|
22-09-2007, 12:51 | #1 |
Girişken Üye
Teşekkürleriniz: 0
4 Mesajına 5 teşekkür edildi.
Tecrübe Puanı: 0 |
Reklam Alanı
Uygulama Milli Eğitim Bakanlığı'nın geçen yıl hazırladığı “şiddete karşı eylem planı” çerçevesinde hazırlandı. Her ilin Emniyet Müdürlüğü'nün görevlendireceği polisler okullarda sadece okul yöneticileri ile tanışacak, öğrenci, öğretmen ve veliler sivil görev yapacak Emniyet görevlisi ile muhatap olmayacak. OKULDA SIKI TAKİP Görevli polis sabah, öğle ve akşam okul giriş çıkışlarında okul önünde ve çevresinde öğrenci ve öğretmenlerin arasında bulunacak. Okul önlerinde meydana gelen olaylara müdahele edecek ve önlemlerin alınmasını sağlayacak polis, okul içerisindeki olaylara da okul müdürü tarafından davet edildiğinde müdahil olacak. Diğer durumlarda polis okul içerisine girmeyecek. Okul önündeki şüpheli paketler, okul çevresinde uyuşturucu madde yaygınlığı, kavga gibi okul güvenliğini tehdit edecek olaylar bu görevlinin sorumluluğu altında olacak. Sivil olarak görev yapacak polis gerektiğinde resmi elbise ile de görev yapıp, takviye emniyet gücü de çağıracak. POLİS HAFTAYA BAŞLIYOR Yarın Ankara Polisevi'nde imzalanacak protkolle devreye girecek uygulama İl Milli Eğitim Müdürlükleri ve İl Emniyet Müdürlüklerine 2 bakanlık tarafından genelge ile duyurulucak. Önümüzdeki haftadan itibaren okullarda polislerin göreve başlaması bekleniyor. Böylece yeni eğitim döneminde okul güvenliği daha sıkı kontrollerle gerçekleşecek. Uygulama kırsal kesimdeki okullarda yapılmayacak. Şehir merkezlerindeki yaklaşık 30 bin okulda hemen uygulamaya geçileceği belirtildi. |
Reklam Alanı |
Popüler Sitelerde Paylaş |
Etiketler |
okulda, polis |
Konuyu Toplam 1 Üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
Seçenekler | |
Stil | |
|
|