![]() |
Alıntı:
murat hocam, kesinlikle, sınavda soru çıkan dersler veliler tarafından S.B.S nedeniyle mecburen daha ciddiye alınıyor ..çok haklısınız...şu an ingilizce dersleri de alınmaya başlandı..fakat kesinlikle branşımızdan soru çıkmaz.. neden diye soracak olunursa .. kılavuz kitap olması ve tüm yurtta müfredatın aynı konularla işlenmesi gerekli. oysa ankara kılavuz kitaba sıcak bakmıyor .. kesinlikle olmaz diyor. seçili branşlar kazanımı nedeniyle Antalya'da yüzme branşı yapılırken, Ankara'da kayak branşı yıllık plana koyan olacaktır diyor hocalarımız. bu durumda sonsuz bilgiye sahip beden eğitiminde ortak sorular nasıl sorulacak?????????? biz gene aynen devammm... |
sevgili hocam ben sizin fikrinize sonuna kadar katılıyorum ama gecenlerde 1,kademe formatörlük kursundaydık orada 1 saatde nasıl beden eğitimi dersi verilir diye seminerde verildi ve bunları arkadaşlarınıza anlatcaksınız seminer çalışması yapacaksınız diye söylendi şunu demek istiyorum şuan ki mevcut politika ve bakanla bizim derslerin 2 değil yarım saate bile inme ihtimali var adamların amacı bu antrenörlük sistemini devreye sokmak bunu her zümre ve il zümre toplantılarında sorun olarak dile ve yzıya döküyoruz
inşallah dersimiz yakında elimizden gitmez bilmem anlatabildim mi? |
Sayın Ahmet Hocam
sen çözüm önerisi ne olabilir demişsin burdaki yorumlara baktım arkadaşların hepsi şikayetlerini yazmış. Bu şikayetler bilinen şeyler hepimizin başında olan şeyler. ÇÖZÜM ÖNERİSİ: Şikayetçi olduğumuz konuyu belirten bire_mail hazırlanmalı.Bu e_mail bütün site üyelerine iletilmeli.İletilen bu maili sitedeki bütün üyeler aynı gün ve saatte ilgili kuruluşların (milli eğitim bakanlığı , başbakanlık vb.)mail adreslerine göndermeli. Taki konu çözüme kavuşturulana kadar bu sık aralıklarla tekrarlanmalı. Aynı anda 10-20 bin mailin gitmesi çok şey ifade eder bence. Bunu biz bir ara yapmıştık etkili olmuştu hatta bakanımız beden eğitimi öğretmenleri kazanmı kaldırıyor demiş. özellikle ders saatlerimizin artırılması için mutlaka bunu yapmalıyız. Eğer bu çözüm önerisinden daha iyisini düşünen arkadaş varsa bildirirse sevine sevine onun yolundan giderim. Yeterki bizler kazanalım.İstediklerimiz yaptıralım.Birlik ve beraberlik içinde olalım. |
daha öncede beden eğitimi öğretmenleri kampanya başlatmışlardı tüm bakanlıklara mail atıldı ders saatleri düşmesin diye 1.kademe 2 saat oldu fakat 2.kademe 1 saate düştü 1.kademeninde 2 saate çıkması bu kampanyanın tam seçimlere denk gelmesi idi
|
2.kademedeki beden eğitimi dersinin 2 saate çıkması için ilgili kurumlar ve basın organlarına e-mail gönderilmesinin konuya olan ilgiyi arttıracağını düşünüyorum.e-mail kampanyasını uygulanabilir ve doğru buluyorum |
işte şu sıralar tam zamanı. 2 saate çıkması da kendi sistemlerine ters düşecek. inanmazsınız şu an yeni bir okul açılıyor... resim , müzik. beden eğitimi , sosyal bilgiler öğretmeni almıyorlar. nedeni de norm yok. öyle bir sınıf sayısı ayarlanıyor ki, ya 12 saat ders oluyor, ya da 14 saat... 1 saat olduğu için ders saati istedikleri saygıdeğer arkadaşları görevlendirme yapacaklar o okula, ve daha önce olduğu gibi.
sadece gülmek istiyorum... http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley4.gif http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley4.gif http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley4.gif Edited by: hat64 |
Selamlar değerli meslektaşlarım... Beden Eğitimi ders saatlerinin yetersiz olduğunu biliyoruz ve bunu kendimizce ifade edebileceğimiz yer meclis çatısıdır. Beden Eğitimi ders saatlerinin yetersizliğini ve arttırılması gerekliliğini T.B.M.M görüşülen soru önergeleri arasına aldırabilmek için sporu sözde değil özde seven milletvekilleri ve sendika temsilcileri aracılığı gündeme aldırmamız gerekiyor.Bu konuda yasaların ön gördüğü tüm girişimleri yapmamız gerekiyor. Son olimpiyar oyunlarında gördük ki ülkemiz sporda ileri değil geriye gitmektedir. Bunu da sporun en tepesindeki GSGM yazılı olarak ifade etti. Daha ne diyelim yani... Ama vazgeçmeyeceğiz ve bu ülkenin sporsal anlamda gerçek yerini alabilmesi için elimizden gelen çabayı hukuk ve anayasal haklarımız çerçevesinde sonuna kadar arayacağız.
Sevgi ve saygıyla....http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley1.gif |
iyi geceler, konuyla ilgili bir çift söz de ben yazayım istedim. arkadaşım çok haklı ders konusundaki sıkıntılarımızda, okulun spor aktiviteleri, bayramlar ve törenler öğrencilerle olacak etkinliklermecburen, velilere bu konuda pek bişey deme şansımız kalmadı bu sınav sistemine göre. yok sbs yok oks bilmem ne belki ilerde bizim çocuklarmız olduğunda biz de aynısını yapacağız bayram provalarından almak spor takımlarına girmemesini isteyeceğiz vs. ama bu mesleği icra ettiğimiz sürece biz işimizi yapmak zorundayız. 12 yıllık bir öğretmenim inanın veliler konuşarak ikna oluyo, yani derste antrenmanda çocuk deşarj oluyor enerjisini boşaltıyor kafasını temizliyor gibi söylemlerle onları aşıyoruz bir şekilde benim sıkıntım sanki özel olacak biraz ama ! ben okuldaki mesai arkadaşlarımı aşamıyorum bu konuda. ilköğretimde görev yapıyorum ve son 2 yıldır takımım grup ve yarı final dereceleri getiriyor haftanın en az 3 günü antrenman ve bir maç yaparak sezonu kapattık geçen yıl takımda sadece bir oyuncu düz liseye bir oyuncu sağlık meslek lisesine gitti diğerleri a.ö.l ne gitti canlı örneği burnunun dibinde olmasına rağmen arkadaşlarım velilere sporun başarıyı düşürdüğünü anlatıyor inanabiliyormusunuz. sorunumuzu bakanla yada veliyle değil de önce arkadaşlarımız ve idare ile aşıp sonra da ders saatlerimize gelmemiz gerekir diye düşnüyorum. umarım ders saatlerimizi de tekrar 2 saate çıkartırlar 2. kademede.. yapabileceğimiz bişey varsa taşın altına elimi bende sokmak isterim . tşkler.
|
çocuklarımızın zihinsel gelişimi için velilerimiz duyarlı oluyorlar halbuki zihinsel gelişim için sportif faliyetlerede önem verilmeli ders saatleri de kesinlikle 2 şer saatten aşağı olmamalıdır Edited by: ibrahim kaya
|
ARKADAŞLAR ! Hepimizin sorunları birbirne çok yakın.Seçmeli dersi okulda seçtiremiyoruz,4,5. sınıf dersleri ilköğretim yönetmeliğine göre beden eğitimi derslerine girmemiz gerekiyor o dersler bize verilmiyor.Ders saatleri az geliyor müfredat programından düzen alıştırmaları kalkıyor tören yürüyüşlerinde serbet yürütebilecekken öğrencilerimizin uygun adımda yürütülmesi isteniyor....vs. vs. Bunlar nasıl çözülür? Bana kalırsa yine bu koordinatör formatörlerin ülke çapındaki toplantılarında görüşülüp toplu olarak ne yapılacağına karar verilmesi gerkir.bizim bu site (bu siteyi hazırlayanların ellerinden öperim) ve oluşturacağımız grup emailleriyle ve il koordinatörlerimizle birlikte iletişim kurup gerkenleri yapmamız doğru olur.Bu takım çıkarmamakmı yoksa ilgili yerlereemailler atmakmı yoksa her ilden bir temsilcinin eşliğinde bakanlıkta görüşmeler yapmakmı? elbette içimizde bu görüşmeleri bu istekleri iletebilecek birileri vardır.Bu şekilde el birliği ile hareket etmemiz gerektiğne inanıyorum. TEŞEKKÜRLER........ |
yasn
yasn yasn TÜM BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR CAMİASINA SELAMLAR ARKADAŞLAR MALESEF BU KONUDAN BENDE ÇOK MUZDARİP'İM OKULUM 550 KİŞİLİK VE TAKIM KURMAKTA ÇOK ZORLANIYORUM NE KADAR ÇALIŞMAK İSTESEMDE SİZİNDE YAZDIĞINIZ GİBİ BU SORUNLAR HEP KARŞIMA ÇIKIYOR SENE BAŞINDA AİLELERİ İKNA ETMEK İÇİN AKLA KARAYI SEÇİYORUM KENDİ OKULUMDA DA SPORA KARŞI OLAN ÖĞRETMENLER VAR NE YAZIK Kİ 70 MİLYONLUK TÜRKİYEDEN HİÇ Mİ BAŞARILI SPORCU ÇIKMAZ? ÇIKMAZ TABİ BU POLİTİKAYLA İMKANSIZ ARKADAŞLAR SPORUN TAMAMEN DEVLET POLİTİKASI OLMASI LAZIM DESTEKLENMELİ LAFLA SÖZLE DEĞİL ALT YAPIYLA SALONLA MALZEMEYLE EVET NE YAZIK Kİ BEN ABD'NİN çİN'İN rUSYAIN ULUSLARARASI ALANDA GÖSTERDİKLERİ BAŞARILARA ULAŞABİLECEĞİMİZİ HİÇ Mİ HİÇ DÜŞÜNMÜYORUM SELAMLAR |
HOCAM AYNI SIKINTIYI BEN DE YAŞIYORUM YENİ MÜFREDATTA SADECE ANA DERSLER DEDİKLERİ (BUNU BEN SÖYLEMİYORUM)DERSLER ÖN PLANA ÇIKMIŞ MAÇLARA KATILAMIYORUZ VELİ ÇOCUK DERSTEN KALIYOR DİYOR BİDE BEN ÖZEL OKULDAYIM DÜŞÜNÜN ARTIK .MİLLİ EĞİTİM BAKANIDA DAR KAFALI KENDİ GİBİ BİR PROGRAM HERKEZ MATEMATİKÇİ TÜRKÇECİ OLACAK SONRADA DERLERKİİİ OLİMPİYATARDA DERCE ALMIYORUZ HAYATLARIN DA SPOR YAPMAMIŞ ADAMLAR DAN NE BEKLENİR KKKKKİİİİİ
|
bu sorunların yanında yetmezmiş gibi egzersizlere kota da geldi.yine egzersizleri belli bir ücret yatırmamız karşılığında kabul ediyorlar. neler yapılabilir?basın açıklaması ile ; 1.bütün beden eğitimi öğretmenleri bir yıl egzersiz yapmıyacaz 2.hiç bir şekilde takım çıkarmıyacaz her türlü desteğe varım. konuyu açan ahmet arkadaşıma teşekkür ediyorum |
kesinlikle katılıyorum bütün yazdıklarınıza.çok güzel bir konuyu dile getiröişdiniz eskiden bayramlarda ben katılıyorum gibi bir lüks olamazdı şimdi veliler milli eğitimin kapısında bayramları iptal edin diyebilme cesareti bile velilerde var. fakat bu konu nasıl çözümlenir bilemiyorum.milli eğitim veliye bu kadar söz hakkı vermemeli diye düşünüyorum.
|
haklısın hocam.artık aklım almıyo sonrada böyle olımpıyat da istedıgımız yerde olamayız işte sonuc kınıyorum
|
Arkadaslar hepimizin sorunu aynı fakat hepimiz sadece konuşuyoruz daha fazlasını yapamıyoruz ve bence bu hep böyle gidecek yeni müfredata gelince inanın bunu hazırlayan hocalar bile ne hazırladıklarını bilmiyorlar bızzat konustum kendılerıyle onlar bile sorularımıza cevap veremediler onlarda anlamamışlar yani ne yaptıklarını ayrıca bu sbs sınavlarından sonra değil bayramlara derslere bıle ögrenci zor bulacağız bence müdürlerimiz secmeli derslere sadece ingilizce ve bilgisayar bırakıyo iki öğretmenız ve toplam 36 saat dersımız var müdürümüz bunu bildigi halde ders bırakmadı yani hıc bosuna ümitlenmeyelim bence basımızda böyle idareciler ve yöneticiler olduktan sonra ne yapsak boş belki ulusal basında bu konuyla ilgili ayrıntılı bır program yapılsa herkesin dikkatini azda olsa çekebiliriz en azından velilerimiz ve diğer branş öğrtmenlerinin kulagına su kaçırabiliriz diye düşünüyorum ben sizler ne dersiniz....http://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...ys/smiley9.gif |
öncelikle arkadaşlarıma yeni eğitim öğretim yılının başarılı ve mutlu geçirmelerini temenni ediyorum.bizim ülke olarak tek sorunumuz vardır o da siyasettir.gelişmemiş bir ülke olarak siyasetimizde gelişmemiştir.ve buna istinaden devlet adamlarımızın günü birlik politikalar oluşturması ve bunları uygulaması her konuda olduğu gibi spor konusunundada geri kalmamızı sağlamıştır.evet şimdiki spor bakanımızın ismini herkes biliyodur.şimdi sizlere sorum olacak bu bakanlık ne iş yapar...spor bakanlığımız kanımca hiçbir iş yapmamakta...amerika bile artık sporda gelen başarısızlıklar üzerine artık sponorlşar aracılığıyla değil bilhakis devlet yardımıyla sporcularını yetiştirmeye karar verdiler...biz neredeyiz?aslında konuşulacak çok şey var...düşününki bir ülkede kurumlar arası ( buna bakanlıklarda dahil ) rekabet olursa bu ülkede bırakın sporu ne doğru giderki...onun için önce siyasetimizi veyhayutta politikalarımızı değiştirmeliyiz yoksa beden eğitimi dersi 5 saat olsun ne önemi olurki.... |
Ben de size görüşlerinizde katılıyorum hocam.Geçen yıla kadar bu sorunum vardı ama geçen yıl ise öğretmen, veli hatta müdür işbirliği etmişcesine öyle bir sıkıntıya soktular ki, hoca sen bunlar fani işler sen vazgeç bu işten der gibiydiler.Varsa yoksa öğretmen için, veli için, müdür içinOKS, SBS, Bursluluk vs. sınavlar. Zaten çalışkan ve zeki öğrencileri takımlara almamıza izin vermiyorlar,bunlara göre derslerde daha az başarılı fakat yetenekli öğrencilerin de başarısızlıklarını futbolu veya voleybolu, basketbolu vb. daha az oynasa daha başarılı olur gibi bahanelerle kendi başarısızlıklarını bize yamamaya çalışarak velileri bize karşı kışkırtıyorlar.Bu yüzden okulumdan birkaçöğretmen arkadaşımla, bazı velilerle ve müdürümle aramızda sorunlar oldu.Okulumda 6 seneyi geride bıraktım. İlk geldiğim sene okulum il çapımdaAnadolu ve fen liselerine öğrenci katmada ve başarı değerlendirme sınavlarında 3. sırada iken sporun zaman kaybı ve fuzuli bir ders olduğunu düşünen zihniyetler sayesinde şu anda il bazında sondan 3.- 4. okuluz
|
Neden 70-80 milyon nüfuslu bir ülkede sportif anlamda kayda değer bir başarı yok? ÇÜNKÜ 70-80 YIL GERİDEYİZ.ADAMLAR OKUL YAPMAYI BİLMİYOR.DÖRT TANE DUVAR YAPTIMI HAYIRSEVER TAMAM VER ADINI OKUL YAPTIN. NE SALON VAR NEDE YARDIMCI DERSLİKLER ŞUBE MÜDÜRÜN, İL SPOR MÜDÜRÜN HALA VELEYBOL DİYORSA BU ÜLKEDE ...........
|
bende de aynı sorun var.yorumlar emailme geliyor.silmekten gına geldi.yorumları zaten forumdan okuyorum. bunu nasıl engelliyebilirim.
|
Bazı arkadaşlarında belirttiği gibi hepimiz seçmeli ders olarak seçtiremiyoruz çünki bilgisayar lab. var.Bence en köklü çözüm M.E.Bakanının istifa etmesinden çok (zaten o pek bir işe yaramıyor)Spordan sorumlu kişilerin içimizden gelen birileri olması gerekir. Zamanında bu sıkıntıları yaşamış yada bu sıkıntılara şahit olmuş kişiler bize fayda sağlar.Kendini bilmez kişilerin söylediği üzere belki o zaman olimpiyatlarda başarılı oluruzhttp://www.bedenegitimi.gen.tr/forum...s/smiley32.gif
BİZE BİZDEN BAŞKA DOST YOK.AMA BİZE BİZDEN BAŞKA KİMSEDE GEREKMEZ Hepinize selamlar |
değerli meslektaşlarım yapılabilecek en güzel şey sene başında il merkezinde yapılan il lig heyetleri toplantısında bununla ilgili tüm türkiyede ortak bir karar alıp bunu bakanlığa duyurmak olabilir. böylelikle türkiyedeki bütün beden eğitimi öğretmenlerinin katılımı sağlanmış olur.
|
GÖREMEDİĞİMİZ
BU KONU ÜZERİNE SAYFALAR DOLUSU YAZI YAZILABİLİR. SOSYALLEŞME , ÖZGÜVEN , SOSYAL ZEKA , MUTLULUK , HEYECAN , PROBLEM ÇÖZME YETENEĞİ , SAĞLIK , AHLAK, SPORUN GELİŞTİRDİĞİ DAVRANIŞLARDAN SADECE BİR KAÇIDIR. BUNA RAĞMEN ÇOĞUVELİÇOCUKLARIMIZIN SPORTİF VE SOSYAL FAALİYETLERE KATILIMININ DERSLERİNE OLUMSUZ ETKİSİ OLDUĞUNU DÜŞÜNMEKTEDİR. OYSA GÖREMEDİĞİMİZ HER BAŞARILI İNSANIN OKUL YAŞAMINDA MUTLAKA SOSYAL VE SPORTİF FAALİYETLERDEN BİRİNDE YER ALMIŞ OLMASIDIR. = o ns = /> BEDEN EĞİTİMİ DERSİ HAFTADA 4 SAAT OLMALIDIR VE BİZLERDE ADAM GİBİ DERS YAPABİLELİM VE AKTİF SPORCULAR YETİŞTİRELİM. UĞUR ÇAĞLAR align=right>İSTANBUL BAĞCILAR YEŞİLBAĞ İÖO. align=right>BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR ÖĞRETMENİ |
valla hocam aynı sıkıntıyı hepimiz çekiyoruz sanırım bizde okulumuzda bu durumdan norm fazlası olduk yakında beden eğitimi öğretmeni diye bişey kalmayacak.geçen yıl bununla ilgili bi bakanlığa ve heryere mail atma çalışması vardıepey ses getirdi sesimizi çıkarmalıyız
|
satranç egzersizini indiremedim.açılmadı
|
bizdede aynı sıkıntı var..beden eğitimi yerine medya okur yazarlığı seçtiler...1 saat olarak beden eğit. nasıl işlenir.....dersin sonuna kadar öğr. yibırakmayıp diğer derslere nasıl sıkıntı olunuyormuş görsünler......bakanlığa mail atabileceğimiz adresi bu siteden mutlaka yayınlayalım..
|
sevgili arkadaşlar, bu ders saatinin azlığı yüzünden, benim norm kadrom bu yıl maalesef ki düştü ve başka bir okula gitmek zorunda kalıyorum... umarım benim yadığım bu sıkıntıyı başka arkadaşlarım yaşamaz....
|
Arkadaşlar herkez çok güzel şeyler yazmış ama ne yaparsak yapalım birlikte ve ses getirecek kararlara imza atamadığımız sürece söylediklerimiz havada kalır.Bu yüzden benim site yönetici arkadaşlarımdan ricam bu yıl bizi bir araya getirecek sesimizi duyurabileceğimiz projeler üretmeleri.sağlıcakla kalın. |
Sayın hocam bu konuda yapılacak en iyi yol bakanlığa yıl içerisinde defalarca kalabalık bir şekilde eylem yapmadan ziyaret edip isteklerimizi nedenleriyle bildirmek olacaktır ve bunu defalarca yapmamız lazım ki bunalıp çare bulmaya çalışsınlar.birde ziyaretlerimizi basına bildirirsek daha çok ses getireceğine inanıyorum. 300-500 kişi olmayada gerek yok 15-20 kişi gidilsede olabileceğine inanıyorum saygılarımla
Hakan ER Bed.Eğt.Öğrt. |
Hocam gerçekten çok haklısınız, ama biz Beden Eğitimciler bir türlü BİRLİK olamıyoruz... yani sesimizi duyuramıyoruz...
Ya da bizleri duymak isteyen yok!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! |
beden eğitimi dersi öğrenciler için 1.sırada. bu derste daha fazla zaman geçirmek istiyorlar. bugün dersi bitirdiğimde; ne çabuk geçti zaman diye bana sitem ettiler. ben bu yıl ders içi faaliyetleri arttırmak istiyorum. yani dersler daha çok yarışma, turnuva formatında olacak. önce sınıf içi yarışma, sınıftan birinci çıkan takımlar sınıflar arası turnuva yapacaklar. değişik uygulamalarla tabiki: dart, bocce, halat, ip çekme, bowling, sportif branşlar vs.. örneğin almanya' da okullar arası müsabakalar diye bir şey yok. benim önerim, bu müsabakaların kaldırılmasını sağlayalım. okulumuzdaki yetenekli öğrencileri kulüplere yönlendirelim. işimiz 15- 30 öğrenciyi iyi seviyede yetiştirmek değil. bu iş kulüplerin işi. bizim işimiz bütün öğrencilerin derse etkin bir şekilde katılımını sağlamak. artık sportif branşları aynı düzlemde vermekten bıktım. ezber gibi hep aynı şeyler. sonunda da al topu oyna diyoruz çocuklara. hem bizim için hem onlar için aktviteleri çeşitlendirmek gerek... birde müsabakalara hazırlama döneminde çeşitli sorunlar çıkıyor veli ve öğrenci tarafından. emeğimize yazık.ayrıca derslerden alıyoruz çocukları.onları turnuvaya götürürkenokuldaki derslerimiz boş geçiyor.diğer çocuklar kendi halinde kalıyor.biz dersimizi yapıp yetenekli öğrencilerimizi kulüplere gönderelim derim..... |
Valla hocam ben köy okulunda görev yapıyorum.Nasıl ders işleyeceğimi şaşırdım.Bir tane potam var.O dakırık Zemin taşlı top sürmek imkansız.vs.vs.ben bu okuldan sporcular çıkaracağım.
|
Evet bende bütün bu anlatılan sorunları birebir yaşıyorum.Bu yıl sadece 12 saat dersim var.Diğer iki arkadaşımında aynı şekilde.Başka okullarda görevlendirme yakın da gelir.Bizim idarecilerimizinde derse bakışı aynı. Olsada olur olmasada olur.....şeklinde.okul binamız geçen yıl yapıldı.Her şeyiyle çok güzel.fen labaratuvarları,bilgisayar sınıfları,branş sınıfları,kantini,herşeyi var.haaa bitek şeyi unutmuşlar.......soyunma odalarıve bahçedeki spor alanlarını!!!!neyse biz iki tane kullanılmayan personel tuvaletlerini bozarak soyunma odası yaptık,binbir zorlukla.Bu yıl okula geldiğimizde bu bölümlerinde depo haline geldiğini gördük ve pes artık dedik....gördüğünüz gibi hepimizin sorunları aynı ve bitmiyor.Peki biz ler ne yapabilliriz.bizler tek bir çatı altında toplanmalıyız.Seslerimizi birleştirerek daha gür çıkarmalıyız.Bunu ise bir dernek altında toplanarak yapabilirz.BEDEN EĞİTİMİ ÖĞRETMENLERİ DERNEĞİ...neden olmasın!Ben ilk öğretmenliğe başladığımda, Bursa da böyle bir dernek vardı.Ama bu işi yürüten abilerimiz ablalarımız emekli olunca bizler derneğimize sahip çıkmadık.Lig heyeti toplantılarında bizleri yönlendirmeye çalışan meslektaşlarımızı dinlemedik bile.Tekrar ,acilen böyle bir oluşuma gitmeliyiz.Lig heyeti toplantılarında bunu sağlayabiliriz.Sorunlarımızı,isteklerimizi bu dernekler aracılığıyla daha rahat duyurabiliriz belki.Mutlaka mücadele etmeliyiz yarınlar için!Ne dersiniz arkadaşlar....
|
evet sevgili hocam çok haklısın. öğrenci 10 dakikada giyiniyor zaten yoklama felan derken merhaba demeye vakit kalıyo ancak.bu ayıbın biran önce düzeltilmesi gerekir. aksi takdirde bırakın olimpiyatları mahalle arası maçlarda bile yok oluruz .
|
Bence birlikte hareket edebilmek çok önemli.mevzuatı biraz daha duyarlı davranarak hepimizin çok iyi bilmesi gerekiyor.yerinde ve birlikte hareket ederek çığ gibi büyüyen kararlar alarak haklarımızı savunmalı ve korumalıyız.örneğin seçmeli ders olarak bilgisayar dersi seçiliyor diye bir şey yok.çünkü mevzuat açık.mevzuatı kullanarak rahatlıkla seçmeli ders olarak spor etkinliklerini seçtirebiliriz.keyfi veya usülsüz uygulamaların koşulsuz ve şatsız olarak karşısında olmalıyız. |
sonuna kadar katılıyorum her sene ders saatinin artacağına dair haberlerden bıktık usandık bu gercekten bir sonuca varmalı ve ilköğretimde beden eğitimi ders saati kesinlik le artırılmalıdır |
olimpiyatlarda spor başarısı yok neden ben 1. saat ders işleyebiliyorum.Adamın spora karşı ilgisi varsa oda yok olup gidiyor.Sendika demeyin bana onlar hep kendini düşünürler şimdiye kadar bırakın bizi memurlar için ne yapmışlar ama mail olayına sonuna kadar katılırım.Trabzondan selamlar |
Kurum Adı : T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI
Başvuru No : 384572 Cevap Metni : Sayın Özgür GÜVEÇ, Beden eğitimi dersi ilköğretim 4.5.6. sınıflarda haftada ikişer 6.7.8. sınıflarda 1'er saat olarak verilmekte olup haftalık ders haftalık dağıtım çizelgesindeki yoğunluk nedeniyle ders saati artırımı mümkün olmamaktadır. Bilgilerinizi rica ederim. bu benim bilgi edinmeden istediğim bir bilgiydi sitede yayınlanan habere istinaden istemiştim bu bilgi ve cevabını da aldım maalesef arkadaşlar bunu milli eğitim bakanlığı bile desteklemiyorki 1 saat i bile çok görüyorlar yakında beden eğitimi derslerinide seçmeli hale getirirler.avrupa birliği ülkelerinde 3 saat beden eğitimi dersi varken bizlerde bakanlığın verdiği cevaba göre 1 saatle yetinmemiz gerekiyor neden çünkü çocuklar halk kültürü dersi görecekler medya okuryazarlığı görecekler bunlar beden eğitimi dersinden daha önemlide ondan. |
Tüm Beden eğitimici arkadaşlar bu mail olayını sonuna kadar destekliyorum bu konuda örgütlenelim hak ve hukularımız çerçevesinde istediğimizi alacağımıza inanıyorum diğer tüm beden eğitimci arkadaşlarında buna destek vereceği kanaatindeyim haydi arkadaşlar birlik olalım ve kendimizi ezdirmeyelim bizler (beden eğitimi öğretmenleri)okulun duayenleriyiz bunuda ispatlamamız gerek Ordu/Atatürk i.ö.o beden eğitimi öğr. |
Değerli arkadaşlar merhaba!Ben foruma az önce üye oldum ve forumdaki mesajların hemen hemen hepsini okudum diyebilirim.İlköğretimlerde bed.eğt.derslerinin 1 saate indirilmesi hepimizin en büyük sıkıntsı herhalde.Bu sıkıntı o kadar önemli ki bence,herhalde bu sorun çözülmezse,önümüzdeki yıllarda daha nice başarısız olimpiyat oyunları yaşayacak Türk sporcuları.Çünkü yaşadık gördük biz bunu.Bundan önceki yıllarda alt yapıya önem vermeden,birçok branşta(halter,güreş,boks) ithal sporcularla (Naim SÜLEYMANOĞLU,Halil MUTLU,Eyüp CAN) katıldık olimpiyatlara.Bu sporcular yaşlanıp alt yapıdan da gelen olmayınca,bu acı 2008 Pekin olimpiyatları sonucu süpriz olmadan çıktı karşımıza aslında.Kulüplerden önce,minik kuşakları derslerde biz tespit etmiyor muyuz sevgili arkadaşlar.İşte bu bed.eğt. ders saatleri gittikçe azaltılıp kuşa çevrildikçe,uluslararası düzeyde biz daha çooooooooook başarısızlıklar yaşayacağız.Hepinize iyi akşamlar diliyorum.Saygılar.-form-
|
| Tüm Zamanlar GMT +3 Olarak Ayarlanmış. Şuanki Zaman: 08:04. |