyor ve çabuk sıkılıyorlar bunu da kontrol altına almak için her branşa ait farklı eğitsel ve eğlenceli oyunlara ihtiyaç duyulmaktadır. Benim bulunduğum yerde de salon olmadığı için kışın eğitsel oyunlar kitabından faydalanarak sınıfta oyunlar oynatıyorum ama öğrencilerin çabuk sıkılmayacağı daha farklı ve yeni oyunlara ihtiyaç olmaktadır.
|
Bir de okullara beden eğitimi dersine ait kılavuz kitabı gelmektedir. içeriğine baktığımız zaman yaratıcı güzel oyunlara yer verilmiş fakat her okulda kitaptaki araç ve gereçler bulunmamaktadır. o yüzden bu kılavuz kitaba göre ders işlemekte sıkıntı olduğu için sizin planların daha uygun ve işe yarar olduğunu gördüm. müfettişler bazı okullarda kılavuz kitabına uygun ders işnemesi gerektiğini vurgulamışlar. Genel olarak her sene genel kılavuz planlarına göre hareket etmemiz gerekiyor mu? gerekiyorsa tekrar bu yıllık plana uygun döküman çıkartmalı mıyız? Bilgilendirirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
|
Alıntı:
|
kerem hocam yiboda görev yapıyorum,spor salonu var ve badminton,futbol,basketbol,voleybol,hentbol,atleti zm yapabilme imkanı ve malzemesi var bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.iyi çalışmalar
|
Alıntı:
öncelikle çok teşekkür ederim çalışmalarınız çok güzel bende bu fikre katılıyorummm maaleseff çoğu salonsuzz bu durum göz önüne alınarak yapılırsa seviniriz .kolayy gelsin |
katılıyorum hocam o zaman daha iyi olur...
Alıntı:
|
arkadaşlar günlükler yapılıyor
bir kaç güne kadar yayınlayacağım. takip ediniz. |
hocam salonsuz okulların günlük planlarır yok mu
|
Arkadaşlar günlük planlar hazırlanacak tüm yıllık planların günlükleri yayınlanacak. Biraz sabır daha okulların açılmasına 2 hafta var.
|
sayın hocam emekleriniz icin çok teşekkür ediyorum,9/10/11/12/ sınıfların yıllık pılanları salonlu salonsuz varsada günlükler teşekkürler.
|
elinize sağlık,
|
kerem hocam gözünüzden mi kaçtı acaba.düzen alıştırmaları planlarda neden yok diye sormuştum?
saygılar... |
Alıntı:
hocam düzen alıştırmaları var hocam ilk iki haftaya koydum. Sıralanma, vs. gibi. Yeni müfredat konu olarak almamış ama düzen alıştırmaları bizim dersimizin bir parçası olduğu için kısada planda yer verdim. ilk hafta: H ‘Kuralları Öğreniyorum’: Öğrencilere Yıl boyunca beden eğitimi dersinde kullanılan kavramlar açıklanır, Beden eğitimi dersinde kullanılacak ders kıyafetleri, soyunma odalarının kullanımı ile ilgili açıklamalarda bulunulur; sonraki derslerde nasıl hazır olmaları gerektiği söylenir. Beden eğitimi dersinde nasıl sıra olunacağı, geniş kolda, derin kolda sıralanmaları, öğretmenin nasıl bekleneceği, genel ısınmanın nasıl yapılacağı vb. kurallar öğrencilere gösterilir. ikinci hatfa: H ‘Hep Birlikte Hareket Edelim’: Öğrenciler grup oluşturur ve dizilmeleri ve sıralanmaları hep birlikte yapmaya çalışırlar |
sayın hocam emekleriniz için teşekkür ederim.9/10/11/12.salonlu ve salonsuz okullar için yıllık planlar.teşekkür ederim
|
Bilgi
Sayın yetkili öğretmenim sizden öğrenmek istediğim varol çakır öğretmenimizin planları ne zaman yayınlanır acaba teşekkürler.
|
teşekkürler
sayın hocam planları salonlu ve salonsuz olarak ayırmanız çok iyi olmuş emeğinize sağlık. yalnız sadece ilköğretimler mevcut liselerinki henuz yok.
bır de önerim olacak: tüm branşları ayrı ayrı versenız bız de bize uygun olanları seçip plan şablonuna yarleştirsek okulun ımkan ve iklim koşullarına göre diye düşünüyorum. emeğinize sağlık.. |
sayın kerem hocam öncelikle elleerinize sağlık tüm dökümanlar için...
bence branşlara palanda yer verirken obesid yarışmalarını dikkate alsak daha iyi olacak.ilk haftalar ve bayramlarda düzen alıştırmaları,ardından yarışmalardan hangi branş eerken başlıyorsa ona göre bir sıralama yapsak 10 numa olur diye düşünüyorum...selamlar,saygılar...murat mortaş |
Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 22:39. |